Groepsrondreis Sumatra-Java-Sulawesi-Bali-Lombok

Wat denken anderen over deze reis: Beoordelingen

Klanten die deze reis eerder hebben gemaakt, krijgen na thuiskomst via een enquête de mogelijkheid om een beoordeling van deze reis te geven. In deze enquête vragen wij een mening over de reis in zijn totaliteit.

8,1

Gemiddelde beoordeling

17 reizigers beoordelen deze reis met een:

8,6
Toegevoegd op: 30-03-2018

Goede indruk van Indonesie gekregen.

Dhr. J - Bruinisse
8,6
Toegevoegd op: 18-03-2018

Met deze reis krijg je een gevarieerd beeld van een enorm groot land Indonesie!

De tijd in Sanur is te lang, liever 3 nachten Sanur en 3 nachten Ubud(Bali) Busje op Sulawesi was net iets te klein voor onze groep! Hotel in Lombok is perfect, maar daar zou ook een programma onderdeel inclusief mogen zijn, zodat je ook iets te zien krijgt van natuur en cultuur in Lombok.

Mw. V - Veldhoven
7,1
Toegevoegd op: 06-11-2017

Boot Bali-Lombok teveel passagiers; onverantwoord. Bus niet berekend op lange Europeanen (> 180cm)

Het is een prachtige reis, waarbij we heel veel hebben gezien van Indonesië. Op Sumatra een mooie boottocht gemaakt op het Tobameer en een geweldige tocht gemaakt in de jungle van Bohorok, waarin we oog in oog hebben gestaan met de Orang-oetans. Een groot minpunt is dat je op de andere 4 dagen op Sumatra alleen maar in de bus zit. De infrastructuur op Sumtra is slecht en de wegen zijn overvol. Op Java veel gedaan, een werkvakantie, maar we hebben veel moois gezien op de juiste tijdstippen van de dag. Sulawesi, het Torajaland, is een bijzondere ervaring om een keer te zien. Bali is een schitterend eiland. Jammer dat de bus waarin we werden vervoerd niet geschikt is voor passagiers boven de 1,75 m. Lombok hebben we gebruikt om uit te rusten. De reis van Bali naar Lombok was op een afgeladen boot niet prettig en daarom durfden we de excursie naar Gili eilanden niet aan. Al met al toch een prachtige reis. Advies ga in de droge tijd.

Dhr. V - Dordrecht
8,6
Toegevoegd op: 02-11-2017

De reis was indrukwekkend en afwisselend

Aanrader: ga vooral naar de Anklung voorstelling, erg leuk. Het wandelen in de natuur was voor ons een hoogtepunt, het uitzicht op de rijstvelden was geweldig. Om de begrafenisrituelen op Sulawesi bij te wonen is een sterke maag een vereiste! Op ieder eiland hadden we een andere gids, ze vertelden allemaal heel enthousiast over hun eiland.

Dhr. G - Barendrecht
9,0
Toegevoegd op: 30-10-2017

fantastische kennismaking met Indonesie

enerverende jungletocht op Sumatra, bijzondere ontmoetingen met lokale mensen op de verschillende eilanden. Op Sulawesi een intrigerend dodenritueel mee mogen maken. schitterende vergezichten en fantastische monumenten. als je zoveel wilt zien is het reizen onvermijdelijk, maar na de bus-, trein- en vliegreizen kun je steeds relaxen in goede hotels. zeker in de eerste drie weken is er een druk programma, maar de opgedane ervaring vergoed alles. blijf op vrije dagen niet in het hotel of bij het zwembad hangen, maar onderneem zelf actie. je krijgt er onverwachte en leuke momenten voor terug.

Dhr. S - Tilburg
8,6
Toegevoegd op: 29-10-2017

de reis was geweldig

had graag meer dieren willen zien

Anoniem
10,0
Toegevoegd op: 27-10-2017

Een boeiende interessante reis door een prachtig land, waar je wel een goede fysieke conditie voor m

Wij hebben genoten van onze reis door Indonesie, veel gezien en veel ervaren van een land wat totaal anders is als Nederland. Veel verschillende natuur. Veel verschillende cultuur. Hoogtepunten voor ons de ontmoeting met de Orang Oetangs op Sumatra en alles mbt de zgn "dodencultuur" op Sulawesi. Niet te vergeten de zonsopgang bij de Bromovulkaan op Java is ook iets zeer byzonders. Ook het verblijf op Lombok, waar we heerlijk konden relaxen en waar het relatief rustig was was een byzonder comfortabele manier om de reis te beeindigen. Kortom een prachtige reis die ik iedereen kan aanbevelen. Mits je in een goede fysieke conditie bent.

Mw. R - Wormer
8,1
Toegevoegd op: 05-10-2017

Intensieve reis en een goede conditie vereist. Excursies veelal hetzelfde of geen toegevoegde waarde

Eilanden Sumatra, Sulawesi en Lombok zijn het meest interessant. Java en Bali vielen wat ons betreft wat tegen. Soms erge lange busreizen/reisdagen (>10 uur) Treinreis was een leuke ervaring en prettige manier van een lange afstand overbruggen. Fietsexcursie door de dorpen en het bezoek aan de orang-oetangs zijn aanraders. De meeste hotels zijn goed, maar de lunches in het programma zijn erg eenvoudig met weinig variatie en niet altijd warm (zelfs niet lauw!). Een goede conditie is vereist bij de excursies vulkaantocht, Borobudur, jungle. Het bezoeken van de Gili eilanden is een mooie afsluiting van de vakantie. Bij ongemak tijdens de reis zoals diarree en braken maak dan gebruik van de lokale medicijnen. Ondanks wat tegenvallende ervaringen op gebied van aanbod of reisafstanden hadden we de reis niet willen missen. De reisleiders op Sumatra, Parlin, en Java, Suryadi, hebben daar zeker hun steentje aan bijgedragen. Zeer behulpzaam ook!

Dhr. S - Helmond
8,6
Toegevoegd op: 03-10-2017

Er is geen omschrijving ingevuld.

Mw. G - 'S-Hertogenbosch
8,6
Toegevoegd op: 01-10-2017

Prachtige maar toch een inspannende reis

Prachtige reis met genoeg variatie, behalve op Sulawesie. Wij vonden 4 dagen dodencultuur net iets teveel van het goede terwijl er genoeg andere prachtige dingen te zien zijn op dit prachtige eiland !! Hier ligt voor FOX een mooie uitdaging

Dhr. van der H - Puth

Groepsreis Indonesië – Ga mee op een groepsrondreis

Een reis naar Indonesië en Bali staat bij veel mensen hoog op de verlanglijst. Tijdens een groepsreis naar Indonesië en Bali zorgen we ervoor dat u de hoogtepunten van de verschillende eilanden leert kennen. Een ontdekkingsreis in dit bijzondere land met de vele eilanden. De groepsrondreizen naar Indonesië en Bali zijn compleet georganiseerde reizen inclusief vlucht, comfortabele overnachtingen en heel veel excursies. Ze worden bovendien begeleid door een deskundige Nederlandssprekende reisleider.

Groepsrondreis Java en Bali

Tijdens de groepsreis in Indonesië kunnen meerdere eilanden gecombineerd worden. Zo is er bijvoorbeeld de groepsrondreis Java en Bali. We gaan langs indrukwekkende bezienswaardigheden zoals het Borobudur tempelcomplex en de prachtige rijstvelden, maar ook heerlijk ontspannen op het tropische eiland Bali. Bali is een heerlijke, ontspannen plek om de groepsreis in Indonesië af te sluiten.

Bezoek de orang-oetans

Het eiland Sumatra is ook onderdeel van een aantal van onze groepsreizen naar Indonesië. Hier brengen we een onvergetelijk bezoek aan de orang oetans in het Gunung Leuser National Park. Hier kunnen de orang-oetans vrij leven in de jungle onder bescherming van natuurbeheerders. Een bezoek aan deze prachtige dieren zorgt voor een onvergetelijke ervaring tijdens de groepsrondreis in Indonesië.

Het bijzondere Komodo eiland

Wat misschien wat minder bekend in de oren klinkt, maar zeker niet minder bijzondere is: het Indonesische eiland Komodo. Dit prachtige natuurreservaat staat bekend om haar prehistorische varanen die wel drie meter lang kunnen worden. Ze worden ook wel ‘Komodo Dragons’ genoemd. Wie weet spot u ze wel tijdens de groepsreis in Indonesië! Daarna kunt u heerlijk uitrusten op het roze strand Pantai Merah, waar u ook kunt zwemmen en snorkelen.

Samen op reis naar Indonesië en Bali

Ga samen met een groep op reis en ontdek de schatten van Indonesië en Bali. Een unieke mix van cultuur, natuur en strand. Bij de groepsrondreizen kunt u het programma van dag tot dag en de route bekijken. En u kunt de globale samenstelling van de groep al bekijken. Er zijn ook mogelijkheden voor een single groepsreis in Indonesië of een individuele rondreis in Indonesië. Wij zorgen er in alle gevallen voor dat alles op en top geregeld is.

Terug naar boven