17-daagse single groepsreis Java - Bali

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.


Aandachtspunten

 • U kunt deze Extra opties en Verlengingen tijdens het boekingsproces al direct aan uw reis toevoegen.
 • In het gedetailleerde prijsoverzicht van de prijsberekening ziet u direct de juiste kosten.
 • Bij een verlenging verandert de reisduur en bij Extra opties en Upgrades niet

Optionele excursies in Bali

 • Ervaar het echte Balinese leven in één dag!

  IDR 750.000,- p.p.

  Door deze 1-dag durende excursie maakt u met diverse facetten van het Balinese leven kennis: u komt door schitterende natuur, u brengt u een bezoek aan een Balinees dorp en maakt eventueel kennis met het “boerenleven”. Om 08:00 uur wordt u opgehaald in uw hotel en rijdt u naar midden Bali. Uw lokale gids wacht u op en brengt u als eerste naar een familie waar in totaal 30 gezinnen wonen. Daar ziet u hoe de vrouwen bezig zijn met het maken van offers en met de voorbereidingen van het koken. Ook bezoekt u de lagere school van het dorp. Vervolgens gaat u wandelend naar de rijstvelden. U maakt kennis met de authentieke gereedschappen en zult u zien hoe boeren de rijstvelden met behulp van ossen eggen. U zelf kunt met behulp van een os de grond eggen. Daarna helpt u uiteraard ook de boer met het planten van rijstplantjes. Via een kleine wandeling door de rijstvelden kunt u ook de vele fruitbomen en verscheidene specerijen bewonderen. Er wacht u na afloop een lekkere en traditionele Balinese lunch. Inclusief: - Alle genoemde activiteiten - Nederlandstalige gids (ter plaatse) wanneer aanwezig, anders Engelstalige gids - Retour transport - Heerlijke lunch Vanuit Ubud is er een toeslag van IDR 140.000,- van toepassing.

 • Fietstochten

  IDR 820.000,- p.p.

  Een unieke manier om de binnenlanden van Bali te ontdekken is uiteraard per fiets. Vaak komt u op deze manier op plaatsen waar u met een auto niet kunt komen en ziet u zo veel meer van het originele Bali. Er zijn drie routes mogelijk: -Kintamani route: Vanaf de Batur vulkaan fiets u via binnenwegen tot een drie kilometer buiten Ubud. -Jatiluwih route: Een fietsroute door spectaculaire rijstvelden (deze rijstvelden staan bij UNESCO op de wereldmonumentenlijst) -Dorpsroute: een leuke fietsroute door diverse traditionele Balinese dorpen Alle fietsroutes eindigen de dag uiteraard met een lekkere lunch. Inclusief Engelstalige begeleiding. Minimaal 2 deelnemers.

 • Waka Jeep Safari

  IDR 1.400.000,- p.p.

  Beleef een off road avontuur met een legendarische landrover naar het hart van Bali. Een tocht over kleine landweggetjes, langs prachtige rijstvelden en door onaangetast regenwoud. Een lekkere lunch in een restaurant diep in de Balinese jungle is inbegrepen, alle drankjes zijn inclusief! Prijzen vanaf USD 100,- p.p.

 • Jungle Trekking

  IDR 820.000,- p.p.

  Tijdens deze 2,5 uur durende wandeling in het hart van Bali ontdekt u het echte Bali onder leiding van een Engelstalige gids. U wandelt door bos, u komt langs rijstterrassen en uiteindelijk eindigt u bij een authentieke tempel in het midden van het bos. De lunch en retour transfer zijn inbegrepen.

 • Kookcursus

  IDR 765.000,- p.p.

  Indonesie staat bekend om de vele heerlijke gerechten. Nu heeft u echter de kans om met hulp van een chefkok deze gerechten leren te bereiden. U wordt ’s ochtends om 07:00 uur opgehaald en gaat met de chefkok inkopen doen op de lokale markt. Daarna gaat u samen de maaltijd bereiden. Ook zal de chefkok u wegwijs maken in de vele specerijen die gebruikt worden. Na het koken krijgt u uiteraard ook de gelegenheid om te proeven! Een naslagwerkje met de gerechten die u die dag heeft bereid, krijgt u ook !

 • Apenwoud en Tanah Lot

  IDR 350.000,- p.p.

  Tour naar de eeuwenoude tempel van Mengi, gebouwd in het jaar 1634, een van de mooiste tempels van Bali. Dan naar het apenwoud Alas Kedaton en tegen de namiddag naar de spectaculaire zeetempel van Tanah Lot, die droogvalt bij eb. Hier maakt u de mooie zonsondergang mee.

 • Raften op de Ayung rivier

  IDR 625.000,- p.p.

  Geweldige ervaring om dwars door de jungle van Bali de machtige Ayung rivier af te dalen (niveau 1 en 2). Een volledig verzorgde ochtend en voor iedereen geschikt!

 • Raften op de Telaga Waja rivier

  IDR 625.000,- p.p.

  Geweldige ervaring om dwars door de jungle van Bali de machtige Telaga Waja rivier af te dalen (niveau 3 en 4). Een volledig verzorgde ochtend en voor iedereen geschikt!

 • Zeilcruise op een catamaran naar Lembongan

  IDR 1.230.000,- p.p.

  Een volledig verzorgde dag op de catamaran waar u 's morgens vroeg al mee vertrekt. Onderweg wordt er een overheerlijk ontbijt en een 4-gangen lunch voor u klaar gemaakt en zijn frisdranken inclusief. U heeft vandaag de hele dag de tijd om te genieten van zon, zee en strand…… Kristalhelder water, snorkelen en dolfijnen staan op het programma. Indien u deze excursie vanuit Ubud wilt maken, geldt er een toeslag voor de transfers.

Optionele excursies in Bandung

 • Angklung muziekschool

  IDR 261.000 - 362.500 p.p.

  Bezoek aan het leuke Angklung muziekschool van Pak Ujo, waar Javaanse kinderen voor u zingen en spelen op de angklung, een traditioneel instrument van bamboe. Door de kleine bijdrage die de kinderen krijgen voor hun optreden, sparen ze voor hun vervolgopleiding.

  Minimaal 2 personen IDR 362.500,- p.p.
  Minimaal 3 personen IDR 290.000,- p.p.
  Minimaal 6 personen IDR 275.500,- p.p.
  Minimaal 10 personen IDR 261.000,- p.p.

Optionele excursies in Bromo

 • Ochtendexcursie naar de Bromo vulkaan

  IDR 942.500 - 1.160.000 p.p.

  Spectaculaire excursie, om (bij gunstige weersomstandigheden) de prachtige zonsopgang met uitzicht op de Bromo vulkaan mee te maken. We nemen je mee naar de beste plek voor de mooiste foto’s van deze indrukwekkende ervaring. Vervolgens daal je per jeep af naar de voet van de krater gelegen in een haast maanachtig landschap, waar je te voet naar de kraterwand kunt lopen voor een blik op de nog actieve vulkaan. Je voelt de kracht van Moeder Aarde! Het is een pittige excursie, onder andere vanwege het nachtelijke tijdstip van opstaan, maar werkelijk onvergetelijk! Indien je tijdens de excursie je foto- of filmcamera mee wilt nemen, dien je rekening te houden met extra kosten. Deze bedragen circa Rp. 50.000. Hou er rekening mee dat het voor zonsopgang nog behoorlijk koud kan zijn op het uitzichtpunt, neem dus warme kleding mee. 

  Minimaal 2 personen IDR 1.160.000,- p.p.
  Minimaal 3 personen IDR 986.000,- p.p.
  Minimaal 6 personen IDR 957.000,- p.p.
  Minimaal 10 personen IDR 942.500,- p.p.

  Let op: indien u deze excursie in een weekend en/of op een feestdag boekt, houdt u dan rekening met een hogere prijs (circa IDR 145.000,- p.p. meer).

Optionele excursies in Jogjakarta

 • Fietstocht Jogjakarta

  IDR 406.000 - 580.000 p.p.

  Een erg leuke en interessante excursie om het échte Indonesië verder te ontdekken. Per fiets maakt u een tocht door Jogjakarta. Tijdens deze tocht fietst u onder andere door de rijstvelden en komt u langs de Prambanan tempel. Onderweg ziet u het dagelijkse leven van de lokale bevolking aan u voorbijgaan.

  Minimaal 2 personen IDR 580.000,- p.p.
  Minimaal 3 personen IDR 507.500,- p.p.
  Minimaal 10 personen IDR 406.000,- p.p.

 • Ramayana diner met dans

  IDR 507.000 - 652.500 p.p.

  Ramayana is een prachtige dansvoorstelling begeleid door traditionele gamelan muziek. Het is een epos van duizenden jaren oud, één van de meest bekende hindoeïstische verhalen en vertelt het verhaal over de ontvoering van prinses Sita door de demon Rawhana. Geniet van de prachtige outfits van de dansers én van een heerlijk diner. Deze voorstelling wordt niet dagelijks meer opgevoerd. Ter plaatse zult u door uw reisleider geïnformeerd worden of het mogelijk is om deze voorstelling te bezoeken.

  Minimaal 2 personen IDR 652.500,- p.p.
  Minimaal 3 personen IDR 551.000,- p.p.
  Minimaal 6 personen IDR 522.000,- p.p.
  Minimaal 10 personen IDR 507.000,- p.p.

 • Ritje in een becak

  IDR 174.000 - 290.000 p.p.

  De leukste manier om de sfeer van de oude hofstad Jogjakarta te ervaren, is per traditionele becak. Comfortabel ook, met de wind door je haren zie je de mooiste plekjes van de stad. We rijden door de smalle straatjes, langs onbekende plekjes en het kraton; het koninklijk paleis van de sultan. Aan de straten zie je overal verkopers en warungs waar lokale specialiteiten verkocht worden. Deze excursie duurt ongeveer een uur.

  Minimaal 2 personen IDR 290.000,- p.p.
  Minimaal 3 personen IDR 203.000,- p.p.
  Minimaal 6 personen IDR 188.500,- p.p.
  Minimaal 10 personen IDR 174.000,- p.p.

Optionele excursies in Kalibaru

 • Plantage Tour

  IDR 246.500 - 435.000 p.p.

  U brengt een bezoek aan een mooie plantage, gelegen in de omgeving van Kalibaru. Bij aankomst op de plantage wordt u op een leuke manier verwelkomd door de kinderen die op deze plantage leven. Vervolgens zal een gids u alles uitleggen over kokosnoten, muskus, rubber, peper, cacao, vanille en andere gewassen die hier op de plantage worden verbouwd. Als laatste zult u een bezoek brengen aan een mooi rijstveld en kunt u genieten van de schitterende natuur. Na de tour kunt u even bijkomen onder het genot van een heerlijke kop koffie of thee en een lokale snack.

  Minimaal 2 personen IDR 435.000,- p.p.
  Minimaal 3 personen IDR 290.000,- p.p.
  Minimaal 6 personen IDR 275.000,- p.p.
  Minimaal 10 personen IDR 246.500,- p.p.


Aandachtspunten

 • Deze excursies kunt u in de lokale valuta of, afhankelijk van de bestemming, met Euro's en ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een ANWB Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de Xtra-optie (bijzondere sporten/wintersport).