Vakantie Medan

Wie naar Sumatra reist, landt waarschijnlijk op de internationale luchthaven bij Medan. Deze bruisende stad van twee miljoen inwoners is op het eerste gezicht misschien een chaotische plek, maar mag zeker niet ontbreken bij een bezoek aan het enorme Indonesische eiland. De hoofdstad van Noord-Sumatra heeft bijzondere gebouwen, een gevarieerde bevolking en een groot aanbod van activiteiten in de omgeving.

Een prachtig paleis en indrukwekkende tempels brengen oases van kleur in het overwegend grauwe stadsbeeld. De opmerkelijke etnische diversiteit van de stad heeft gezorgd voor een afwisselend straatbeeld en een gevarieerde culinaire traditie met rijke smaken. Wie verder kijkt dan de drukke verkeerssituaties in deze metropool, kan zich klaarmaken voor een onvergetelijk bezoek.

Masjid Raya Al Mashun

De grootste en mooist versierde moskee van de stad.

Historische bezienswaardigheden
Medan is een groeiende Indonesische stad, waar steeds meer hippe bars en restaurants te vinden zijn. Desalniettemin zijn er ook nog veel historische gebouwen te bezoeken in het centrum van de miljoenenstad. Een must-see is het paleis van de sultan van Deli, het Maimoon-paleis. Het staat bekend als een van de mooiste paleizen in Zuidoost-Azië en pronkt met een rijke verzameling van culturele invloeden en bouwkundige stijlen.

Een tweede architectonische attractie is de indrukwekkende Grote Moskee van Medan, de Masjid Raya Al Mashun. Al meer dan honderd jaar staat dit grote bouwwerk op enkele minuten lopen van het Maimoon-paleis. Voor de Masjid Raya Al Mashun werden bouwstijlen van Europa en het Midden-Oosten verenigd. De materialen, zoals marmer en glas-in-lood, werden geïmporteerd uit Italië, Duitsland, China en Frankrijk. Er zijn veel prachtige moskeeën te zien in Medan, maar dit is zonder twijfel de grootste en mooist versierde van de stad.

Wie door de drukke straten van Medan wandelt, zal nog veel andere gebouwen zien die inzicht geven in de geschiedenis van de omgeving. Een uniek katholiek kerkgebouw, een enorm boeddhistisch tempelcomplex en serene hindoestaanse schrijn laten zien hoe divers en rijk de cultuur van Sumatra is – en waarom Medan de welverdiende toegangspoort is tot dit bijzondere Indonesische eiland!

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen