Top 5 - Natuurrijke hoogtepunten van Nieuw-Zeeland

Als je op zoek bent naar een land met een grote veelzijdigheid aan natuur, dan moet je in Nieuw-Zeeland zijn. Van indrukwekkende gletsjers tot tropische regenwouden en van kokende modderpoelen tot parelwitte stranden: dit land heeft het allemaal. Of je nu houdt van een reis vol avontuur, of van een vakantie om lekker tot rust te komen: in Nieuw-Zeeland heb jij het voor het zeggen.

 Wat zijn de top 5 natuurrijke hoogtepunten van Nieuw-Zeeland?

  1. Bay of Islands
  2. Abel Tasman National Park
  3. Milford Sound
  4. Rotorua
  5. Foxgletsjer & Franz Josefgletsjer

5. Foxgletsjer & Franz Josefgletsjer

Op het Zuidereiland ligt het Westland Nationaal Park, waarin zich maar liefst zestig gletsjers bevinden. De twee meest imposante zijn de Foxgletsjer en de Franz Josefgletsjer. Deze twee natuurlijke hoogstandjes zijn uniek in de wereld. Beide gletsjers dalen namelijk af van een gebied met eeuwige sneeuw naar het regenwoud vlakbij de kust. Op de gletsjers zijn verschillende routes uitgezet die je door een adembenemend winterwonderland leiden. Van gigantische ijspieken tot sprookjesachtige grotten en diepe gletsjerspleten. Mocht je wat minder ter been zijn, dan is er zelfs de gelegenheid om met een helikopter een onvergetelijke gletsjervlucht te maken.

Bekijk alle rondreizen naar de Foxgletjser

4. Rotorua

Zodra je de stad Rotorua nadert, ontkom je er niet aan: de onmiskenbare geur van zwavel. Rotorua ligt middenin een geothermisch gebied op het Noordereiland. Het barst hier van de thermale bronnen van vulkanische oorsprong. In het geiserpark Whakarewarewa liggen spectaculaire geisers, kokende modderpoelen en felgekleurde heetwaterbronnen. Als je door dit park loopt, waan je je op een andere planeet. In Rotorua heb je ook de kans om kennis te maken met de levenswijze van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. De Maori’s bereiden met trots een maaltijd voor je en voeren graag een traditionele dans op.

Bekijk alle rondreizen naar Rotorua

3. Milford Sound

Als je in Nieuw-Zeeland bent, is er één gebied wat je absoluut niet mag missen: Milford Sound. Dit is een adembenemende fjord, omgeven door machtige bergwanden en enorme watervallen. De beste manier om dit gebied te verkennen, is door er een boottocht te maken. Vanaf het rustige water heb je een onbeschrijfelijk mooi zicht op besneeuwde bergtoppen, waaronder die van de bekendste piek van het land: the Mitre Peak. Met een beetje geluk, kun je dit alles bewonderen met op de voorgrond spelende dolfijnen, walvissen of zeehonden.

Bekijk alle rondreizen naar Milford Sound

2. Abel Tasman National Park

Parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en wuivende palmen: ook dat is Nieuw-Zeeland. Het Abel Tasman Nationaal Park is een absolute droombestemming dat vernoemd is naar de Nederlandse ontdekker van Nieuw-Zeeland: Abel Tasman. Het park leent zich uitstekend voor prachtige wandelingen, heerlijke boottochtjes en kajakken op zee. Of je nu houdt van een dagje relaxen op het strand, of liever gaat voor avontuur in het woud of op het water: het Abel Tasman National Park biedt voor ieder wat wils.

1. Bay of Islands

Op het Noordereiland ligt één van de meest bezochte gebieden van Nieuw-Zeeland: de Bay of Islands. 144 eilanden geven vorm aan dit wonderschone gebied vol goudgele zandstranden en rustige baaitjes. Het turquoise zeewater leent zich perfect om in te zwemmen en in te snorkelen. In de Bay of Islands kun je deelnemen aan vele excursies. Elke dag vertrekken er speedboten die toeristen vlak langs de rotsen laten scheuren, maar ook vissersbootjes vanwaar bezoekers zelf kunnen vissen. Het meest populair zijn de dolfijn- en walvistochtjes, waarbij de kans groot is om deze bijzondere dieren in een prachtige omgeving te vinden.

Bekijk alle rondreizen naar Bay of Islands

Landinformatie Nieuw-Zeeland

De adembenemende natuur van Nieuw-Zeeland, vindt u nergens anders ter wereld. Tel daar de ontspannende bevolking en enkele prachtige steden bij op en geniet van de ongekende vrijheid die dit land in u naar boven zal brengen!

Lees meer

Reisaanbod Nieuw-Zeeland

Ontdek de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland, zoals de Fox Glacier, geisers van Rotorua en het Abel Tasman Park.

Naar het reisaanbod