Vakantie Pangandaran

De spectaculaire ligging van Pangandaran is een van de belangrijkste zaken die dit Javaanse vissersdorpje zo bijzonder maken. Het dorp staat in verbinding met een bebost schiereilandje via een landengte. Aan beide zijden strekken langgerekte zandstranden zich uit – geen wonder dat deze plek een van de belangrijkste badplaatsen op West-Java is! Ondanks de populariteit onder locals en reizigers is Pangandaran over het algemeen een rustige bestemming gebleven.

's Ochtends komen de vissersbootjes een voor een het strand op met de vangst van de dag, die vervolgens op de drukke vismarkt wordt verkocht – een authentieker vissersplaatsje is bijna niet denkbaar! Wie op zoek is naar een lokale souvenir kan bovendien goed winkelen in Pangandaran. Bij de kraampjes van de marktplaats Pasar Wisata worden alle mogelijke lokale producten aan de man gebracht. Daarnaast zijn er tal van leuke winkels te vinden in en rond het winkelcentrum van de stad.

De omgeving van Pangandaran biedt tal van mogelijkheden voor lange wandelingen over het strand en door het bos. Een andere goede manier om de regio te verkennen is met de fiets. Huur een fiets om de plaats en haar omgeving te verkennen. Verschillende routes leiden door de straten van Pangandaran en langs de schilderachtige kustlijn buiten het dorp.

Fietstocht door omgeving Pangandaran

Fiets door de groene omgeving van Pangandaran met prachtige rijstvelden en vrolijk zwaaiende bevolking

Green Canyon
In het nationale park vlakbij de stad ligt een natuurgebied dat rechtstreeks uit een sprookje lijkt te komen: de Green Canyon. Deze verborgen schat is te bereiken na een tocht door de jungle langs torenhoge teakbomen, mysterieuze hangplanten en tropische vogels. De canyon is enkele honderden meters lang, waarvan de eerste honderd meter veilig te bezoeken zijn.

Waad door de heldere rivier en bewonder de steile rotswanden die aan beide zijden omhoog rijzen. Het is niet moeilijk om te zien waarom deze magische plaats de "Green Canyon" wordt genoemd: de wanden zijn volledig begroeid met planten en bomen, waardoor ook het water een groene gloed krijgt. Aan het einde van het begaanbare deel van de canyon is het mogelijk om vanaf een natuurlijke rotsformatie in het diepe water te springen – een toepasselijke afsluiting van deze avontuurlijke excursie!

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen