Easy Going groepsrondreis Java - Bali Tempo Doeloe

Wat denken anderen over deze reis: Beoordelingen

Klanten die deze reis eerder hebben gemaakt, krijgen na thuiskomst via een enquête de mogelijkheid om een beoordeling van deze reis te geven. In deze enquête vragen wij een mening over de reis in zijn totaliteit.

8,7

Gemiddelde beoordeling

54 reizigers beoordelen deze reis met een:

8,1
Toegevoegd op: 05-01-2018

Het is jammer dat Indonesië zo veranderd is.Was er vroeger toch echt leuker!De hotels waren prima.

De fietstocht in Yokjakarta was erg leuk ook met de koetsjes valt aan te bevelen.Het was ook erg indrukwekkend om naar de weeskinderen te gaan.De omgeving is paradijselijk.Het was al met al een leuke reis ondanks dat het erg rustig was hebben we er wat van gemaakt!Jammer dat je heel moeilijk wijn kan bestellen en als ze het wel hebben is het idioot duur en vooral de rode wijn is zeer snel uitverkocht en vullen ze het niet aan!Dat was voorheen toch echt heel anders.Ondanks dat de reis niet helemaal was wat wij ervan verwachten zouden we zeker een nieuwe reis met Fox boeken!Was de eerste keer maar zeker niet de laatste.

Dhr. den H - Wageningen
7,1
Toegevoegd op: 30-12-2017

indonesie heeft het niet meer.

niet van toepassing

Anoniem
8,6
Toegevoegd op: 14-12-2017

Zeer boeiende reis, waarbij de rust op Bali zeer welkom is.

Deze reis heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan, ondanks het toch wel drukke programma op Java. ( alle optionele excursies meegedaan) Onze reisgids op Java, Dhr. Suryadi ( wij mochten hem " Wibi " noemen ) was echt fantastisch, dit in tegenstelling tot de host op Bali, die toch een stuk minder interesse toonde. Er moest door het "drukke "programma vaak vroeg worden opgestaan en in de namiddag wanneer er wat tijd was voor jezelf dan werkten de weergoden vaak niet mee. ( bijna elke dag regen in de middag ) dus is een optie buiten de moesson periode een aanrader. Onze groep was echt fantastisch, er werd regelmatig tijdens het diner wat tafels en stoelen bij elkaar gezet om gezamenlijk te eten. Hoogtepunten op Java waren de bezoeken aan het Angklung muziekschooltje, uiteraard de Borobudur en de plantage tour bij Kailibaru. Op Bali was de Kintamani route op de fiets prachtig. Helaas was er door de vulkaan uitbarsting geen tijd meer !

Dhr. M - Buitenpost
8,1
Toegevoegd op: 12-12-2017

Een prachtige reis, niet Easy Going als beloofd. Wel boeiend en met avontuurlijk slot door Agung!

Bij aankomst in Jakarta verwelkomd door gids Suryadi (meteen omgedoopt tot "Wibi"!) die ons tot Bali uitstekend heeft begeleid. Na de stop bij Sunda Kelapa -helaas een toonbeeld van vergane glorie- werd daarna de niet te missen Anklung school van Pak Udjo bezocht: dit blijft een absoluut hoogtepunt! De reis ging vervolgens in een razend tempo (niet echt Easy Going) door de vroege vertrek- en vaak lange reistijden per bus en trein, langs de bekende bezienswaardigheden op West- en Midden Java waarbij het Dieng-plateau, de Borobudur en de Prambanan niet teleurstelden. De Kraton in Yogya blijft bezienswaardig, maar is helaas ook een commercieel centrum geworden. Verkeer op West Java chaotisch terwijl Oost Java kalmer, beter verzorgd en georganiseerd oogde. Naarmate wij verder oostwaarts reisden werd de natuur mooier en adembenemender. De laatste week genieten op Bali tot vulkaan Agung letterlijk roet in ons vakantie eten strooide, jammer!

Dhr. P - Den Bosch
9,0
Toegevoegd op: 11-12-2017

Er is geen omschrijving ingevuld.

Dhr. V - Weert
10,0
Toegevoegd op: 21-11-2017

Geweldige reis met heel veel bezienswaardigheden, goede hotels en uitstekende reisleidster (Yana)

Heel veel gezien met deze rondreis, verblijven in goede hotels en dit alles voor een zeer redelijke prijs. De gids Yana heeft veel verteld niet alleen over de bezienswaardigheden maar zeker ook over de gewoontes van de bewoners van Java. Zeker een aanrader om het eiland Java te ontdekken met genoeg vrije tijd.

Dhr. G - 'S-Gravenhage
9,5
Toegevoegd op: 21-11-2017

Een reis om nooit meer te vergeten! het was fantastisch met dank aan Yana en alle reisgezellen!

Dhr. T - Lommel
9,5
Toegevoegd op: 19-11-2017

In zijn totaliteit is de reis goed. Het bezoek aan de theeplantage klopt niet.

Het bezoek aan de theeplantage klopt niet. Het is een bezoek aan een dorp waarvan de bewoners op de plantage werken.

Dhr. H - Olst
10,0
Toegevoegd op: 19-11-2017

Zeer indrukwekkend, veel gezien en volop genoten.

De optionele excursie naar de Anklungschool is zeer aan te bevelen. Het was een onverwachte leuke ervaring. Borobudur en Prambanan zijn erg indrukwekkend. Een nachtje overslaan voor de zonsopgang bij de Bromo vulkaan is zeker de moeite waard. Het verkeer met de vele brommertjes in de grote steden is een belevenis op zich. Je hoeft je tijdens de reis zeker niet te vervelen.

Dhr. W - Mijdrecht
8,6
Toegevoegd op: 19-11-2017

Goed beeld gekregen van de cultuur, het dagelijks hectische leven en veelzijdigheid van Java en Bali

De optionele excursie “Desa Tour” naar Borobudur dorp op 3 november met daarbij ook de thee plantage was ondermaats. Deze dient te worden aangepast of te worden verwijderd uit het aanbod. De genoten lunch leverde voor zo’n 3/4 van het reisgezelschap darmklachten op. Wat voor velen wel een week of langer ongemak bleef opleveren. Zeer spijtig en onnodig. De overige excursies waren daar en tegen wel prima voor elkaar, plezierig en aan te bevelen.

Dhr. M - Purmerend
Terug naar boven