Help, hoe krijg ik het allemaal in mijn koffer...

10 tips voor slim koffers inpakken

Wat neem je mee op vakantie? Welke hoeveelheid vloeistoffen mogen mee als handbagage? Wat is een goede inpaklijst? Ga goed voorbereid op reis met onderstaande tips voor slim koffers inpakken! 

Tip 1: Inpaklijst koffers

Een goede inpaklijst is het halve werk. Het voorkomt niet alleen een hoop stress, het zorgt er ook voor dat je minder onnodige spullen meeneemt. Zo houd je overzicht. 

Tip 2: Goed gekleed voor de bestemming

Pas je bagage aan aan het klimaat van de bestemming. Ga je de jungle in? Neem dan dunne kleding mee met lange mouwen en broekspijpen om muggen en andere insecten te weren. Een sarong mag niet ontbreken wanneer je tempels of andere gebedshuizen gaat bezoeken. Een vestje en warme sokken zijn fijn voor in het vliegtuig of in de bus met airco. Kan het fris zijn op de bestemming? Zorg ervoor dat je meerdere laagjes kleding inpakt en denk bijvoorbeeld ook aan thermo ondergoed!

Tip 3: Schoenen

Een vakantie valt of staat bij fijn schoeisel. Neem goed ingelopen (wandel-)schoenen mee en een setje slippers. Een paar sandaaltjes staan zowel goed onder een korte broek als  nette kleding. Een schoen voor meerdere gelegenheden, dat scheelt weer gewicht en ruimte. Rather safe than sorry? Neem dan een doosje blarenpleisters mee.

Tip 4: Stekker

Neem standaard zowel een wereldstekker als stekkerdoos mee in je bagage; zo kun je tegelijkertijd meerdere apparaten opladen.

Tip 5: Medisch

Voorkomen is beter dan genezen, dat weten we allemaal. Neem geen risico’s en zorg voor een kleine medische basisuitrusting, zoals ORS, deet spray of lotion, norit, een tekenpen, paracetamol en neusspray.

Tip 6: Rol kleding op en gebruik vacuümzakken

Vul je schoenen met sokken, opgerolde riemen en andere kleine artikelen om ruimte te besparen. Als je kleding oprolt in plaats van opvouwt, past er meer in je koffer en komen kleren kreukvrij aan op bestemming. En kleding in vacuümzakken bespaart ook een hoop ruimte. Zelfs de dikste fleecetrui wordt zo tot een klein pakketje getransformeerd.

Tip 7: Toilettas

Elke drogist verkoopt kleinverpakkingen douchegels en shampoos, wat veel extra ruimte oplevert. Ook kun je je eigen verzorgingsproducten overschenken in lege reisflacons.  Lege lenzendoosjes zijn eenvoudig te vullen met crèmes of vloeibare make-up.  Vloeistoffen in flacons van maximaal 100 ml mogen mee als handbagage.

Tip 8: Powerbank

Altijd handig om onderweg je telefoon nog even op te laden, om die schitterende waterval goed te kunnen fotograferen. Let op: een opgeladen powerbank moet je verplicht als handbagage meenemen in het vliegtuig. 

Tip 9: E-reader of tablet

Wat is er nou meer ontspannend dan na een reisdag vol indrukken bijkomen met een heerlijk drankje en een fijn boek? Download een paar digitale boeken op je eReader, tablet of telefoon. Scheelt zo weer een flink gewicht en vermindert de kans op een ontwrichte schouder…

Tip 10: Reizen met kinderen

Ga je met een baby of kleine kinderen op vakantie? Neem dan zelf voldoende melkpoeder mee. De kwaliteit van babymelk is vaak niet gegarandeerd in verre landen. Zorg ook voor voldoende (lichtgewicht) speelgoed in het vliegtuig, zoals kleurpotloden, stickervellen of vouwpapiertjes. Hier is je kind tijdens de vlucht wel even zoet mee.

Handige reisapps

Wanneer je op rondreis bent is het altijd handig om wat apps op de telefoon te hebben die het leven ter plaatse extra makkelijk maken! Wil je weten welke apps?

Lees snel verder

Veilig rijden op de linker weghelft?

Ben je van plan om zelf met een huurauto te gaan rondreizen in een land waar links gereden wordt? Bekijk dan ook onze tips voor het rijden op de linker weghelft! 

Naar onze tips

Hoeveel zakgeld hebben we nodig?

Wil je een mooie reis maken, maar vraag je jezelf af met hoeveel zakgeld je nog rekening moet houden?

Lees snel verder!