10 redenen om Cuba te bezoeken

10 redenen om Cuba te bezoeken  

Cuba is een prachtige authentieke bestemming, waar u zich geen moment zult vervelen. Oldtimers, prachtige stranden en een rijke geschiedenis zijn slechts een kleine greep uit het authentieke Cuba. Het lijkt net alsof de tijd hier heeft stilgestaan! Bent u van plan om binnenkort naar Cuba af te reizen of is de reis zelfs al geboekt? Lees deze tips door voor een onvergetelijke reis.

Geniet van Cubaanse muziek


Wie aan Cuba denkt, denkt waarschijnlijk aan de salsa. De muziek leeft in het land en de Cubanen lijken allemaal losse heupen te hebben. Vooral in Havana hoor je de muziek dag in, dag uit en is er genoeg keuze wanneer u een salsa les wilt volgen. Maar wat dacht u van de cha-cha-cha, de mambo en merengue? Deze dansen vindt u ook veel in Cuba terug! 

Cubaanse sigaren


Wanneer u in Cuba bent, is het aan te raden om naar een tabaksfabriek en/of tabaksplantage te gaan. In de plaats Viñales kunt u de traditionele technieken voor het samenstellen van een sigaar volgen, een leuke ervaring! Sigaren zijn er in Cuba in alle soorten en maten. Hoe dikker de sigaar, hoe langer men erover doet voordat deze opgerookt is. Wist u bijvoorbeeld dat de lievelingssigaren van Fidel Castro in de jaren zestig van het merk Cohiba waren?

Rijd rond in een oldtimer

 
Zodra u in Cuba gearriveerd bent kunt u er haast niet omheen: de oldtimers. In allerlei tropische kleuren rijden ze over de wegen. In Havana kunt u tijdens één van onze rondreizen optioneel een klassieke oldtimer tour maken. Samen met een chauffeur rijdt u rond in Havana en bezoekt u onder andere Vedado en het moderne deel van Havana. Zeker een fotomomentje waard!

Slaap in een casa particular


In Cuba kunt u bij vele Casas Particulares overnachten, wat letterlijk betekent privé huizen. Slapen in een Casa Particular is een typische Cubaanse ervaring aangezien u bij mensen in huis slaapt. Hierdoor ervaart u de Cubaanse gastvrijheid optimaal! Houdt u er wel rekening mee dat de Cubanen weinig tot geen Engels spreken, dus gebruik vooral uw handen en voeten. Tijdens onze diverse groepsrondreizen verblijft u in één of meerdere Casa(s) Particular(es).

Proef authentieke Cubaanse rum


De Cuba Libre en Mojito zijn echt Cubaans en kent u vast wel! In Cuba vindt u de nodige alcoholische versnaperingen waarbij er veel gemixt wordt met rum. De Cubanen drinken het over het algemeen puur, maar het is ook mogelijk om te gebruiken als onderdeel van een cocktail. In Havana kunt u het Havana Club museum bezoeken, aan het einde van deze rondleiding kunt u zelf een heerlijke rum proeven!

Vakantie is ook écht vakantie

Gebruik van internet in Cuba is niet zoals u bent gewend in Nederland. Op weinig plekken tijdens de reis kunt u gebruik maken van internet. Een enkel hotel beschikt over internet, maar houdt rekening met een trage internetverbinding. In sommige hotels of kleine telecom kantoren kunt u een wifi kaart kopen, waarbij u 30 minuten of enkele uren kunt internetten. Wanneer u zich vervolgens bij een wifi hotspot bevindt, kunt u inloggen met de wifi kaart en gebruik maken van het internet. Goed om hier rekening mee te houden wanneer u overweegt om naar Cuba af te reizen!

Witte stranden en blauwgroene zee


Naast de prachtige Cubaanse steden en historie moet er ook tijd zijn voor ontspanning! Op het schiereiland Varadero kunt u in alle rust genieten van de uitgestrekte witte stranden en een blauwgroene zee met een Cuba Libre in uw hand. Bent u meer op zoek naar avontuur? De onderwaterwereld is hier fantastisch, buiten de baai bevindt zich een koraalrif met diverse duikplekken. 

Reisblog Cuba

Benieuwd naar de verhalen van reisspecialist Gaby? Zij heeft een reisblog bijgehouden over haar reis door het land van de salsa, sigaren, rum, oldtimers en Fidel Castro, of te wel Cuba!

Lees verder

Cuba

Ga zelf ook op ontdekkingstocht door het verleden van Cuba!

Naar de reizen