22-daagse groepsrondreis Sumatra - Java - Bali

Hoe beoordelen andere reizigers deze reis?

Klanten die deze reis eerder hebben gemaakt, krijgen na thuiskomst via een enquête de mogelijkheid om een beoordeling van deze reis te geven. In deze enquête vragen wij een mening over de reis in zijn totaliteit.

8,1

Gemiddelde beoordeling

70 reizigers beoordelen deze reis met een:

8,0
Toegevoegd op: 10-06-2019

Mooie ervaring, mooie reis gehad

De Broma vulkaan was het hoogtepunt. Wat was dat geweldig. Verder alles wat we hebben gezien was top.

Erica
8,7
Toegevoegd op: 31-05-2019

Een geweldige reis.

Er is geen omschrijving ingevuld.

8,3
Toegevoegd op: 23-05-2019

heel veel gezien en het was het absoluut waard

Tobameer en Samosir eiland was echt geweldig met de boottocht naar het dorp en waterval. Onze gids op Sumatra stopte regelmatig om langs de weg te lopen en de rijstvelden etc van dichtbij te bekijken en foto´s te maken. Op Java de theeplantages bezoeken en daar lunchen was een leuke ervaring. Uiteraard was het beoek aan de 2 tempels fantastich, de BBorobudur en Prambanag.En tevens de de Bromo vulkaan. De optionele excursie aan het eind van de reis op Java naar de plantage in Kalibaru was ook echt een aanrader en zo leuk!

Ingrid
8,0
Toegevoegd op: 14-05-2019

Een fantastische reis die voldeed aan mijn verwachtingen, wat een mooi land met mooie mensen.

Er is geen omschrijving ingevuld.

9,3
Toegevoegd op: 13-05-2019

Schitterende rondreis in een prachtig land, je leert Indonesië goed kennen

Een mooie rondreis waar je heel vaak vroeg op moet met als uitschieter 00.15 uur om naar de Bromo vulkaan te gaan maar dat was het zeker waard. Gewoon je bioritme aanpassen.....Tip, neem onderweg toiletpapier mee uit het hotel :), luchtige kleding maar wel een vest/jas voor naar de vulkaan bijna 3.000 meter hoog. Leuke excursies, zelfs een kerkje bezocht waar mooi gezongen werd door de lokale dames en wij Tulpen uit Amsterdam hebben gezongen met veel plezier. Twijfel niet om vooraf de tour naar de Orang Oetans te maken, dit is zeker de moeite waard en je kan lekker acclimatiseren omdat het reis tempo nog laag ligt.

Marjolein
9,0
Toegevoegd op: 29-04-2019

Prachtige reis, veel gezien, lange dagen, onvergetelijk.

Houdt rekening met een vochtige warmte neem dus veel luchtige kleding mee. De reisdagen zijn soms lang dus ook vaak erg vroeg eruit. In de hotels is de hygiëne prima in orde, gedurende de reis met name de tussenstops laat dit vaak te wensen over. Wijn is vaak niet te koop i.v.m. de islam, is het er wel dan is dit duurder dan in Nederland. Erg storend vond ik het geluid wat uit de diverse minaretten kwam, dit was op de meest gekke tijden in de nacht. De reis zelf en de gidsen waren prima.

Joop
8,0
Toegevoegd op: 28-04-2019

gewoon een prachtige reis

Voor de bestemming Sumatra is het raadzaam aan te geven dat er een kerkdienst wordt bezocht waar van de deelnemers wordt verwacht dat zij deelnemen aan het zang gedeelte van deze dienst.

9,0
Toegevoegd op: 27-04-2019

-

-

-
7,3
Toegevoegd op: 13-04-2019

Met recht een intensieve reis te noemen. Met name op Java lange reisdagen en vroeg vertrek.

Ondanks dat het een intensieve reis is geweest, ben ik blij dat wij het deel Sumatra hebben meegenomen in deze reis en niet hebben gekozen voor de relaxte variant van alleen Java Bali.

8,0
Toegevoegd op: 13-03-2019

Mooie maar zeer vermoeiende reis.

Veel gezien, prachtige reis. Al veel rondreizen gemaakt maar dit is de zwaarste ooit. Voor ons wel de moeite waard! Zeer goede lokale gidsen op Sumatra en Java (Masna en Yana!). Houdt er rekening mee dat het meer een expeditie als vakantie is. Zou zeker een verlenging op Bali boeken om even bij te komen. Ga niet tijdens Nyepi! Alles is dan gesloten, ook de dag ervoor vanaf 17:00 tot dag daarna tot 17:00. Je moet hele dag binnen blijven, mag niet op het strand en kunt alleen in hotel eten.

Pleun