Groepsrondreis Sumatra-Java-Sulawesi-Bali-Lombok

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.

Er zijn voor deze reis geen extra opties beschikbaar.

Optionele excursies in Bali

 • Ervaar het echte Balinese leven in één dag!

  USD 55,- p.p.

  Door deze 1-dag durende excursie maakt u met diverse facetten van het Balinese leven kennis: u komt door schitterende natuur, u brengt u een bezoek aan een Balinees dorp en maakt eventueel kennis met het “boerenleven”.
  Om 08:00 uur wordt u opgehaald in uw hotel en rijdt u naar midden Bali. Uw lokale gids wacht u op en brengt u als eerste naar een familie waar in totaal 30 gezinnen wonen. Daar ziet u hoe de vrouwen bezig zijn met het maken van offers en met de voorbereidingen van het koken. Ook bezoekt u de lagere school van het dorp. Vervolgens gaat u wandelend naar de rijstvelden. U maakt kennis met de authentieke gereedschappen en zult u zien hoe boeren de rijstvelden met behulp van ossen eggen. U zelf kunt met behulp van een os de grond eggen. Daarna helpt u uiteraard ook de boer met het planten van rijstplantjes. Via een kleine wandeling door de rijstvelden kunt u ook de vele fruitbomen en verscheidene specerijen bewonderen. Er wacht u na afloop een lekkere en traditionele Balinese lunch.

  Inclusief:
  - Alle genoemde activiteiten
  - Nederlandstalige gids (ter plaatse) wanneer aanwezig, anders Engelstalige gids
  - Retour transport
  - Heerlijke lunch

  Vanuit Ubud is er een toeslag van USD 10,- van toepassing.

 • Duikexcursie

  USD 126,- p.p.

  Onder water bevinden zich de meest prachtige koralen van Bali. Tijdens deze duikexcursie kunt u deze schitterende onderwaterwereld met een grote rijkdom aan vissen van dichtbij te bekijken.
  De prijs begint bij USD 126,- p.p. en is afhankelijk van de duiklocatie.

 • Fietstochten

  USD 59,- p.p.

  Een unieke manier om de binnenlanden van Bali te ontdekken is uiteraard per fiets. Vaak komt u op deze manier op plaatsen waar u met een auto niet kunt komen en ziet u zo veel meer van het originele Bali.
  Er zijn drie routes mogelijk:
  -Kintamani route: Vanaf de Batur vulkaan fiets u via binnenwegen tot een drie kilometer buiten Ubud.
  -Jatiluwih route: Een fietsroute door spectaculaire rijstvelden (deze rijstvelden staan bij UNESCO op de wereldmonumentenlijst)
  -Dorpsroute: een leuke fietsroute door diverse traditionele Balinese dorpen
  Alle fietsroutes eindigen de dag uiteraard met een lekkere lunch. Inclusief Engelstalige begeleiding. Minimaal 2 deelnemers.

 • Waka Jeep Safari

  USD 100,- p.p.

  Beleef een off road avontuur met een legendarische landrover naar het hart van Bali. Een tocht over kleine landweggetjes, langs prachtige rijstvelden en door onaangetast regenwoud. Een lekkere lunch in een restaurant diep in de Balinese jungle is inbegrepen, alle drankjes zijn inclusief!

  Prijzen vanaf USD 100,- p.p.

 • Jungle Trekking

  USD 59,- p.p.

  Tijdens deze 2,5 uur durende wandeling in het hart van Bali ontdekt u het echte Bali onder leiding van een Engelstalige gids. U wandelt door bos, u komt langs rijstterrassen en uiteindelijk eindigt u bij een authentieke tempel in het midden van het bos. De lunch en retour transfer zijn inbegrepen.

 • Kookcursus

  USD 55,- p.p.

  Indonesie staat bekend om de vele heerlijke gerechten. Nu heeft u echter de kans om met hulp van een chefkok deze gerechten leren te bereiden.
  U wordt ’s ochtends om 07:00 uur opgehaald en gaat met de chefkok inkopen doen op de lokale markt. Daarna gaat u samen de maaltijd bereiden. Ook zal de chefkok u wegwijs maken in de vele specerijen die gebruikt worden. Na het koken krijgt u uiteraard ook de gelegenheid om te proeven!
  Een naslagwerkje met de gerechten die u die dag heeft bereid, krijgt u ook !

 • West Bali National Park Trekking

  USD 140,- p.p.

  Volledige dag naar het schitterende nationale park in west Bali. Vertrek is ’s morgens om 05.00 uur en terug circa 18.00. Inbegrepen zijn: soft trekking onderweg in het nationale park, boot en snorkeltrip naar Menjangan Eiland met een lekkere picknick lunch…en meer!

 • Bali eilandtour

  USD 35,- p.p.

  Schitterende tour via een prachtige route naar de noordkust van Bali. Onderweg kunt u genieten van de vele magnifieke vergezichten, smaragdgroene rijstterrassen en weelderig begroeide bergen. U ziet het sprookjesachtige Bratanmeer met de tempel van de watergodin Ulun Danu. In Lovina ziet u de zwarte vulkaanstranden en heeft u gelegenheid om te lunchen (niet inclusief). Vervolgens rijden we via de uitlopers van de vulkanen en koffie- en kruidnagelplantages terug naar uw hotel.

 • Ubud en omgeving

  USD 25,- p.p.

  Leuke trip naar Batubulan, waar u prachtige stenen beeldjes kunt kopen. In Celuk bezoeken we zilverwerkfabriekjes. Het kunstenaarsdorpje Ubud biedt vele leuke winkeltjes, galeries, terrasjes en cafeetjes. Aan het einde van de tour bezoekt u een Kecak dansvoorstelling.

 • Oost-Bali tour

  USD 35,- p.p.

  Mount Agung wordt door de Balinezen beschouwd als heilige berg. De vulkaan barstte hier in 1963 in volle hevigheid uit. Aan de voet staat de Besakih tempel, ook wel de moedertempel genoemd. Vervolgens brengen we een bezoek aan het leuke dorpje Penglipuran, hier kunt u een van de woningen bezoeken waar u kunt zien hoe de lokale bevloking volgens eeuwenoude tradities leeft. Tevens krijgt u uitleg over de tempel van het dorpje. Ook bezoekt u onderweg een Batikfabriekje en het 11de eeuwse Hof van Justitie in Klungkung.

 • Raften op de Ayung rivier

  USD 45,- p.p.

  Geweldige ervaring om dwars door de jungle van Bali de machtige Ayung rivier af te dalen (niveau 1 en 2). Een volledig verzorgde ochtend en voor iedereen geschikt!

 • Raften op de Telaga Waja rivier

  USD 45,- p.p.

  Geweldige ervaring om dwars door de jungle van Bali de machtige Telaga Waja rivier af te dalen (niveau 3 en 4). Een volledig verzorgde ochtend en voor iedereen geschikt!

 • Apenwoud en Tanah Lot

  USD 25,- p.p.

  Tour naar de eeuwenoude tempel van Mengi, gebouwd in het jaar 1634, een van de mooiste tempels van Bali. Dan naar het apenwoud Alas Kedaton en tegen de namiddag naar de spectaculaire zeetempel van Tanah Lot, die droogvalt bij eb. Hier maakt u de mooie zonsondergang mee.

 • Vulkaantocht

  USD 35,- p.p.

  We vertrekken in de ochtend. Eerst ziet u de traditionele Barongdansen met een gamelan orkest. Vervolgens naar het dorpje Kintamani, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Batur vulkaan. Daarna bezoeken we de heilige bronnen van Tampaksiring. Ook bezoekt u onderweg een houtsnijderatelier.

 • Zeilcruise op een catamaran naar Lembongan

  USD 93,- p.p.

  Een volledig verzorgde dag op de catamaran waar u 's morgens vroeg al mee vertrekt. Onderweg wordt er een overheerlijk ontbijt en een 4-gangen lunch voor u klaar gemaakt en zijn frisdranken inclusief. U heeft vandaag de hele dag de tijd om te genieten van zon, zee en strand…… Kristalhelder water, snorkelen en dolfijnen staan op het programma.
  Indien u deze excursie vanuit Ubud wilt maken, geldt er een toeslag voor de transfers.

Optionele excursies in Bandung

 • Angklung muziekschool

  USD 18-25,- p.p.

  Bezoek aan het leuke Angklung muziekschool van Pak Ujo, waar Javaanse kinderen voor u zingen en spelen op de angklung, een traditioneel instrument van bamboe. Door de kleine bijdrage die de kinderen krijgen voor hun optreden, sparen ze voor hun vervolgopleiding.

  Minimaal 2 personen USD 25,- p.p.
  Minimaal 3 personen USD 20,- p.p.
  Minimaal 6 personen USD 19,- p.p.
  Minimaal 10 personen USD 18,- p.p.

Optionele excursies in Bohorok

 • Jungle trekking

  USD 25,- p.p.

  U heeft de mogelijkheid om onder leiding van een ranger een trekking van circa 3 uur dieper de jungle in te maken op zoek naar wilde orang oetans. Steile hellingen en dichte vegetatie geven u het echte jungle gevoel. Onderweg ziet u prachtige tropische flora en fauna en heeft u grote kans om wilde orang oetans te zien.
  Voor deze trekking dient u over een goede conditie te beschikken en goede wandelschoenen te dragen. De trekking gaat over steile hellingen en de paden kunnen door weeromstandigheden soms slecht toegankelijk zijn.

  Indien u tijdens de trekking uw foto- of filmcamera mee wilt nemen, dient u rekening te houden met extra kosten. Deze bedragen voor een fotocamera circa Rp. 50.000 en voor een filmcamera Rp. 150.000

  Minimaal 2 personen

Optionele excursies in Bromo

 • Ochtendexcursie naar de Bromo vulkaan

  USD 65-80,- p.p.

  Spectaculaire excursie, om (bij gunstige weersomstandigheden) de onvergetelijke zonsopgang met uitzicht op de Bromo vulkaan, mee te maken. (Houdt u er rekening mee dat het koud kan zijn, neem dus warme kleding mee). Vervolgens daalt u per jeep af naar de voet van de krater. Vanaf hier kunt u te voet naar de kraterwand.

  Indien u tijdens de excursie uw foto- of filmcamera mee wilt nemen, dient u rekening te houden met extra kosten. Deze bedragen circa Rp. 50.000.

  Minimaal 2 personen USD 80,- p.p.
  Minimaal 3 personen USD 68,- p.p.
  Minimaal 6 personen USD 66,- p.p.
  Minimaal 10 personen USD 65,- p.p.

  Let op: indien u deze excursie in een weekend en/of op een feestdag boekt, houdt u dan rekening met een hogere prijs (circa USD 10,- p.p. meer).

Optionele excursies in Jogjakarta

 • Desa Tour

  USD 20-30,- p.p.

  U brengt een bezoek aan een klein dorpje en ziet het dagelijkse leven van de Javaanse bevolking aan u voorbij gaan. U rijdt in een paardenkoets naar de lokale bevolking in de kleine dorpjes!

  Minimaal 2 personen USD 30,- p.p.
  Minimaal 3 personen USD 23,- p.p.
  Minimaal 6 personen USD 22,- p.p.
  Minimaal 10 personen USD 20,- p.p.

 • Ritje in een becak

  USD 12-20,- p.p.

  Zonder een tochtje in dit traditioneel Indonesische vervoersmiddel is uw reis niet compleet! Per fiets of gemotoriseerde variant wordt u vanaf de batik fabriek naar het Kraton, het paleis van de Sultan, gereden.

  Minimaal 2 personen USD 20,- p.p.
  Minimaal 3 personen USD 14,- p.p.
  Minimaal 6 personen USD 13,- p.p.
  Minimaal 10 personen USD 12,- p.p.

 • Fietstocht Jogjakarta

  USD 28-40,- p.p.

  Een erg leuke en interessante excursie om het échte Indonesië verder te ontdekken. Per fiets maakt u een tocht door Jogjakarta. Tijdens deze tocht fietst u onder andere door de rijstvelden en komt u langs de Prambanan tempel. Onderweg ziet u het dagelijkse leven van de lokale bevolking aan u voorbijgaan.

  Minimaal 2 personen USD 40,- p.p.
  Minimaal 3 personen USD 35,- p.p.
  Minimaal 10 personen USD 28,- p.p.

 • Diner met dans

  USD 35-45,- p.p.

  U dineert in een lokaal restaurantje, waar bijna dagelijks een Ramayana voorstelling plaatsvindt, een klassieke Javaanse dans.

  Deze voorstelling wordt niet dagelijks meer opgevoerd. Ter plaatse zult u door uw reisleider geïnformeerd worden of het mogelijk is om deze voorstelling te bezoeken.

  Minimaal 2 personen USD 45,- p.p.
  Minimaal 3 personen USD 38,- p.p.
  Minimaal 6 personen USD 36,- p.p.
  Minimaal 10 personen USD 35,- p.p.

Optionele excursies in Senggigi (Lombok)

 • Sasak tour

  USD 32-50,- p.p.

  Tijdens deze dagexcursie brengt u een bezoek aan de dorpjes Sukarara, bekend om haar nog traditionele wijze handgeweven kleden, Penujak bekend als pottenbakkerstadje en Rambitan een traditioneel Sasak dorp. Vervolgens gaat u naar het strand van Kuta en Tanjung waar u kunt genieten van de witte zandstranden en het heldere blauwe water. Op de terugweg naar uw hotel maakt u nog een stop bij een kunstgalerij.

  Minimaal 2 personen USD 50,- p.p.
  Minimaal 4 personen USD 40,- p.p.
  Minimaal 6 personen USD 35,- p.p.
  Minimaal 10 personen USD 32,- p.p.

 • Gili Air eilanden

  USD 38-70,- p.p.

  U wordt opgehaald bij uw hotel voor een rit langs de kust naar het strand waar vandaan de traditionele lokale boten naar de Gili eilanden varen. Hier kunt u heerlijk zwemmen of tijdens een snorkeltocht van de schitterende onderwaterwereld genieten.

  Minimaal 2 personen USD 70,- p.p.
  Minimaal 4 personen USD 55,- p.p.
  Minimaal 6 personen USD 45,- p.p.
  Minimaal 10 personen USD 38,- p.p.Aandachtspunten

 • De optionele excursies kunt u ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers. 
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een Unigarant Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de optie verzekeringsuitbreiding (bijzondere sporten/wintersport).
Terug naar boven