Easy Going privé rondreis met gids/chauffeur Java - Bali Tempo Doeloe

 

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.

Aandachtspunten

 • U kunt deze extra opties tijdens het boekingsproces aan uw reis toevoegen.
 • Bij een verlenging verandert de reisduur en bij extra opties en upgrades niet

Optionele excursies in Bali

 • Zeilcruise op een catamaran naar Lembongan

  USD 93,- p.p.

  Een volledig verzorgde dag op de catamaran waar u 's morgens vroeg al mee vertrekt. Onderweg wordt er een overheerlijk ontbijt en een 4-gangen lunch voor u klaar gemaakt en zijn frisdranken inclusief. U heeft vandaag de hele dag de tijd om te genieten van zon, zee en strand…… Kristalhelder water, snorkelen en dolfijnen staan op het programma.
  Indien u deze excursie vanuit Ubud wilt maken, geldt er een toeslag voor de transfers.

 • Vulkaantocht

  USD 35,- p.p.

  We vertrekken in de ochtend. Eerst ziet u de traditionele Barongdansen met een gamelan orkest. Vervolgens naar het dorpje Kintamani, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Batur vulkaan. Daarna bezoeken we de heilige bronnen van Tampaksiring. Ook bezoekt u onderweg een houtsnijderatelier.

 • Apenwoud en Tanah Lot

  USD 25,- p.p.

  Tour naar de eeuwenoude tempel van Mengi, gebouwd in het jaar 1634, een van de mooiste tempels van Bali. Dan naar het apenwoud Alas Kedaton en tegen de namiddag naar de spectaculaire zeetempel van Tanah Lot, die droogvalt bij eb. Hier maakt u de mooie zonsondergang mee.

 • Raften op de Telaga Waja rivier

  USD 45,- p.p.

  Geweldige ervaring om dwars door de jungle van Bali de machtige Telaga Waja rivier af te dalen (niveau 3 en 4). Een volledig verzorgde ochtend en voor iedereen geschikt!

 • Raften op de Ayung rivier

  USD 45,- p.p.

  Geweldige ervaring om dwars door de jungle van Bali de machtige Ayung rivier af te dalen (niveau 1 en 2). Een volledig verzorgde ochtend en voor iedereen geschikt!

 • Oost-Bali tour

  USD 35,- p.p.

  Mount Agung wordt door de Balinezen beschouwd als heilige berg. De vulkaan barstte hier in 1963 in volle hevigheid uit. Aan de voet staat de Besakih tempel, ook wel de moedertempel genoemd. Vervolgens brengen we een bezoek aan het leuke dorpje Penglipuran, hier kunt u een van de woningen bezoeken waar u kunt zien hoe de lokale bevloking volgens eeuwenoude tradities leeft. Tevens krijgt u uitleg over de tempel van het dorpje. Ook bezoekt u onderweg een Batikfabriekje en het 11de eeuwse Hof van Justitie in Klungkung.

 • Bali eilandtour

  USD 35,- p.p.

  Schitterende tour via een prachtige route naar de noordkust van Bali. Onderweg kunt u genieten van de vele magnifieke vergezichten, smaragdgroene rijstterrassen en weelderig begroeide bergen. U ziet het sprookjesachtige Bratanmeer met de tempel van de watergodin Ulun Danu. In Lovina ziet u de zwarte vulkaanstranden en heeft u gelegenheid om te lunchen (niet inclusief). Vervolgens rijden we via de uitlopers van de vulkanen en koffie- en kruidnagelplantages terug naar uw hotel.

 • Kookcursus

  USD 55,- p.p.

  Indonesie staat bekend om de vele heerlijke gerechten. Nu heeft u echter de kans om met hulp van een chefkok deze gerechten leren te bereiden.
  U wordt ’s ochtends om 07:00 uur opgehaald en gaat met de chefkok inkopen doen op de lokale markt. Daarna gaat u samen de maaltijd bereiden. Ook zal de chefkok u wegwijs maken in de vele specerijen die gebruikt worden. Na het koken krijgt u uiteraard ook de gelegenheid om te proeven!
  Een naslagwerkje met de gerechten die u die dag heeft bereid, krijgt u ook !

 • Jungle Trekking

  USD 59,- p.p.

  Tijdens deze 2,5 uur durende wandeling in het hart van Bali ontdekt u het echte Bali onder leiding van een Engelstalige gids. U wandelt door bos, u komt langs rijstterrassen en uiteindelijk eindigt u bij een authentieke tempel in het midden van het bos. De lunch en retour transfer zijn inbegrepen.

 • Waka Jeep Safari

  USD 100,- p.p.

  Beleef een off road avontuur met een legendarische landrover naar het hart van Bali. Een tocht over kleine landweggetjes, langs prachtige rijstvelden en door onaangetast regenwoud. Een lekkere lunch in een restaurant diep in de Balinese jungle is inbegrepen, alle drankjes zijn inclusief!

  Prijzen vanaf USD 100,- p.p.

 • Fietstochten

  USD 59,- p.p.

  Een unieke manier om de binnenlanden van Bali te ontdekken is uiteraard per fiets. Vaak komt u op deze manier op plaatsen waar u met een auto niet kunt komen en ziet u zo veel meer van het originele Bali.
  Er zijn drie routes mogelijk:
  -Kintamani route: Vanaf de Batur vulkaan fiets u via binnenwegen tot een drie kilometer buiten Ubud.
  -Jatiluwih route: Een fietsroute door spectaculaire rijstvelden (deze rijstvelden staan bij UNESCO op de wereldmonumentenlijst)
  -Dorpsroute: een leuke fietsroute door diverse traditionele Balinese dorpen
  Alle fietsroutes eindigen de dag uiteraard met een lekkere lunch. Inclusief Engelstalige begeleiding. Minimaal 2 deelnemers.

 • Ervaar het echte Balinese leven in één dag!

  USD 55,- p.p.

  Door deze 1-dag durende excursie maakt u met diverse facetten van het Balinese leven kennis: u komt door schitterende natuur, u brengt u een bezoek aan een Balinees dorp en maakt eventueel kennis met het “boerenleven”.
  Om 08:00 uur wordt u opgehaald in uw hotel en rijdt u naar midden Bali. Uw lokale gids wacht u op en brengt u als eerste naar een familie waar in totaal 30 gezinnen wonen. Daar ziet u hoe de vrouwen bezig zijn met het maken van offers en met de voorbereidingen van het koken. Ook bezoekt u de lagere school van het dorp. Vervolgens gaat u wandelend naar de rijstvelden. U maakt kennis met de authentieke gereedschappen en zult u zien hoe boeren de rijstvelden met behulp van ossen eggen. U zelf kunt met behulp van een os de grond eggen. Daarna helpt u uiteraard ook de boer met het planten van rijstplantjes. Via een kleine wandeling door de rijstvelden kunt u ook de vele fruitbomen en verscheidene specerijen bewonderen. Er wacht u na afloop een lekkere en traditionele Balinese lunch.

  Inclusief:
  - Alle genoemde activiteiten
  - Nederlandstalige gids (ter plaatse) wanneer aanwezig, anders Engelstalige gids
  - Retour transport
  - Heerlijke lunch

  Vanuit Ubud is er een toeslag van USD 10,- van toepassing.

Optionele excursies in Bandung

 • Angklung muziekschool

  USD 18-25,- p.p.

  Bezoek aan het leuke Angklung muziekschool van Pak Ujo, waar Javaanse kinderen voor u zingen en spelen op de angklung, een traditioneel instrument van bamboe. Door de kleine bijdrage die de kinderen krijgen voor hun optreden, sparen ze voor hun vervolgopleiding.

  Minimaal 2 personen USD 25,- p.p.
  Minimaal 3 personen USD 20,- p.p.
  Minimaal 6 personen USD 19,- p.p.
  Minimaal 10 personen USD 18,- p.p.

Optionele excursies in Bromo

 • Ochtendexcursie naar de Bromo vulkaan

  USD 65-80,- p.p.

  Spectaculaire excursie, om (bij gunstige weersomstandigheden) de onvergetelijke zonsopgang met uitzicht op de Bromo vulkaan, mee te maken. (Houdt u er rekening mee dat het koud kan zijn, neem dus warme kleding mee). Vervolgens daalt u per jeep af naar de voet van de krater. Vanaf hier kunt u te voet naar de kraterwand.

  Indien u tijdens de excursie uw foto- of filmcamera mee wilt nemen, dient u rekening te houden met extra kosten. Deze bedragen circa Rp. 50.000.

  Minimaal 2 personen USD 80,- p.p.
  Minimaal 3 personen USD 68,- p.p.
  Minimaal 6 personen USD 66,- p.p.
  Minimaal 10 personen USD 65,- p.p.

  Let op: indien u deze excursie in een weekend en/of op een feestdag boekt, houdt u dan rekening met een hogere prijs (circa USD 10,- p.p. meer).

Optionele excursies in Jogjakarta

 • Diner met dans

  USD 35-45,- p.p.

  U dineert in een lokaal restaurantje, waar bijna dagelijks een Ramayana voorstelling plaatsvindt, een klassieke Javaanse dans.

  Deze voorstelling wordt niet dagelijks meer opgevoerd. Ter plaatse zult u door uw reisleider geïnformeerd worden of het mogelijk is om deze voorstelling te bezoeken.

  Minimaal 2 personen USD 45,- p.p.
  Minimaal 3 personen USD 38,- p.p.
  Minimaal 6 personen USD 36,- p.p.
  Minimaal 10 personen USD 35,- p.p.

 • Desa Tour

  USD 20-30,- p.p.

  U brengt een bezoek aan een klein dorpje en ziet het dagelijkse leven van de Javaanse bevolking aan u voorbij gaan. U rijdt in een paardenkoets naar de lokale bevolking in de kleine dorpjes!

  Minimaal 2 personen USD 30,- p.p.
  Minimaal 3 personen USD 23,- p.p.
  Minimaal 6 personen USD 22,- p.p.
  Minimaal 10 personen USD 20,- p.p.

 • Ritje in een becak

  USD 12-20,- p.p.

  Zonder een tochtje in dit traditioneel Indonesische vervoersmiddel is uw reis niet compleet! Per fiets of gemotoriseerde variant wordt u vanaf de batik fabriek naar het Kraton, het paleis van de Sultan, gereden.

  Minimaal 2 personen USD 20,- p.p.
  Minimaal 3 personen USD 14,- p.p.
  Minimaal 6 personen USD 13,- p.p.
  Minimaal 10 personen USD 12,- p.p.

Optionele excursies in Kalibaru

 • Plantage Tour

  USD 17-30,- p.p.

  U brengt een bezoek aan een mooie plantage, gelegen in de omgeving van Kalibaru. Bij aankomst op de plantage wordt u op een leuke manier verwelkomt door de kinderen die op deze plantage leven. Vervolgens zal een gids u alles uitleggen over kokosnoten, muskus, rubber, peper, cacao, vanille en andere gewassen die hier op de plantage worden verbouwd. Als laatste zult u een bezoek brengen aan een mooi rijstveld en kunt u genieten van de schitterende natuur. Na de tour kunt u even bijkomen onder het genot van een heerlijke kop koffie of thee en een lokale snack.

  Minimaal 2 personen USD 30,- p.p.
  Minimaal 3 personen USD 20,- p.p.
  Minimaal 6 personen USD 19,- p.p.
  Minimaal 10 personen USD 17,- p.p.Aandachtspunten

 • De optionele excursies kunt u ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een ANWB Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de optie verzekeringsuitbreiding (bijzondere sporten/wintersport).