Al eeuwen geleden klom men naar het hooggelegen Brastagi om de hitte aan de kustlijn te ontvluchten. Het kalme en koele Sumatraanse bergdorpje staat in groot contrast met de drukke straten van het lager gelegen Medan. Tussen groene velden en twee rokende vulkanen is Brastagi de uitgelezen plek om rust te vinden en te genieten van de indrukwekkende landschappen die Noord-Sumatra zo aantrekkelijk maken.

Vanaf de heuvel in het centrum van de stad, Gundaling, is een prachtig uitzicht te genieten over Brastagi en het omringende platteland. De vulkanen Sibayak en Sinabung (allebei ruim tweeduizend meter hoog) zijn belangrijke kenmerken in de omgeving.

Fruit- en bloemenmarkt
Brastagi is een relaxte bestemming, maar komt elke week tot leven tijdens de lokale markt, waar tropisch fruit en kleurrijke bloemen verkocht worden. Prachtig uitgestalde torens van sinaasappelen, mango's en avocado's brengen een vrolijke sfeer in het bergdorpje. Op de traditionele bloemenmarkt worden chrysanten tentoongesteld in fel geel, roze en paars.

Brastagi staat ook bekend om de gele passievrucht (marki-sah) die op de fruitmarkt verkocht wordt. Volgens velen zijn dit de lekkerste passievruchten van Indonesië, dus mis niet de kans om deze verse vruchten hier te proeven. De lokale bevolking ziet graag hoe bezoekers genieten van deze geliefde lekkernij!

Fruit- en bloemenmarkt

Passievruchten, torens met sinaasappels en chrysanten in felle kleuren.

Sipisopiso-waterval
De Sipisopiso is een waterval in de Batak-hooglanden, niet ver van Brastagi. Het indrukwekkende natuurverschijnsel bestaat uit een kleine ondergrondse rivier die in het lager gelegen Tobameer stort. Van de kraterwand van de calderavulkaan tot aan het wateroppervlak van het meer legt de Sipisopiso zo'n 120 meter af – daarmee is het de hoogste waterval van het land!

Een bezoek aan Toba, de beroemde Indonesische supervulkaan, is al een ervaring op zich, maar de Sipisopiso is een must-see voor wie in de regio is. Verschillende uitkijkpunten bieden een fenomenaal uitzicht op de waterval, met veel mogelijkheden om de ultieme foto te maken!

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen