Vakantie Sanur

Sanur is een zeer geliefde badplaats gelegen aan de zuidoost kust van Bali en een prachtige plek om je vakantie op Bali door te brengen. Het voormalige vissersdorpje is in de loop der jaren uitgegroeid tot een redelijk populaire stad, maar heeft haar traditionele karakter niet verloren. De vriendelijke en behulpzame bevolking van Sanur zorgen er mede voor dat je je hier echt welkom zal voelen.

De zee bij Sanur is redelijk rustig en niet heel diep, wat maakt dat het een geschikte plek is voor families met kinderen. Langs het schitterende, brede zandstrand loopt een wandelpad van noord naar zuid die uitnodigt tot een heerlijke wandeling. Aan het strand zijn tevens verschillende watersportmogelijkheden te beoefenen.

Sanur kent veel lokale restaurants, gezellige bars en leuke winkeltjes, maar de sfeer is er rustiger dan in bijvoorbeeld Kuta. De badplaats heeft een lange winkelstraat die dwars door de stad loopt, er kan niet echt een centrum worden aangewezen. De Sanur Sunday Market is echt een aanrader om te verkennen, maar ook A-Krea, een boetiek met een zeer uitgebreid assortiment van originele souvenirs, en het Rumah Fair Trade Indonesia met een groot aanbod van Fair Trade-producten uit heel Indonesië zijn leuk om te bezoeken. Warung Mak Beng in Sanur is onze favoriete locatie wanneer het gaat om een heerlijke lunch van verse vis!

Op meerdere plekken in de stad zijn prachtige oude tempels te vinden die je, mits gepast gekleed, kunt bezoeken. Afhankelijk van het weer vindt in juli of augustus het jaarlijke Bali Kites Festival plaats en ook het Le Mayeur Museum, de verborgen parel met schilderijen van Adrien-Jean Le Mayeur de Merpres, bevindt zich in Sanur. Daarnaast is Sanur een ideale uitvalsbasis om excursies op Bali te maken en zo het gehele eiland te verkennen.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen