Vakantie Bromo

In Indonesië liggen veel betoverende locaties om een zonsopkomst te bewonderen, maar deze plek staat zonder twijfel op nummer één. De Bromo is een actieve vulkaan in het Tenggermassief, een enorme caldera vol vulkanen, meren, rivieren en een uitgestrekte zandzee. Deze unieke setting is ideaal voor een onvergetelijk avontuur in de vroege morgen.

De zon begint rond vijf uur 's ochtends op te komen; het is dus vroeg opstaan voor deze ervaring! Maar zodra de eerste lichtstralen het landschap verlichten, zou niemand dat moment nog willen verruilen voor een extra uur in bed.

Onvergetelijke zonsopkomst

We moeten er heel vroeg voor op staan, maar de zonsopkomst bij de Bromo vulkaan is dat meer dan waard!

Onvergetelijke zonsopkomst
Vanaf het hooggelegen uitkijkpunt is de zonsopkomst fenomenaal. De Bromo en omliggende vulkanen steken uit boven de zandzee, gehuld in een ochtendmist. Elementen van het landschap verschijnen een voor een uit de duisternis, terwijl de omgeving geleidelijk transformeert. De zon creëert een spectaculaire show die de Bromo in verschillende kleuren verft: donkerpaars, feloranje en vuurrood!

Na deze magische ervaring is het tijd om de Bromo van nog dichterbij mee te maken. Beklim de vulkaanhelling en neem een kijkje bij de rand van de diepe krater. In de afgelopen jaren hebben er verschillende uitbarstingen plaatsgevonden in de actieve vulkaan. Het is lastig om niet onder de indruk te zijn van de kracht die de rokende krater uitstraalt.

Bromo tips
De trektocht naar de kraterrand is een klim van ongeveer een uur; zorg dus voor goede wandelschoenen en comfortabele kleding. Het kan erg koud zijn op het Tenggermassief - al helemaal op de vroege ochtend. Neem daarom voldoende warme kleding en laagjes mee op deze excursie!

De zonsopkomst bij de Bromo-vulkaan is een van de mooiste en meest iconische reiservaringen in Indonesië. Weinig plekken zijn zo fotogeniek! Wie dit moment vast wil leggen met een foto- of filmcamera, moet rekening houden met extra kosten. Het kost ongeveer 50.000 Indonesische roepie (dat is omgerekend zo'n 3,50 euro) om een camera mee te nemen op de tocht.

 

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen