5 plekken voor een safari in Zuid-Afrika

5 plekken voor een safari in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is één van de populairste landen om een safari te maken. De beste reistijd voor het maken van een safari in Zuid-Afrika is de droge winter, onze zomer, van juni tot en met september. Het gras staat dan laag en de dieren zoeken de waterpoelen op om te drinken. De vele parken zijn over het land verspreid en kennen een grote variatie in natuur en in wildlife. Wij hebben vijf parken, waar u uitstekend op safari kunt, op een rijtje gezet!

Kruger National Park

Het bekendste park van Zuid-Afrika is natuurlijk het Krugerpark, vernoemd naar oprichter en voormalig president Paul Kruger. Hier kunt u tijdens een gamedrive op zoek naar de Big Five. Er ligt een uitgebreid wegennetwerk, waarvan een groot deel geasfalteerd is. Hierdoor kunt u ook met uw eigen huurauto op zoektocht gaan. Doe dit wel pas nadat u op gamedrive met een ervaren ranger geweest bent, zodat u precies weet waar u op moet letten!

Hluhluwe-Imfolozi

Even ten zuiden van Swaziland ligt Hluhluwe-Imfolozi, het eerste wildreservaat van Zuid-Afrika. Hier leeft de complete Big Five, maar het park is vooral bekend om de grote populatie witte neushoorns. Wanneer u geluk heeft, kunt u ook de zeldzame zwarte neushoorn spotten. Het landschap is erg gevarieerd, dichte bossen, open savanne en weelderige heuvels. Voor veel mensen is Hluhluwe-Imfolozi daarom het mooiste park van Zuid-Afrika.

iSimangaliso Wetland Park

iSimangaliso Wetland Park ligt aan de oostkust, bij het sfeervolle plaatsje St. Lucia. Het unieke van dit park is dat het uit vijf verschillende ecosystemen bestaat. U vindt hier duinen, subtropische bossen, koraalriffen, meren en moerassen. Het woord iSimangaliso betekent in Zulu dan ook een wonder.

Het Lake St. Lucia is onderdeel van het park. Hier kunt een boottocht maken, waarbij u op zoek gaat naar watervolgels, krokodillen en nijlpaarden. Het strand van Cape Vidal is een leuke plek om te zwemmen, snorkelen picknicken. Wist u dat dit park in 1999 als eerste park van Zuid-Afrika op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet werd?

Madikwe Game Reserve

Madikwe Game Reserve is een minder bekend park in Zuid-Afrika, maar wel één van de grootste. Het ligt tegen de grens met Botswana op ongeveer 3,5 uur rijden vanuit Johannesburg. Hier kunt u op zoek naar de complete Big Five. Daarnaast staat het park bekend om de populatie wilde honden. Een groot voordeel van een bezoek aan Madikwe is dat dit gebied malariavrij is.

Addo Elephant National Park

Het eveneens malariavrije Addo Elephant National Park ligt aan de adembenemende Tuinroute en hier vindt u meer dieren dan olifanten alleen. Sterker nog, dit is het enige nationale park waar u de zogenaamde Big Seven kunt tegenkomen! Naast de bekende Big Five behoren de walvis en de witte haai daartoe. Houdt u voor het spotten van de walvis wel rekening met het seizoen. Dit is mogelijk tussen juni en november.

Hoogtepunten Zuid-Afrika

Prachtige natuurparken, boeiende steden en een rijke cultuur. Zuid-Afrika heeft wel honderden hoogtepunten. 

Bekijk onze Top 10

Reisaanbod Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kunt u op zoek naar de Big-Five in de nationale parken. Geniet van de heerlijke wijnen, breng een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en natuurlijk aan Kaapstad! 

Naar het reisaanbod