De Gordel Van Smaragd

Weer & klimaat Indonesië

Beste reistijd Indonesië

Wat is het weer in Indonesië?

Voor het ontdekken van de eilanden van Indonesië, waaronder Bali, is het goed om rekening te houden met het weer. In Indonesië geldt een tropisch klimaat, wat ervoor zorgt dat het altijd gemiddeld 30 graden is.

Dit komt onder andere doordat de eilanden dicht bij de evenaar liggen. Tussen de warmste en de koudste maanden scheelt het zelfs maar 2 graden. Wat is het weer op Bali?

Houd er in Indonesië, en dus ook op Bali, altijd rekening mee dat het in de bergen een stuk kouder kan zijn. En aan de zuidkust van Bali is het gemiddeld zo’n 5 °C warmer dan aan de noordkust.

Maar het is altijd heerlijk weer om bijvoorbeeld lekker te zwemmen in de zee en op het strand te liggen. Dat maakt Bali bijvoorbeeld tot een ideale bestemming voor een zonvakantie.Wat is het regenseizoen op Bali, Sumatra & Java?

Voor de temperatuur maakt het niet uit wanneer u naar Indonesië op vakantie gaat. Het kan wel handig zijn om rekening te houden met het regenseizoen.

In Indonesië gelden twee seizoenen, het droge seizoen en het natte seizoen (regenseizoen).

  • Droge periode op Java en Bali is van juni t/m oktober
  • Op Sumatra valt er in mei t/m augustus de minste neerslag.

Tijdens het regenseizoen valt er iedere dag wel een bui en de luchtvochtigheid ligt een stuk hoger. De buien vallen voornamelijk in de namiddag, waarna de zon vaak weer tevoorschijn komt.Wat is de beste reistijd voor Indonesië?

Het is niet zo dat het regenseizoen op Indonesië en Bali betekent dat dit geen goed seizoen is om de eilanden te verkennen. De regen zorgt er namelijk voor dat het landschap juist heel mooi groen is.

Het kan dus juist een bewuste keuze zijn om Bali en/of de andere eilanden van Indonesië in het regenseizoen te bezoeken, omdat het landschap er dan toch wat mooier uitziet.

Als je geen regen wilt tijdens de vakantie, dan ligt de beste reistijd voor Bali en de rest van Indonesië buiten het regenseizoen.Zijn er nog handige tips?

Het tropische klimaat in Indonesië zorgt er dus voor dat iedere dag een aangename temperatuur is. Maar het is belangrijk om ook rekening te houden met het verschil in weer op de eilanden.

  • ’s Nachts kan de temperatuur op Bali bijvoorbeeld dalen tot zo’n 20°C, dus zorg er in ieder geval voor dat je ook een dun vestje meeneemt.
  • Neem sowieso een jasje mee als je ook de bergen gaat beklimmen op Bali, want daar is het een stuk kouder.
  • Kijk voordat je op vakantie gaat altijd wat het actuele weer in Indonesië is en specifiek de eilanden waar je naartoe gaat, zodat je overal rekening mee kunt houden.


Klimaattabel

Klimaat Indonesië Gem. maximale temperatuur Gem. minimale temperatuur Gem. aantal zonuren Gem. mm neerslag
Januari 30°C 23°C 4 333
Februari 31°C 23°C 6 284
Maart 32°C 23°C 7 285
April 33°C 23°C 8 214
Mei 33°C 23°C 8 178
Juni 32°C 23°C 8 112
Juli 33°C 22°C 9 96
Augustus 33°C 22°C 9 87
September 33°C 23°C 9 107
Oktober 33°C 23°C 8 161
November 33°C 23°C 7 219
December 32°C 23°C 6 287

Tobameer Sumatra
Wij organiseren het hele jaar door bijzondere rondreizen, familiereizen en singlereizen in Indonesië. Of je nu op zoek bent naar een strandvakantie op Bali of een groepsrondreis in Indonesië met alle hoogtepunten, wij hebben het allemaal. Bekijk ons actuele aanbod en ga met ons mee naar deze prachtige eilanden.

Terug naar boven

Reisaanbod Indonesië

Ervaar tijdens een reis door Indonesië de vele tegenstellingen van het land. Elk eiland is gekenmerkt door eigen religie, gebruiken, kleding en architectuur.

Naar het reisaanbod

Landinformatie Indonesië

Indonesië is met zijn Nederlandse geschiedenis, geweldig diverse natuur, magnifieke onderwaterwereld en prachtige accomodaties een fascinerend vakantieland.

Lees meer