Top 10 - De mooiste steden van Amerika

Amerika kent vele grote steden, sommige indrukwekkend, met veel vermaak of juist handig gelegen om de prachtige natuur in te gaan. Maar welke steden zelf kunnen we de stempel mooi meegeven? Wij noemen er hieronder tien.

#10 Denver

Met name de ligging van Denver is verbluffend, aan de voet van de machtige Rocky Mountains. U kunt dit gebergte vanuit de stad zien liggen. In het Denver Art Museum vindt u een uitgebreide collectie aan Native American kunst. Larimer Square is het historische gedeelte van de stad. Hier staat nog enkele oude saloons en Victoriaanse huizen, waarin zich nu vooral wijnbarretjes, winkels en goede restaurants bevinden. Liefhebbers van speciale biertjes komen hier beslist aan hun trekken, in Denver bevinden zich vele ambachtelijke brouwerijen.

#09 Philadelphia

Philadelphia is de geboorteplaats van de Verenigde Staten. Hier komt u alles te weten over de Onafhankelijkheidsverklaring, gesymboliseerd door de beroemde Liberty Bell. Het nabijgelegen Independence Hall staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In het historische gedeelte van Philadelphia vindt u het oude straatje Elfreth’s Alley. Gevoelsmatig had u dit straatje ook in Amsterdam terug kunnen vinden, ware het niet dat daar wat veel Amerikaanse vlaggen voor uithangen.

#08 San Diego

San Diego is één van de meest zuidelijke steden van Amerika. Hoogtepunten zijn het levendige Gaslamp Quarter, de mooie natuurlijke haven en het culturele Balbao Park. In de beroemde San Diego Zoo leven reuzenpanda’s. Daarnaast zijn er heerlijke stranden te vinden. De combinatie stad, strand en een mediterraan klimaat zorgen er voor dat San Diego een aangename bestemming is om te ontdekken.  

#07 New York

Geen stad in de VS is zo veelzijdig als New York. De drukte tussen de reusachtige wolkenkrabbers staat in groot contrast met de rust in het verderop gelegen Central Park. New York is een stad waar u dagen rond kunt dwalen. Enkele beroemde hoogtepunten zijn het levendige Times Square, het Vrijheidsbeeld en het Empire State Building, waar u zeker bovenin het waanzinnige uitzicht moet bewonderen.

Mooie gebouwen vindt u er ook. Grand Central Station is prachtig en St. Patricks Cathedral is een bijzondere verschijning tussen de wolkenkrabbers. Het mooiste van New York zijn wat ons betreft de vele verschillende wijken, met elk hun eigen cultuur. Chinatown, Little Italy en Soho zijn uw bezoek zeker waard.

#06 Las Vegas

Mooi is misschien niet voor iedereen een juiste omschrijving van Las Vegas, maar bijzonder is de stad zeker. Het is haast onvoorstelbaar dat midden in de woestijn een enorme stad vol glitter en glamour oprijst. Langs ‘the Strip’ liggen talloze reusachtige thematische hotels. Van Parijs tot Egypte en van Venetië tot New York, u vindt het hier allemaal. Waag een gokje in één van de vele casino’s, neem een kijkje in een ‘wedding chapel’ en bekijk ’s avonds de prachtige fonteinenshow van het Bellagio hotel. Beleef ook de Fremont Street Experience in het oude gedeelte van de stad. Deze bruisende licht- en geluidshow zal u zeker verrassen!

#05 Miami

Witte stranden, schitterende art deco gebouwen en een uitstekende uitvalsbasis voor het Everglades National Park. Ja, Miami kan zeker een mooie stad genoemd worden! In Miami leven vele Cubaanse migranten en de stad kent dan ook een levendige Cubaanse wijk, Little Havana. Het bekendste strand van Miami is South Beach. Hier bevinden zich vele trendy clubs, restaurants, winkels en natuurlijk de beroemde boulevard Ocean Drive. Wanneer u het zonnige Florida bezoekt, mag u een bezoek aan Miami niet overslaan.

#04 Boston

Boston is een gezellige studentenstad met een rijke geschiedenis, gelegen in Massachusetts aan de oostkust van Amerika. Harvard University is hier gevestigd en een rondleiding over de campus is een leuke belevenis. Een wandeling die u beslist niet mag overslaan is de 4 kilometer lange Freedom Trail. Een rode lijn op straat leidt u langs de hoogtepunten van de stad. Beacon Hill, met haar smalle straatjes en Victoriaanse huizen, is onze favoriete wijk.

Vanuit Boston kunt u ook op zoek naar walvissen. Het beste seizoen hiervoor is van mei tot oktober. Wanneer u voldoende tijd heeft, probeer dan een bezoek te brengen aan het historische Fenway Park. Hier spelen de honkballers van de Red Sox hun thuiswedstrijden. Amerikaanser kan het bijna niet worden!

#03 New Orleans

New Orleans ligt in het muzikale zuiden van de Verenigde Staten. De stad is het meest bekend om haar jazzmuzikanten, die op straat of in één van de vele cafés in het sfeervolle French Quarter spelen. Maar ook de uitbundige vieringen van Mardi Grass (carnaval) en de Mississippi rivier die door de stad stroomt zullen velen bekend in de oren klinken. U kunt hier vanzelfsprekend een tochtje maken op een oude Mississippi stoomboot. Tel hier nog de vele muziekfestivals en de fantastische cajun keuken bij op en u zult begrijpen dat New Orleans heel anders is dan de andere grote steden van Amerika.

#02 Washington D.C.

Washington, gelegen aan de oostkust van Amerika, is een stad vol monumenten en musea. De bekendste gebouwen zijn het Witte Huis, waar de president woont, en het Capitool, waar het congres bijeenkomt. Maar het zijn de monumenten en musea die de stad bijzonder maken. De belangrijkste liggen langs de National Mall, een groot openbaar park waar u van het Capitool naar het Lincoln Memorial kunt wandelen. Minder bekend, maar minstens zo bijzonder is het charmante Georgetown, een oude wijk aan de Potomac rivier. Hier bevinden zich veel hippe koffiezaakjes en boetiekjes. Washington heeft nog een groot voordeel; de meeste musea en zelfs de dierentuin zijn als onderdeel van het Smithsonian Instituut gratis te bezoeken!

#01 San Francisco

San Francisco is onze favoriete stad van Amerika. Deze stad aan de westkust is beroemd om de Golden Gate Bridge, de zeeleeuwen bij Pier 39, gevangeniseiland Alcatraz en de kabeltrams die de heuvelachtige stad trotseren. De sfeer in de stad is anders dan in de andere grote Amerikaanse steden. Hoe anders, dat zult u toch echt zelf moeten gaan ervaren. Onze tip; huur een fiets en fiets via de Golden Gate Bridge naar Sausalito. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht op de stad. En ideaal, neem de ferry terug naar de overkant…

Rondreizen Noord-Amerika

Op vakantie naar Noord-Amerika? Alle rondreizen in Amerika en Canada op een rijtje!

Rondreizen Noord-Amerika

Reisaanbod Verenigde Staten

Ontdek de Verenigde Staten tijdens één van de vele mooie rondreizen die FOX voor u heeft samengesteld.

Naar het reisaanbod

Ontdek de VS

De Verenigde Staten van Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden en vele contrasten. Van de wereldsteden New York en San Francisco tot Las Vegas. Ook de natuur kent een ongelooflijke variatie van de Grand Canyon tot de Niagara watervallen.

Lees meer over de VS