Onze tips voor een bezoek aan Kuala Lumpur

4 tips voor Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, door velen wordt de stad niet gezien als een van de meest interessante steden van Azië. Bangkok is Aziatischer, terwijl Singapore futuristischer is. Echter niets is minder waar. Kuala Lumpur herbergt een ongekend aantal verborgen schatten die een bezoek aan de hoofdstad van Maleisië het zeker waard maken!

De stad kent een vrij uitgebreide en diverse geschiedenis, wat goed terug te zien is in de verschillende bouwstijlen, restaurants en bevolking in de stad. Wie rondloopt in Kuala Lumpur zal dus vrij snel de invloeden van de verschillende bevolkingsgroepen tegenkomen. Omdat Kuala Lumpur een zeer interessante stad is waar ontzettend veel te zien en beleven is, hebben wij vier tips voor tijdens een vakantie in Kuala Lumpur op een rij gezet.

Shoppen in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur staat bekend om de vele (zeer moderne) winkelcentra, en voor wie wil, bestaat er de mogelijkheid zeer goedkoop de nodige producten op de kop te tikken. Zo is er bijvoorbeeld het immens populaire winkelcentrum Low Yat Plaza. Een zeven verdiepingen tellend gebouw, met daarin ontelbaar veel verschillende elektronica- en gadget winkels. Hier koopt men (vaak tegen een gereduceerd tarief) alle mogelijke elektronica. Een nieuwe SD-kaart nodig voor je camera? Of wellicht een nieuwe camera? Wat dacht je van de nieuwste virtual reality brillen? In Kuala Lumpur zeggen ze: als het bij Low Yat niet te koop is, dan bestaat het waarschijnlijk niet! Pas wel op, niet alles is 100% echt. Weet dus goed waar je naar op zoek bent en wat het normaal gesproken moet kosten!

Wie niet op zoek is naar de nieuwste elektronische snufjes, kan echter naar een van de talloze winkelcentra op loopafstand van de Low Yat Plaza. Vrijwel alle bekende westerse merken zijn er wel te vinden! Bezoek bijvoorbeeld het bekende Berjaya Times Square, met in het winkelcentrum een heus attractiepark!

Ben je echter op zoek naar souvenirs? Ook dit kun je op talloze verschillende locaties in Kuala Lumpur vinden. Zo is er bijvoorbeeld de Central Market, een markt vol met souvenirs. Vanzelfsprekend is het toeristisch, hier zijn immers enkel souvenirs te koop. Niet ver van de Central Market in Kuala Lumpur vind je Jalan Petaling Street, in Chinatown. De focus ligt hier volledig op toeristen, maar ook dit is zonder meer een leuke plek om eens rustig rond te lopen. Verwacht hier echter geen producten van hoogstaande kwaliteit en wees zodoende voorzichtig met wat je koopt.

Rooftopbars in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur heeft een ontzettend mooie skyline, die vanaf verschillende plekken perfect te bewonderen is. Veel gebouwen hebben bovenop het dak een bar gemaakt waar men (al dan niet tegen betaling) een prachtig uitzicht heeft over de stad. Bekijk de wereldberoemde Petronas Towers vanuit een zwembad, of onder het genot van een heerlijke cocktail op het dak vanaf een helikopter platform.

Je zult zich natuurlijk nu wel afvragen, waar moet ik dan naartoe? Eén van de mogelijkheden is de Heli Lounge Bar, een helikopter platform (die overdag gewoon nog wordt gebruikt als landingsplaats). Bestel een drankje en geniet tijdens de zonsondergang  van het uitzicht over de KL Tower en de Petronas Towers.

Bevind je je echter aan de andere kant van de Petronas Towers, breng dan een bezoekje aan Fuego, waar een cocktail rond de 8 euro kost. Vanaf hier heb je waarschijnlijk het mooiste uitzicht over de stad. Een unieke ervaring die in vrijwel geen andere stad ter wereld zo makkelijk (en goedkoop) te verwezenlijken is!

Mix van culturen

Het mooiste van Kuala Lumpur en wellicht heel Maleisië is de enorme verscheidenheid van culturen en de manier waarop deze verschillende volkeren vredig naast elkaar leven. Maleisië wordt ook wel een smeltkroes van Aziatische culturen genoemd. Een mix van culturen is niet zozeer een plaats die men kan bezoeken. Het is een ervaring die men enkel kan beleven tijdens een vakantie in Maleisië.


Maak een korte wandeling van de beroemde Masjid Jamek moskee, naar de Hindoeïstische Sri Mahamariamman Tempel om af te sluiten bij de grote Chinese Thean Hou Tempel met een spectaculair uitzicht over Kuala Lumpur.

Een wandeltocht door Kuala Lumpur is een wandeltocht door verschillende geloven en culturen. Ervaar het zelf tijdens een vakantie in Maleisië!

Eten in Kuala Lumpur

Eten is een belangrijk punt bij het uitkiezen van een vakantie. Maar wat dat betreft hoef je je geen zorgen te maken voor je vakantie naar Maleisië. Door de flinke variatie in culturen, heb je zoveel keus, dat je misschien niet meer weet wat en waar je het best kunt eten.

Het is vanzelfsprekend volledig afhankelijk van je smaak, maar wij zullen alvast een aantal tips proberen te geven over een aantal overheerlijke (en portemonnee vriendelijke) restaurants en gerechten.

In veel Zuid-Indiase restaurants in Maleisië zul je het tegenkomen, de in bananenbladeren verpakte gerechten. Soms om mee te nemen op reis, of gewoon in een restaurant! Eet je in een restaurant? Dan wordt het gerecht geserveerd op een bananenblad en eten doe je met de rechterhand. Een leuke (en goedkope) ervaring tijdens een rondreis in Maleisië!

Het onofficiële nationale gerecht van Maleisië mag natuurlijk ook niet ontbreken in onze lijst van tips: Nasi Lemak. De rijst wordt niet gebakken, zoals we normaal gesproken van Nasi verwachten, maar gekookt in kokosmelk, geserveerd met pinda’s, een gekookt ei, een bepaalde curry en sambal. Traditioneel gezien wordt dit gerecht als ontbijt geserveerd, maar tegenwoordig is het de hele dag door te bestellen. Een aanrader!

Bezoek tijdens een vakantie in Kuala Lumpur ook vooral Jalan Alor, de food street van Kuala Lumpur. Hier staan tal van kleine eetstalletjes met verschillende gerechten waar je zeer goedkoop en heerlijk kunt eten. Eén van de grotere restaurants in deze straat is het fameuze Maleisisch-Chinese restaurant Wong Ah Wah. Dit restaurant is al vele jaren een must voor Chinese bezoekers van Kuala Lumpur. Chinese toeristen komen hier elke dag in grote getale heen om de kipvleugels te verorberen. Laat je je hier vooral niet door afschrikken, er is altijd wel een tafeltje vrij in dit restaurant.

Voor de liefhebbers hebben wij ook nog een Maleisisch dessert toegevoegd aan deze lijst: Ais kacang, wat letterlijk vertaald bonen ijs betekent. Het toetje is veelal te koop in de populaire Maleisische foodcourts en bestaat uit bonen, mais, gelatinepudding, ijs en gecondenseerde melk. Een ietwat bijzonder maar uiterst fotogeniek gerecht!

Al met al, is Kuala Lumpur een zeer leuke, diverse stad in Zuidoost-Azië. De combinatie van verschillende culturen zorgt onder meer voor een formidabel goede keuken!

Reisaanbod Maleisië

Bezoek de bruisende hoofdstad Kuala Lumpur, de historische handelsstad Malacca, Cameron Highlands, het levendige Penang én de geweldige jungle op Maleisisch Borneo! Geniet ook van de mooie stranden en het heerlijke eten.

Naar het reisaanbod

Landinformatie Maleisië

Maleisië is met alle contrasten en smeltkroes aan culturen één van de meest bijzondere landen in Zuidoost-Azië!

Lees meer over Maleisië