18-daagse groepsrondreis Flores - Komodo - Bali - Lombok

Hoe beoordelen andere reizigers deze reis?

Klanten die deze reis eerder hebben gemaakt, krijgen na thuiskomst via een enquête de mogelijkheid om een beoordeling van deze reis te geven. In deze enquête vragen wij een mening over de reis in zijn totaliteit.

8,1

Gemiddelde beoordeling

13 reizigers beoordelen deze reis met een:

10,0
Toegevoegd op: 17-10-2019

Geweldige, veelzijdige reis

Er is geen omschrijving ingevuld.

Johanna
7,0
Toegevoegd op: 16-10-2019

Er is geen omschrijving ingevuld.

8,0
Toegevoegd op: 14-10-2019

Een afwisselende reis door een mooi deel van Indonesië.

We hebben een heel afwisselende reis gemaakt. Flores heeft lange busdagen, waarbij er dan onderweg tussendoor geen bezienswaardigheden zijn. Behalve hetgeen je ziet in de bus als je reist. We hadden een heel ervaren chauffeur, die rustig reed over de "spaghetti wegen". Hij kon vaak maar langzaam rijden door het vele slingeren door de bergen. Ook onze gids was goed. Dingen die geregeld moesten worden deed hij vlot. Op Bali is genoeg te doen als je daar zin in hebt. De reisdag op Lombok heeft niet zoveel toegevoegde waarde.

Dhr K.
10,0
Toegevoegd op: 08-10-2019

Reisintensief

Flores is back to basic en daarom heel mooi. Wel lange rijtijden. Komodo is schitterend, met de Komodo varanen en de vaartocht. Bali is wat je ervan verwacht en Lombok is meer puur.

Rinus
8,3
Toegevoegd op: 13-05-2019

Geweldig en zeker aan te bevelen

Er is geen omschrijving ingevuld.

10,0
Toegevoegd op: 12-05-2019

Het was een prachtige reis.

Een Schitterende reis. Het eiland Floris is werkelijk prachtig wat hebben we daar genoten. Bali is ook erg mooi maar veel drukker. Lombok was ook erg mooi en het hotel Kila Singigi was zoo erg mooi prachtige kamers op een heel mooi complex aan zee.We hebben deze reis zo veel mooie dingen gezien. En natuurlijk de Komodo varanen wat zijn ze groot. Zo bijzonder.

H. van Vliet
6,0
Toegevoegd op: 04-05-2019

Mooie vakantie, maar door de lange reistijden veel tijd verloren

Flores is een mooi ongerept eiland, Bali is veel te toeristisch en druk, en Lombok is een verademing

John Achten
8,0
Toegevoegd op: 15-10-2018

Wij hebben de stille kracht van Indonesië ervaren.

Oorspronkelijk zouden we Flores, Komodo, Bali en Lombok bezoeken. Door de aardbevingen op Lombok, kwam ons bezoek aan Lombok te vervalen. Fox heeft toen in overleg met ons een langer verblijf op Bali geregeld. Flores geeft een goed beeld van het pure Indonesie. Flores past in de omschrijving van de " De gordel van smaragd". Zoveel verschillende kleuren groen. De mensen zijn erg vriendelijk en geduldig. De onderwaterwereld kan wedijveren met andere hotspots op dit gebied. Vliegende honden en Komodovaranen zien was een ervaring. Het rijke Bali met zijn tradities en vele tempels was eveneens een ervaring. Het massatoerisme ontloop je hier niet, maar nog steeds proef je een andere wereld. Nu nog het adequaat leren omgaan met milieuvervuiling. Veel zwerfafval. Indonesie heeft op dit gebied nog een lange weg te gaan, maar de bewustwording om "de gordel van smaragd" te behouden bij de jeugd is gelukkig groeiende.

Chris.
8,7
Toegevoegd op: 11-10-2018

Toch een leuke reis!

Flores was heel apart. De bevolking zeer hartelijk. Hoogtepunten waren voor ons het snorkelen in 'Seventeen island marine park' met een fantastische en gezellige BQ op een strandje en uiteraard de Komodo eilanden. Jammer genoeg konden we niet naar Lombok wegens de aardbeving maar Fox bood ons een aardig alternatief in de vorm van Lovina-beach. Alhoewel aanvankelijk onze twijfels om door te gaan met de aangepaste versie van deze reis waren we nadien toch tevreden. Enige minpunt was de snorkelexcursie aangeboden door fox ter compensatie voor excursie in Lombok. Nog geen uur gesnorkeld, troebel water en weinig vis te zien. Dit was teleurstellend.

Tine
9,0
Toegevoegd op: 08-10-2018

Puur natuur

Er is geen omschrijving ingevuld.