Lombok

Ten oosten van een van de meest bezochte eilanden van Indonesië ligt een plek die in veel opzichten juist de tegenhanger is van buureiland Bali: Lombok. Veel gebieden op Lombok zijn nog amper door reizigers ontdekt, waardoor een bezoek aan het eiland voelt als een bijzondere ontdekkingsreis. Vind inspiratie en rust op deze bestemming met afgelegen droomstranden, een gastvrije en nieuwsgierige bevolking, ongerepte natuurgebieden en authentieke smaken.

Als er één ding is waar Lombok bekend om staat, dan zijn het de stranden. Mensen reizen van alle hoeken van de wereld naar dit eiland om te surfen, duiken, snorkelen of gewoon in het zand te liggen. Er is zelfs een strand met roze zand, Tangsi Beach, voor wie even iets anders wil dan de zo bekende witte bounty-stranden.

Ontmoeting met de Sasak
De inheemse bewoners van Lombok zijn de Sasak, een volk met unieke en bijzondere tradities. Ook in het hedendaagse Lombok rekent het overgrote merendeel van de bewoners zich nog tot deze cultuur. Probeer pittige gerechten, bewonder authentieke nijverheidsproducten en maak kennis met een ongedwongen en vriendelijke cultuur.

Maak een tocht langs verschillende Sasak-dorpjes om te zien in welke traditionele ambachten de lokale bevolking gespecialiseerd is, zoals het weven van kleding. Wie geluk heeft, krijgt bovendien de kans om een uitbundige straatparade te zien met traditionele dans en muziek tijdens een Sasak-bruiloft. Deze vinden meestal plaats tijdens weekenden en maken een onvergetelijke ervaring!

Sasak tour

Ontdek de traditionele ambachten van het eiland Lombok

Kuta
Alle redenen die reizigers naar Lombok lokken, zijn te vinden bij het kustplaatsje Kuta: paradijselijke stranden, uitnodigende locals, authentieke eetgelegenheden en adembenemend natuurschoon. In tegenstelling tot de gelijknamige plaats in Bali, is Kuta in Lombok een rustige plek waar weinig toeristen te vinden zijn. Prachtige kliffen, witte zandstranden en groene bergen omgeven dit dorp aan de zuidkust van het eiland.

Gebruik Kuta als uitvalsbasis om de rest van Lombok te verkennen. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het regenwoud of bezoek een aantal van de mooiste stranden die Indonesië te bieden heeft.

Jaarklimaat: (roze lijn = max-temp./ blauw = min-temp.)

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen

Terug naar boven