Groepsrondreis Sumatra - Java - Bali

Wat denken anderen over deze reis: Beoordelingen

Klanten die deze reis eerder hebben gemaakt, krijgen na thuiskomst via een enquête de mogelijkheid om een beoordeling van deze reis te geven. In deze enquête vragen wij een mening over de reis in zijn totaliteit.

8,4

Gemiddelde beoordeling

78 reizigers beoordelen deze reis met een:

8,6
Toegevoegd op: 22-04-2018

Er is geen omschrijving ingevuld.

Anoniem
8,6
Toegevoegd op: 21-04-2018

Reis met te lange bus/trein dagen.

Een reis met lange bus/trein dagen. Het programma is te lang voor het aantal dagen. Sumatra Rasman als reisleider die goed Nederlands sprak en extra aandacht had voor drie medereizigers die helaas ziek waren geworden. Java was Eko onze reisleider hier hebben we even aan moeten wennen, zijn manier van uitleggen was iets anders. Beide heren hebben ons veel informatie gegeven over Indonesië. Bali was voor ons zon zee en strand daar we daar al eens eerder waren geweest en de excursies al een keer gedaan hadden.

Dhr. K - Hellevoetsluis
8,6
Toegevoegd op: 20-04-2018

Mooie reis met lange reisdagen

Anoniem
8,6
Toegevoegd op: 05-03-2018

Sumatra: perfect, Java: veel buskilometers, weinig eilandbeleving, Bali: na Java een verademing

FOX heeft zich wederom van haar goede kant laten zien: informatie, reis, accommodatie, reisleiding allemaal prima. Het Javaverhaal ligt wat genuanceerder. FOX zou na moeten gaan denken over de invulling van "Java". Je zit echt veel te veel in de bus, waardoor een groot deel van het eiland niet positief wordt ervaren: jammer en zeker niet nodig. Mogelijke oplossing: laat Westjava (en Jakarta) weg en concentreer je meer op het oosten (bv. door vanaf Padang direct naar Jogjakarta te vliegen). Je kunt dan in die 8 dagen meer "eiland Java" beleven. Ik verwijs FOX hierbij nadrukkelijk op alle reviews op haar website, welke eigenlijk allemaal dezelfde ondertoon hebben. Kortom: maak deze (in principe fantastische) reis nog aantrekkelijker door de reisintensiteit op Java onder de loep te nemen. "Java" zal dan beslist (en terecht) veel positiever worden ervaren. Momenteel is Java, na een week verblijf op Sumatra, eigenlijk een afknapper

Dhr. H - Veendam
9,0
Toegevoegd op: 05-03-2018

Fantastische ervaring waarin drie prachige eilanden van Indonesië worden bezocht.

Fietstochten zijn een absolute aanrader, evenals het bezoek aan de Bromo vulkaan!

Dhr. van L - Cuijk
8,1
Toegevoegd op: 02-03-2018

Sumatra prima mag wat meer dagen zijn. Java veel gezien vanuit de bus door veel lange reisdagen.

Sumatra mooi en gevarieerd, goede indruk gekregen door de reisleider Sudirman. Java regelmatig lange reisdagen, veel gezien maar dan veelal vanuit de bus. De treinreizen waren prima en goed geregeld. Reisleider Chris wist veel te vertellen over Java.

Dhr. van K - De Wilp
8,6
Toegevoegd op: 14-02-2018

Een zeer uitgebreide maar ook een enerverende reis!

Een prachtige reis met veel mooie natuur en cultuur zowel op Sumatra met reisleider Maradu als Java met reisleidster Sonya met haar 74 jaar. Het was iedere dag feest met haar, iedere morgen kregen we koffie met gebak van haar en dan zei ze: jullie moeten er nog van groeien, ze vertelde honderduit over de cultuur en allerlei andere dingen, ze wist echt heel veel. We hebben veel gezien en gedaan de eerste 16 dagen daarna 4 dagen uitrusten op Bali om op dag 21 weer fris en fruitig naar huis te gaan.

Dhr. van S - Sint Oedenrode
8,6
Toegevoegd op: 12-12-2017

Leuke, actitieve en varrierende reis!

Het was minder dat er een man van 90 jaar mee was. Dit heeft sommige dagen beperkt / belemmerd.

Anoniem
8,6
Toegevoegd op: 12-12-2017

mooie reis erg vermoeiend

Dhr. L - Purmerend
8,6
Toegevoegd op: 28-11-2017

Een mooie ervaring. Veel gezien. Veel indrukken. Lange reisdagen.

Deze reis is heel interessant. De eilanden zijn allemaal anders wat betreft levenswijze, geloof van de inwoners. De natuur is schitterend, helaas vaak vervuild. Het verkeer is, vooral rond de steden erg chaotisch waardoor je heel lang in de bus zit voor relatief weinig kilometers. Maar onderweg zie je heel veel en de gidsen geven ook heel veel informatie over de diverse bevolkingsgroepen. De gids op Sumatra deed heel veel moeite om aan onze wensen te voldoen en stopte ook regelmatig voor een fotoshoot. Erg leuk! De lunchadresjes waren ook prima verzorgd. Conclusie: zeer de moeite waard, maar wel een vermoeiende reis.

Dhr. O - Ijsselstein
Terug naar boven