Vakantie Benoa

Benoa is een heerlijke badplaats gelegen op een landtong aan de zuidoost kust van Bali, genaamd Tanjung Benoa. Benoa is een klein vissersdorpje met één van de meest schitterende stranden van het eiland en trekt vooral toeristen die op zoek zijn naar de wat rustigere stranden. Langs de weg naar het noordelijke punt van de landtong liggen veel resorts en prachtige stranden die je kunt bewonderen.

Er zijn tal van watersportmogelijkheden mogelijk in Benoa, waaronder duiken, windsurfen, kajakken en parasailen. Het vissersdorpje kent daarnaast ook veel leuke lokale restaurantjes en de hoofdstraat bevat gezellige winkeltjes. Voor een werkelijk grandioos uitzicht over de omgeving breng je een bezoek aan Rockbar Bali.

Eén van de oudste Chinese tempels van heel Bali, Caow Eng Bio Chinese Temple, bevindt zich in Benoa en is het beslist waard om te bezoeken. Ook de dorpstempel van Benoa, de moskee en de Hindoe tempel, die allen op nog geen 100 meter van elkaar liggen, zijn interessante bezienswaardigheden. Vroeger was Benoa een handelspost voor Chinese en Boeginese handelaren, deze bevolkingsgroepen wonen er tot op de dag van vandaag nog steeds.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen