15-daagse privé rondreis met gids/chauffeur Bali

 

Onderstaande betreft algemene informatie over de bestemming. Voor gedetailleerde informatie over een specifieke reis verwijzen wij u naar de informatie bij de reis zelf.

 • Accommodatie

  U verblijft gedurende uw rondreis in zorgvuldig geselecteerde hotels die het beste aansluiten bij de beleving van de reis en de bestemming. Hierbij houden we altijd rekening met de service en kwaliteit die u van FOX mag verwachten. De unieke ligging, de sfeer, het  serviceniveau, de kwaliteit of de stijl van de accommodatie speelt altijd mee in onze selectie. Daardoor kan het voorkomen dat de hotels onderweg in kwaliteit verschillen. Een enkele keer komt het voor dat de reden hiervoor is dat er geen betere hotels aanwezig of beschikbaar zijn. Op Sumatra zijn de hotels over het algemeen van iets mindere kwaliteit.

  Uw kamer is altijd voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet en veel hotels hebben een zwembad.

  Gemiddeld twee keer per jaar worden alle rondreishotels door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

 • Beste reistijd

  In Indonesië is de temperatuur gedurende het jaar nagenoeg gelijk, het tropische klimaat zorgt ervoor dat het rond de 30 graden is.

  Het klimaat in Indonesië is verdeeld in een droge- en een regenperiode. Op Bali en Java is de droge periode in de maanden juni tot en met oktober. Op Sumatra valt er in de maanden mei tot en met augustus de minste neerslag.

  In de nattere periode, oftewel het regenseizoen van november tot en met april, regent het zeker niet de hele dag. In de namiddag valt er meestal een tropische bui, waarna de zon in de meeste gevallen gewoon weer tevoorschijn komt. Deze regen zorgt ook voor het mooie, groene landschap.

 • Duurzaam reizen

  Duurzaamheidsproject Bali

  Reizen is en blijft een geweldige ervaring, FOX laat u dan ook graag de wereld zien!

  Het toerisme draagt wereldwijd bij aan een economische welvaart van de betreffende bestemming maar we laten tijdens de reis ook sporen na. Omdat de impact ook op de FOX bestemmingen zichtbaar wordt, gaat FOX tot gerichte actie over. Onder andere het zwerfafval waaronder de "Plastic Soup" is een mondiaal probleem. In dit kader zijn wij samen met andere Nederlandse touroperators en NGO organisaties als het Wereld Natuur Fonds, Plastic Whale en MVO Nederland begin dit jaar naar Bali geweest. Dit eiland is eind vorig jaar negatief in het nieuws geweest vanwege het zwerfafval op de stranden bij Kuta.

  tmpl-Artikelpagina-content-plastic-bali

  Samen met geïnspireerde bewoners en lokale organisaties die al veel doen aan het plastic probleem op Bali, zijn afspraken gemaakt. De afspraken moeten leiden tot het reduceren van het afval vanuit het toerisme. Het statement luidt: ''No more single use plastic from the Tourism Industry". De foto geeft de harde realiteit weer. 

  Vanuit onze doelstelling het reizen daar waar mogelijk te verduurzamen zet FOX zich o.a. in voor het reduceren van wegwerpplastic op de bestemmingen en tijdens haar reizen. 
  Op deze bestemming adviseren wij onze reizigers daarom te reizen met eigen navulbare waterflessen en eigen linnen tas.
  Tijdens de rondreis zijn er diverse navulpunten voor de waterflessen. Door het gebruik van een eigen tas reduceer je het gebruik van plastic tasjes.

  Samen onderweg naar een bewustere reiswereld: reis plastic vrij!

  Lees verder voor meer informatie en tips voor een duurzame vakantie

 • Elektriciteit

  De elektriciteit bedraagt 220 Volt. Voor het gebruik van de stopcontacten heeft u geen wereldstekker nodig. Het kan voorkomen dat de stroom uitvalt, waarna het hotel overschakelt op de eigen stroomgenerator. De 'storing' duurt vaak maar eventjes. 

 • Eten en drinken

  Rijst is het hoofdbestanddeel van iedere maaltijd. Bij de maaltijd worden twee of meer verschillende groentes geserveerd gecombineerd met een vlees-, vis- of kipgerecht. Sambal en groente uit het zuur completeren de maaltijd. In Indonesië kunt u fantastisch eten en is voor ook voor mensen met diëten voldoende verkrijgbaar.

  De lokale bevolking is gek op pittig gekruid eten, maar u zal merken dat goed rekening gehouden wordt met westerse bezoekers. Sambal en kruidige sauzen worden steeds apart geserveerd, zodat u die naar eigen wens kunt gebruiken. 

  In Indonesië zijn enorm veel soorten exotisch fruit te vinden. Mango’s, verse ananas, rambutans, bananen en papaja’s smaken het lekkerst, wanneer ze vers geplukt zijn! U zult ze in overvloed aantreffen in restaurants en uw reisleider of gids laat u graag proeven bij de stalletjes langs de weg. Het is verstandig om bij deze stalletjes (warungs) niet te eten van gerechten die niet worden bereid waar u bij staat. Kies uitsluitend gerechten die flink verhit zijn en gebruik uw gezonde verstand. 

  Het drinken van leidingwater is zeer sterk af te raden! Tijdens de rondreis zijn er meerdere waternavulpunten waar je jouw eigen meegebrachte fles kunt bijvullen. Alle internationale frisdranken zijn te koop, evenals de verschillende exportbieren. Geïmporteerde dranken, zoals whisky's en wijnen zijn wel erg duur!

 • Fooien

  Het geven van fooien is op deze bestemming gebruikelijk. Tijdens uw reis verrichten tientallen personen diensten voor u, zoals chauffeurs, gidsen, kofferjongens, restaurant- en hotelpersoneel. Een fooi is een uiting van waardering en zal daarom zeer op prijs worden gesteld.

  Tijdens onze groepsrondreizen zal de reisleider aan het begin van uw rondreis een gezamenlijke fooienpot samenstellen om er voor te zorgen dat u niet de hele dag naar uw portemonnee hoeft te grijpen om overal een kleine fooi achter te laten.  Alle fooien voor de gehele groep worden hieruit ineens betaald. U kunt op die manier rustig van uw vakantie genieten, zonder dat er ongemakkelijke situaties ontstaan als u twijfelt óf en hoeveel fooi ergens gebruikelijk is. De fooien voor de reisleider en de kamermeisjes zijn niet inbegrepen bij de fooienpot.

  Het bedrag voor de fooienpot is bij elke reis te vinden onder het tabblad ‘Data en Prijzen', waar onder de tabel met vertrekdata een tabblad 'niet inbegrepen' opengeklapt kan worden. De fooienpot kan altijd in lokale valuta, en meestal ook in Euro's betaald worden.

  In Indonesië doet men alles voor u met een glimlach, maar er wordt altijd gerekend op een tip als u bijv. een foto maakt van een rijstplukster, als men u helpt bij het oversteken of als men uw koffer in uw kamer heeft afgeleverd. Het is aan te raden om een aantal briefjes van 5.000 en 10.000 Rupiah bij u te dragen, zodat u altijd iets kleins bij de hand heeft. Voor een kamermeisje is een fooi van Rp. 10.000 op zijn plaats. Voor kofferjongens Rp. 5.000 per stuk bagage. Een bezoek aan een openbaar toilet kost ca. Rp. 2.000. In de hotels en restaurants wordt de tip al op de rekening verwerkt, dat staat dan ook specifiek vermeld. U hoeft dan niet nog extra te geven.

 • Fotograferen

  Digitaal fotograferen is gemakkelijk en geeft u de mogelijkheid om, waar u ook reist, honderden foto’s te maken. Dit vraagt echter wel om voldoende opslagruimte en niet alle memory sticks zijn zomaar in elk land verkrijgbaar. FOX raadt u aan om vanaf huis voldoende opslagruimte voor uw camera mee te nemen, omdat u zich over het algemeen in Nederland beter kan laten informeren welke memory sticks voor uw camera geschikt zijn en ook kan er een verschil in kwaliteit zijn.

  Let u bij het fotograferen in het buitenland goed op of dit wel is toegestaan en laat u zich hierover informeren op de plaats van bestemming. Houdt u er rekening mee dat het kan voorkomen dat fotograferen van bepaalde gebouwen, dieren of personen niet is toegestaan in zijn algemeenheid of dat het niet is toegestaan foto’s te maken met flits. Vaak vinden mensen het leuk om gefotografeerd te worden, maar vraag wel altijd toestemming voor u de foto maakt. Houdt u er rekening mee dat het kan voorkomen dat de gefotografeerde een vergoeding vraagt voor de gemaakte foto.

 • Geld & Valuta

  De nationale munteenheid in Indonesië is de Rupiah. De biljetten zijn allemaal even groot, de kleuren zijn echter bij elk bedrag verschillend.

  Contant geld en reischeques
  U kunt prima geld uit de geldautomaten halen, maximaal 1,5 miljoen per keer. Wij raden aan om excursies in Rupiah te betalen. Verder is het handig om een kleine hoeveelheid contant geld in Euro's mee te nemen (let op: biljetten ZONDER scheuren, zonder vouwen en volledig onbeschreven). Deze kunt u makkelijk wisselen bij hotels, postkantoren en banken (hoewel deze in de regel wat vroeger sluiten).

  In toeristencentra staan de wisselkantoren op elke straathoek, maar de koers in de grote hotels is meestal slecht.

  Klik hier om Indonesische Rupiah te bestellen via GWK Travelex

  Indonesië is een goedkoop land en u kunt er voor veel minder geld lunchen of dineren dan in Nederland, ook de drankjes (vooral pure fruitsappen) zijn er goedkoop. Let wel even op dat men er geen (ongefilterd) water bij doet! Alle geïmporteerde dranken (sterke drank en wijn) zijn echter enorm duur. U kunt ook voor leuke prijzen de mooiste souvenirs kopen, maar laat u niet oplichten en ding af! Overgebleven Rupiah kunt u op de luchthaven terugwisselen naar Euro's. 

  In veel landen is het gebruikelijk dat er bij incheck een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard voldaan worden. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van uw drankjes en maaltijden goed na, zodat u weet waar u voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk. FOX kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden.

 • Mobiliteit

  Met het samenstellen van de programma’s voor onze (groeps)rondreizen gaan wij uit van reizigers die over een normale basisconditie en goede mobiliteit beschikken.
  Voor een meest optimale reisbeleving is dit de noodzakelijke richtlijn die FOX stelt.

  U krijgt na veelal een lange vlucht immers te maken met tijdsverschil, u gaat in een relatief korte periode veel zien, u gaat veel ondernemen en zult in verschillende type accommodaties verblijven. Dan kan vermoeidheid een rol gaan spelen.  In de programma beschrijving vindt u informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en – indien van toepassing - de afstanden die u aflegt.

  Houdt u er a.u.b. rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij u met uw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
  Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. U dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen m.n. voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat u de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.

  Onze groepsrondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.
  Indien u bezit over een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit bespreken wij graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat u de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt

 • Nationale Feestdagen

  Nyepi Day: Silence day (Nyepi) is het feest wat hoort bij het Balinese nieuwe jaar (Icaka). Voorafgaand aan 'Nyepi' zijn er reinigings- en offerceremonieën om de slechte geesten te verdrijven.

  Op Nyepi zelf dient er totale stilte in acht worden genomen. Wij wijzen u op het feit dat op deze dag op het hele eiland geen enkele aktiviteit plaatsvindt. Geen licht, geen muziek, geen verkeer in de straten etc. Het is verboden om huis of hotel te verlaten. Toeristen die op het vliegveld aankomen dienen daar te blijven. Dit om de slechte geesten te doen geloven dat Bali uitgestorven is en zodoende hun interesse in Bali (en bewoners) verliezen.

  Nyepi Day 2020: 25 maart

  Ramadan: de Islamitische vastenperiode. Tijdens Ramadan kunnen onze reizen gewoon uitgevoerd worden, maar u dient rekening te houden met lokale gewoonten en eventuele programmawijzigingen.

  Ramadan 2020: 23 april t/m 23 mei

  Indonesië heeft de volgende feestdagen:

  In 2019:  
  10 november -  verjaardag van de profeet Muhammad
  25 december - Kerstmis

  In 2020:
  01 januari - Nieuwjaar
  25 januari - Chinees nieuw jaar 
  22 maart - islamitische feestdag 
  10 april - Goede Vrijdag
  01 mei - Dag van de Arbeid
  07 mei - Waisak 
  21 mei - Hemelvaart
  23 en 24 mei - Lebaran
  01 juni -  Pancasila Day
  30 juli - Eid al-Adha
  17 augustus - Onafhankelijkheidsdag
  20 augustus - islamitisch Nieuwjaar
  29 oktober - verjaardag van de profeet Muhammad 
  25 december: Kerstmis

 • Nuttige adressen

  Ambassade van Indonesië
  Tobias Asserlaan 8
  2517KC Den Haag
  Tel: 070 3108100
  www.indonesia.nl

  Nederlandse Ambassade in Indonesië:
  Jalan HR Rasuna Said Kav. S-3,
  Jakarta 12950
  Indonesia
  Tel: 0062 21 524 82 00
  Fax: 0062 21 520 07 34

 • Paspoort en Visum

  Op veel bestemmingen dient u bij ieder hotel uw paspoort te tonen of overhandigen.
  Uw reisleiding zal u hierover informeren. Daarnaast is het verstandig om ook een kopie voor uzelf mee te nemen op reis.

  Hotels zijn wettelijk verplicht hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De accommodatieverschaffer moet een aantal persoonsgegevens uit het identiteitsbewijs registreren in het nachtregister. Welke gegevens dat zijn verschilt per land.

  In principe kunt u voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen.

  Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel zal mogelijk niet altijd meewerken wanneer u een eigen kopie overhandigd of u eventueel gebruik maakt van een fraudegevoelige hoes voor uw paspoort.

  FOX adviseert dat uw paspoort bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Wij raden u aan contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat.

  Vanaf 12 juni 2015 is het toeristenvisum komen te vervallen. Dit betekent dat u ter plaatse geen visum meer hoeft aan te schaffen. Wanneer u langer dan 30 dagen in Indonesië wilt verblijven, dient u wel vooraf een visum te regelen. FOX kan voor u het visum regelen bij een verblijf van maximaal 60 dagen. De kosten van het visum via FOX zijn op aanvraag verkrijgbaar.

  Houd er rekening mee dat u extra informatie dient aan te leveren. FOX levert zoveel mogelijk informatie betreffende uw reis aan, maar persoonlijke documenten dient u altijd zelf aan te leveren. Wij kunnen dus (helaas) niet alles uit handen nemen. U ontvangt volledige informatie over de aan te leveren extra documenten, zodra de visumprocedure wordt gestart.

  In verband met onvoorziene omstandigheden adviseert FOX dat kinderen, ongeacht de leeftijd, altijd met een eigen paspoort reizen. Voor sommige bestemmingen is dit zelfs verplicht. Indien gewenst kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade/consulaat voor meer informatie. Vanaf 26 juni 2012 dienen alle kinderen, ongeacht de leeftijd, verplicht een eigen paspoort te hebben. U bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

  Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dient u tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of u een visum nodig heeft. FOX aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien u dit nalaat. Wanneer u een tussenlanding maakt dient iemand die niet-Nederlandse nationaliteit bezit bij de desbetreffende ambassade/consulaat van het land wáár de tussenlanding wordt gemaakt te controleren of een visum nodig is. Zonodig dient u dit persoonlijk te regelen.

  In alle gevallen geldt dat FOX niet aansprakelijk gesteld kan worden indien er door de Ambassade en/of Consultaat vanwege persoonlijke redenen geen visum wordt toegekend. Het valt onder uw verantwoording om voor boeking, bij de betrokken autoriteiten te checken aan welke eisen u moet voldoen voor het verkrijgen van het benodigde visum. Belangrijker is welke beroepen een uitzondering vormen op de reguliere procedure. Conform de ANVR Reisvoorwaarden zijn onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger.

  Wat neemt u verder mee:
  • Fotokopie van uw paspoort (in geval van verlies of diefstal)
  • Telefoonnummer alarmcentrale
  • Telefoonnummer van uw bank/creditcardinstelling om bij verlies/diefstal uw bankpas/creditcard te kunnen blokkeren
  • Kopie van uw polis van uw reisverzekering
  • Kopie van uw medisch paspoort (evt. aangevuld met de Latijnse benamingen van uw medicijnen)
  • Telefoonnummer en e-mail adres van FOX Verre Reizen
  • Geld, bankpas en evt. creditcard
  • Vergeet uw pincode niet, ook niet van uw creditcard!

 • Reisbegeleiding

  Tijdens uw rondreis wordt u begeleid door een Nederlandse of Engelssprekende reisleider. Deze is vaak geboren en getogen in het land waar u rondreist. Hierdoor krijgt u veel informatie over de cultuur en gewoontes van het land. Op de luchthaven ontmoet u de reisleider, die u gaat begeleiden op het betreffende eiland. Bij het verlaten van, bijvoorbeeld Sumatra, wordt u uitgezwaaid door uw reisleider en op het volgende eiland bijvoorbeeld Java weer welkom geheten door de volgende reisleider. De reisleider is uw aanspreekpunt tijdens de reis en zal zijn/haar uiterste best doen om uw vakantie tot een onvergetelijk succes te maken.

  Tijdens het verblijf op Bali zult u op de luchthaven worden verwelkomd door een vertegenwoordiger van onze lokale partners, die u naar het hotel brengt. Let op, dit geldt alleen als u de transfers via FOX geregeld heeft! Op gezette tijden zal de FOX-vertegenwoordiger u in uw hotel bezoeken en u desgewenst adviseren welke optionele excursies u op Bali of Lombok kunt maken.

 • Reisgidsen en literatuur

  In samenwerking met de ANWB Webwinkel bieden wij u een ruim assortiment interessante reisboeken aan. Uit het enorme aanbod bieden we u vele interessante reisgidsen aan van o.a. Lonely Planet, Expert, Capitool, Trotter, Marco Polo etc.

  Naar de ANWB Webwinkel

 • Souvenirs

  Er is in Indonesië veel te koop! Met een verbazingwekkend snel tempo worden warenhuizen en winkelcentra gebouwd. Hier kunt u tegen vastgestelde prijzen allerhande luxe waren en souvenirs kopen variërend van houtsnijwerken, batik, gouden en zilveren voorwerpen, sieraden, wajangpoppen en nog veel meer.

  Op markten en in kleine winkeltjes onderweg is ook van alles te koop, maar hier is het wel belangrijk dat u gaat afdingen. Laat u niet afschrikken door de opmerkingen van de verkoper, die roept bankroet te gaan. Afdingen is een sport en gaat met veel show gepaard. Begin met de helft van de vraagprijs om daarna op ongeveer 40% onder de vraagprijs te eindigen.

  Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Douane.

 • Telefoon en internet

  Communiceren met het thuisfront is vanuit Indonesië niet moeilijk. Bijna in het hele land heeft u goed bereik en kunt u eenvoudig gebruik maken van uw mobiele telefoon. Wees voorzichtig met het bellen vanaf uw mobiele telefoon en vanuit de hotelkamer, de kosten kunnen enorm oplopen. Een alternatief is een lokale simkaart aan te schaffen, hierop kunt u kosteloos gebeld worden en vaak zijn de kosten voor het bellen naar Nederland aanzienlijk lager. Op luchthavens en in grotere winkelcentra kunt u deze bij een telefonie winkel aanschaffen. Let op: Indonesië heeft een afwijkende landentoegangscode voor Nederland: 00131. Ook kunt u het teken '+' gebruiken: +31.

  Internet is overal toegankelijk en bijna elk hotel heeft internetfaciliteiten. Wi-Fi wordt ook in de meest accommodaties aangeboden, en is opvallend genoeg in de kleinere hotels vaak nog gratis, terwijl u in de grotere hotels alleen tegen vergoeding van Wi-Fi gebruik kunt maken. Houdt u er rekening mee dat de Wi-Fi soms alleen beschikbaar is in de hotellobby of andere gemeenschappelijke ruimtes.

 • Tijdsverschil

  Indonesië is ingedeeld in drie verschillende tijdzones. Op Java en Sumatra is het vijf uur later dan in Nederland. Op Bali en Lombok is het tijdverschil zes uur. In de wintertijd komt er nog een uur bij.

 • Vaccinaties/Gezondheid

  Vaccinatieadvies van de Reisdokter:
  Officieel zijn voor een bezoek aan Indonesië geen vaccinaties verplicht.
  Wel worden een aantal vaccinaties aangeraden, zoals DTP, Hepatitis A en B.

  In ons hoofdstuk Vaccinaties & Gezondheid wordt uitgebreid aangegeven welke adressen relevant zijn om up-to-date informatie te krijgen over dit belangrijke onderwerp. Voor verdere informatie over vaccinaties raden wij u aan contact op te nemen met de Reisdokter of één van de op de pagina Vaccinaties & Gezondheid genoemde adressen. Op de website van de GGD vindt u een GGD bij u in de buurt.

  Gaat u naar één van deze plaatsen, dan raden wij u aan om een uitdraai van uw reisprogramma mee te nemen, zodat men een advies op maat kan geven.

  LET OP! De aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malariamaatregelen nodig zijn. U moet zich persoonlijk laten adviseren over de maatregelen, die voor uw reis belangrijk zijn.
  Om uitdroging te voorkomen kunt u het beste een O.R.S. (Orisel) oplossing drinken. O.R.S. is bij iedere Nederlandse apotheek verkrijgbaar. Verder is thee (met suiker) drinken altijd verstandig.

  In Indonesië komt het Zika virus voor. Deze ziekte wordt overgebracht door muggen. De mug is overdag actief. De aanwijzingen dat het Zika-virus, als zwangere vrouwen worden besmet met dit virus, een ernstige afwijking kan veroorzaken bij de ongeboren vrucht zijn alleen maar sterker geworden. De adviezen van RIVM aan zwangere vrouwen en hun partner zijn dan ook nog steeds van kracht, zie www.rivm.nl/zikavirus voor meer informatie.

  Het is belangrijk om overdag en in de vroege avond tot aan de schemering zorgvuldig de volgende antimuggenmaatregelen te nemen in gebieden waar deze virussen voorkomen:
  • Dragen van bedekkende kleding
  • Smeer onbedekte huid in met een muggenwereldmiddel dat DEET (diethyltoluamide) bevat.
  • Slaap altijd onder een (geïmpregneerde) klamboe of in een muggenvrije ruimte. Tevens adviseren wij om de airco of fan aan te zetten wanneer u op uw kamer aanwezig bent.

  Tijdens het maken van verre reizen kunnen maag- en darmklachten voorkomen. Oververmoeidheid, temperatuurverschillen en het drinken van ijskoude drankjes zijn hier vaak de oorzaak van. Soms kan het beperkt gebruik van Immodium-tabletten uitkomst bieden, maar in zo’n geval voorkomt advies van een arts vaak verdere problemen.

  Tijdens onze Reis & Inspiratiedagen vertelt De Reisdokter uitgebreid over malariapillen en eventuele vaccinaties, die op uw reis noodzakelijk kunnen zijn. U kunt de Reisdokter op deze dag ook consulteren: U krijgt ter plekke de benodigde vaccinaties en zonodig het gele vaccinatieboekje / recept voor Malaria. Dit alles gaat geheel volgens de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. De prijzen van de vaccinaties zijn min of meer gelijk aan die van de GGD's.

  Kijk voor meer informatie of een aanvraag/reserveringsformulier bij de Reisdokter.

  Wilt u de meest actuele informatie m.b.t. uw bestemming, kijk dan op de website van de ANVR. Hier vindt u allerhande informatie vinden per bestemming inclusief belangrijke algemene gezondheidsinformatie. 

 • Veiligheid

  Over het algemeen is Indonesië voor de toerist een veilig land, indien van tevoren de nodige maatregelen worden genomen en voorzichtigheid wordt betracht.

  Zoals in ieder land en in elke grote stad ter wereld dient u ook in Indonesië goed op te letten op uw bagage en persoonlijke eigendommen. Zeker wanneer u ronddoolt in smalle steegjes, drukke winkelstraten en op stations moet u extra op uw spullen passen. Uw paspoort, uw geld en cheques kunt u het beste opbergen in een kluisje in het hotel en laat uw kamersleutels achter bij de hotelreceptie als u het hotel verlaat.

  Geld en waardevolle papieren die u onderweg nodig heeft kunt u het beste in een zogenaamde (platte) moneybelt onder uw kleding bewaren. Maak voor vertrek altijd kopieën van uw waardevolle papieren en bewaar deze apart van de originelen of scan ze in en zet de kopieën op internet. Waardevolle sieraden kunt u het beste thuislaten en vervangen door imitaties. Raakt u deze kwijt dan heeft u in ieder geval geen probleem.

  Wij adviseren reizigers om voor vertrek de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen. Klik hier om direct naar de website te gaan.

 • Vervoer

  FOX gebruikt de beste bussen, die lokaal verkrijgbaar zijn. U dient er wel rekening mee te houden dat de bussen soms minder comfortabel zijn dan dat we hier in Nederland gewend zijn. Indien aanwezig stelt FOX het verplicht dat u de veiligheidsgordels in de bus, minibus of auto draagt.

  De fietsriksja of tuk,tuk is het vervoermiddel bij uitstek in de stad. Een ritje kost gemiddeld € 1,50. Het is verstandig om, voordat u instapt, de ritprijs af te spreken. Dit om onaangename misverstanden te voorkomen. Taxi’s vindt u alleen in de grote steden. Het is verstandig om de taxi via de hotelreceptie te bestellen. Ook hiervoor geldt: van tevoren de prijs afspreken! Het huren van een auto raden wij af. Verder beschikt Indonesië over een goed spoorwegennetwerk, stadsbussen, Intercitybussen en vele minibusjes. Ook worden er veel binnenlandse vluchten uitgevoerd.

  Het verkeer in de grote steden kan het beste worden vergeleken met een mierenhoop. Auto’s, brommers, fietsen, bussen, ossekarren, tuktuks, becaks, bemo’s, riksja’s en voetgangers bepalen het straatbeeld. Er wordt links gereden en een claxon is absoluut noodzakelijk!
  Het wegdek in sommige steden is niet van optimale kwaliteit. Er is gewoonweg geen geld om dit te fatsoeneren en bovendien spoelen in de regentijd complete stukken asfalt weg.

 • Vlucht

  FOX wil er alles aan doen om er voor te zorgen dat uw reis zo goed mogelijk verloopt. Wanneer u een reis boekt bij FOX vliegt u met de beste luchtvaartmaatschappijen. Actuele informatie over de luchtvaartmaatschappij, het vluchtschema en reisduur kunt u bij de betreffende reis terugvinden onder het tabblad ‘Prijzen & Inbegrepen’.

 • Zakgeld

  Wanneer u een rondreis naar Indonesië heeft geboekt, dan maakt u ter plaatse ook nog kosten voor maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u wat makkelijker te maken om een totaal kostenplaatje te maken hebben wij per bestemming een ‘zakgeldindicatie’ gemaakt.

  Voor groepsrondreizen, familiereizen en single groepsreizen dient u rekening te houden met € 32,- per persoon zakgeld per dag.

  Uitzondering hierop is:
  - 18-daagse groepsrondreis Flores - Komodo - Bali - Lombok: € 15,- per persoon zakgeld per dag
  - 16-daagse familie groepsreis Bali: € 20,- per persoon zakgeld per dag

  Welke kosten zijn meenomen in het berekenen van deze kosten? Denk aan kosten als ontbrekende maaltijden, alle optionele excursies die mogelijk zijn tijdens de reis, fooien (fooienpot, fooi reisleider en fooi housekeeping), eventuele visumkosten en eventuele entreegelden. Drankjes bij de maaltijd of gedurende de dag en souvenirs zijn niet meegenomen omdat dit erg persoonlijke uitgaven zijn.

  Verblijft u op een locatie waar meer excursies te doen zijn dan waar tijd voor is, dan zijn we uitgegaan van een gemiddeld bedrag van de mogelijke excursies of van de duurste excursie.

  Hele dure of extreme excursies zoals een helikoptervlucht en raften hebben wij ook buiten de berekening gehouden. Benieuwd naar welke optionele excursies er tijdens uw reis mogelijk zijn? Bij elke reis staan op het tabblad ‘Extra’s’ de optionele excursies met bijbehorende prijzen vermeld. U kunt hier zelf kijken of u inderdaad aan alle optionele excursies wilt deelnemen of dat u hier zelf een selectie in maakt. Alle optionele excursies kunt u ter plaatse bij uw reisleider boeken.

  Bovenstaande bedragen zijn ter indicatie bedoeld, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
  Laatste update februari 2018

clock
Het is nu: 18 februari 2020 23:44 Tijdzone: SE Asia Standard Time

Lees alles over

Reis & Inspiratiedagen Indonesië

Laat u informeren en inspireren in het FOX Theater in Hoofddorp.
Datum Aanvang Plaatsen
23-02-2020 16:00 16 Reserveer
22-03-2020 10:00 126 Reserveer
29-03-2020 12:00 85 Reserveer