Vakantie Bali

Een van de populairste bestemmingen in Indonesië is Bali, een eiland boordevol droomstranden, hindoeïstische tempels en uitnodigende dorpen. Op deze geliefde Indonesische bestemming maken reizigers kennis met lokale tradities en culturele gewoonten van de Balinese bevolking. Bali is weliswaar een van de kleinere Indonesische eilanden, maar is alsnog groter dan Noord- en Zuid-Holland bij elkaar.

Bali is het enige eiland van Indonesië waar het grote merendeel van de bevolking hindoestaans is. Dit is te merken aan de unieke tempels, Pura, en bijzondere tradities die nergens anders in Indonesië voorkomen. Wie door Bali reist, zal waarschijnlijk op verschillende heilige plaatsen offers van gevouwen palmbladeren zien en processietochten meemaken. Ceremonies voor geboortes, adolescentie, huwelijken en crematies komen regelmatig voor.


Cultuur snuiven in de dorpen
Het culturele centrum van Bali is zonder twijfel Ubud. In dit kunstenaarsdorp zijn al de beste elementen van Bali verenigd. Het is de ideale plek om meer te leren over de Balinese cultuur, bijvoorbeeld tijdens een kookcursus of bij een bezoek aan een lokale boer.

Het dorpje Tenganan is een van de plekken op het eiland waar bezoekers kunnen leren over het alledaagse Balinese dorpsgevoel. Vrouwen weven hier stoffen met de hand. In Batubulan zijn regelmatig optredens te zien van traditionele Barong-dansers. Met expressieve maskers en klapperende kaken springen de dansers in het rond - een onvergetelijk schouwspel!

We gaan mountainbiken

Op de fiets verkennen we de prachtige omgeving van Ubud.

Actief op pad
Sprookjesachtige landschappen van vulkanen, bossen, rijstvelden en zandstranden trekken jaarlijks miljoenen reizigers naar Bali. De omgeving leent zich perfect voor verschillende outdoor-activiteiten. Maak een fietstocht langs de wereldberoemde rijstvelden, ga raften op de rivier Telaga Waja en maak een trekking door de jungle in het binnenland.

De stranden bieden daarbovenop een heel eigen wereld aan activiteiten, zowel boven als onder het wateroppervlak. Er zijn genoeg bounty-stranden om heerlijk van de zon en zee te genieten. Lovina is de beste plek om dolfijnen te spotten of de onderwaterwereld beter te leren kennen tijdens een snorkelexcursie. Bezoek de zwarte lavastranden in het noorden van het eiland voor een wel heel memorabele stranddag!

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen