Help, hoe krijg ik het allemaal in mijn koffer...

10 tips voor slim koffers inpakken

Wat neem je mee op vakantie? Welke hoeveelheid vloeistoffen mogen mee als handbagage? Wat is een goede inpaklijst? Ga goed voorbereid op reis met onderstaande tips voor slim koffers inpakken! 

Tip 1: Inpaklijst koffers

Een goede inpaklijst is het halve werk. Het voorkomt niet alleen een hoop stress; het zorgt er ook voor dat u minder onnodige pakking meeneemt. Leg de spullen die u wil meenemen vast op tafel. Zo houdt u overzicht. 

Tip 2: Goed gekleed voor de bestemming

Pas uw bagage aan aan het klimaat van uw bestemming. Gaat u de jungle in? Neem dan dunne kleding mee met lange mouwen en broekspijpen, om muggen en andere insecten te weren. Een sarong mag niet ontbreken in uw tas als u tempels of andere gebedshuizen gaat bezoeken. Een vestje en warme sokken zijn fijn voor in het vliegtuig of in de bus met airco. Zoekt u een koud gebied op? Denk dan bij uw koffer inpakken aan meerdere laagjes kleding en lekker warm thermo ondergoed!

Tip 3: Schoenen

Een vakantie valt of staat bij fijn schoeisel. Neem goed ingelopen (wandel-)schoenen mee en een setje slippers. Een paar sandaaltjes kunnen zowel goed onder een korte broek als wel in combinatie met nettere kleding. Een schoen voor twee gelegenheden, dat scheelt weer gewicht en ruimte. Rather safe than sorry? Neem dan een doosje blarenpleisters mee.

Tip 4: Stekker

Neem standaard een wereldstekker mee in uw bagage, om te voorkomen dat u op uw bestemming geen elektrische apparatuur kunt gebruiken. 
Tip: Neem ook een stekkerdoos mee; zo hoeft u maar één wereldstekker mee te nemen en kunt u tegelijkertijd meerdere apparaten opladen.

Tip 5: Medisch

Voorkomen is beter dan genezen, dat weten we allemaal. Maar neem geen risico’s en zorg voor een kleine medische basisuitrusting, zoals ORS tegen uitdroging, deet spray of lotion, norit, een tekenpen, paracetamol en neusspray tegen oorpijn in het vliegtuig.

Tip 6: Rol kleding op en gebruik vacuümzakken

Vul uw schoenen met sokken, opgerolde riemen en andere kleine artikelen om ruimte te besparen. Als u kleding oprolt in plaats van opvouwt, past er meer in uw koffer en komen kleren kreukvrij aan op bestemming. Als u dikke kleding in vacuümzakken in de koffer legt, bespaart u ook een hoop ruimte. Zelfs de dikste fleecetrui wordt zo tot een klein pakketje getransformeerd.

Tip 7: Toilettas

Elke drogist verkoopt kleinverpakkingen douchegels en shampoos, wat u veel extra ruimte zal opleveren. U kunt ook uw eigen verzorgingsproducten overschenken in lege reisflacons of gokken op aanwezigheid van goed geurende zeepjes in de badkamer van uw hotel. Lege lenzendoosjes kunt u eenvoudig vullen met crèmes of vloeibare make-up. Vergeet niet om een plastic tas om uw toilettas te doen tegen eventueel lekken. Vloeistoffen in flacons van maximaal 100 ml mogen mee als handbagage.

Tip 8: Powerbank

Altijd handig om onderweg uw telefoon nog even op te laden, om die schitterende waterval goed te kunnen fotograferen. Onthoud alleen dat een opgeladen powerbank verplicht als handbagage mee moet in het vliegtuig en niet het luchtruim in mag!

Tip 9: E-reader of tablet

Wat is er nou meer ontspannend dan na een reisdag vol indrukken bijkomen met een heerlijk drankje en een fijn boek? Download een paar digitale boeken op uw eReader, tablet of telefoon. Scheelt zo weer een flink gewicht en vermindert de kans op een ontwrichte schouder…

Tip 10: Reizen met kinderen

Gaat u met een baby of kleine kinderen op vakantie? Neem dan zelf voldoende melkpoeder mee. De kwaliteit van babymelk is vaak niet gegarandeerd in verre landen. Zorg ook voor voldoende (lichtgewicht) speelgoed in het vliegtuig, zoals kleurpotloden, stickervellen of vouwpapiertjes. Hier is uw kind tijdens de vlucht wel even zoet mee.

Handige reisapps

Wanneer uw op rondreis bent is het altijd handig om wat apps op de telefoon te hebben die het leven ter plaatse extra makkelijk maken! Wilt u weten welke apps?

Lees snel verder

Veilig rijden op de linker weghelft?

Bent u van plan om zelf met een huurauto te gaan rondreizen in een land waar links gereden wordt? Bekijk dan ook onze tips voor het rijden op de linker weghelft! 

Naar onze tips

Hoeveel zakgeld hebben we nodig?

Wilt u een mooie reis maken, maar vraagt u zich af met hoeveel zakgeld u nog rekening moet houden?

Lees snel verder!