Vakantie Ubud

Omringd door sensationele, gelaagde rijstplantages ligt het culturele (en geografische) middelpunt van Bali: het kunstenaarsdorp Ubud. De plaats brengt al het beste van het eiland samen - prachtige natuurgebieden en authentieke culturele activiteiten. Wie Indonesisch wil leren koken of meer te weten wil komen over de lokale nijverheidsvormen, zit helemaal goed in Ubud!

In en rond deze iconische Balinese plaats valt veel te zien. Kunstenaars werken aan hun ambacht en verkopen de resultaten op de kunstmarkt - er is geen betere plek op Bali om voor een lokale souvenir rond te kijken! De felgroene rijstvelden in deze regio zijn benoemd tot werelderfgoed door UNESCO en vele oude tempels liggen op loopafstand van het dorp.

Fietstocht rond Ubud
De landschappen rond Ubud bestaan uit een overvloed aan natuurschoon. Groene bergen, talloze riviertjes, mysterieuze wouden en watervallen liggen klaar om ontdekt te worden. Wie dit deel van Bali écht wil leren kennen, kan het beste op de fiets stappen. Verschillende routes leiden langs de mooiste gebieden in Ubud en het omringende platteland.

Op de tweewieler kunnen reizigers op plekken komen die met de auto niet altijd toegankelijk zijn - al trappend maakt u dus kennis met het originele Bali. Een van onze favorieten is de Kintamani route. Dit fietspad begint bij de vulkaan Batur en gaat via idyllische binnenwegen richting Ubud. Een andere zeer mooie tocht is de Jatiluwih route, langs spectaculaire rijstvelden en door lieflijke dorpjes in het platteland.

Apenbos
Een beroemde attractie in de buurt van Ubud is het Apenbos (Monkey Forest). Dit bos en de apen die er leven, worden door lokale bewoners als heilig beschouwd. Er zijn drie tempels waar mensen voedsel achterlaten voor de apen. Honderden van deze brutale dieren lopen dus rond bij de tempels - een prachtig schouwspel! Kijk wel uit voor de apen, die erom bekend staan dat ze wel eens de zakken rollen van nietsvermoedende bezoekers.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen