Vakantie Kuta

Kuta, wat ooit een vissersdorpje was, is sinds de jaren zeventig één van de meest geliefde badplaatsen, en daarmee één van de belangrijkste toeristische plaatsen, van Bali. Kuta is gelegen aan de zuidwest kust van Bali en beschikt over brede, zeer aangename zandstranden. Wie van zon, zee, gezelligheid en drukte houdt, is in Kuta op de juiste plaats.

Kuta staat voornamelijk bekend om zijn stranden, surfmogelijkheden en de vele winkels, restaurants en uitgaansmogelijkheden. Het badplaatsje is bruisend en er is altijd wat te doen. De golven en branding aan het strand van Kuta maken het een gewilde plek voor zowel beginnende als ervaren surfers. Ondanks de drukte, ligt langs het in 2009 gerenoveerde strand een mooie ‘boulevard’, waarover je van Zuid-Kuta naar Noord-Kuta heerlijk langs het strand kunt wandelen.

De check-list van Hard Rock Café liefhebbers kan worden afgevinkt na een bezoek aan het restaurant in Kuta, Ma Joly Restaurant & Lounge is ideaal voor een romantisch avondje uit met diner op het strand en Papa’s Limoncello is een leuk familierestaurant met een lekkere, Italiaanse keuken. Het Waterbom Park is een enorm waterpretpark, waar zowel jong als oud plezier kunnen beleven. Verborgen tussen de vele winkels en restaurantjes van Kuta vind je Vihara Dharmayana Kuta, een indrukwekkende Chinese tempel die het ook zeker waard is om bezocht te worden.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen