5 redenen om Suriname te bezoeken

De swingende bevolking van Suriname zal je ongetwijfeld warm verwelkomen in hun veelzijdige land. Deze oude Nederlandse kolonie staat bekend om de mix van verschillende culturen die respectvol en uitbundig met elkaar omgaan. Neem een drankje in de kleurrijke stad Paramaribo, vaar diep het ongerepte oerwoud in en maak ook een reis door de geschiedenis op historische koffieplantages. Een bezoek aan Suriname zal je zeker niet vervelen.

De jungle

Suriname leent zich perfect voor onvergetelijke avonturen in de wildernis. In een traditioneel houten bootje verlaat je de bewoonde wereld en vaar je diep het ongerepte woud in. Speelse apen slingeren met je mee en kaaimannen liggen op de loer. Papegaaien suizen laag over het water en een luiaard beweegt zich kalmpjes in de bomen. Het is zeker de moeite waard om een wandeling te maken langs authentieke vissersdorpjes. Maak hier kennis met fascinerende culturen die hun eeuwenoude gewoonten nog altijd naleven. De jungle van Suriname is een wereld op zich. 

Paramaribo

Paramaribo is de enige echte stad van Suriname. Deze Caribische parel is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en bruist van het leven. Op de Centrale markt wordt flink handel gedreven en overal staan kleurrijke stalletjes waar vers fruit verkocht wordt. De mix van verschillende heerschappijen uit het verleden, geeft Paramaribo een uniek karakter. Herenstraat, Keizerstraat: in het oude houten centrum van de stad, word je overal herinnerd aan de koloniale tijd. De meest interessante bezienswaardigheid is het voormalig Nederlandse fort, Fort Zeelandia. In de schaduw van dit bouwwerk ligt het onafhankelijkheidsplein, waar lokale mannen de fluitkunsten van hun zangvogels demonstreren. 

Frederiksdorp

Laat je onderdompelen in het Nederlandse koloniale verleden op de voormalige 18e-eeuwse koffie- en cacaoplantage: Frederiksdorp. Dit stukje geschiedenis ligt in het Commewijne district aan de gelijknamige rivier. Frederiksdorp wordt omringd door vele andere authentieke plantages en vissersdorpjes, waar de sporen van zowel de Europese als de Afrikaanse cultuur nog te vinden zijn. Dit is dé plek waar je heerlijk kun relaxen of juist kunt kiezen voor een avontuurlijke benadering. Wandel door dit stukje historie, of spring in een bootje en vaar door de ongerepte mangrovebossen. Frederiksdorp biedt voor ieder wat wils. 

Schildpadden

In Suriname ligt het prachtige Galibi natuurreservaat. Hier vindt tussen de maanden februari en augustus een fascinerend schouwspel plaats. Na een lange reis vanuit Afrika, komen hier verschillende soorten reuzenschildpadden aan land om hun eieren te leggen. In hun mysterieuze trance, merken deze giganten niets van de aanwezigheid van mensen. Hierdoor kun je dit fascinerende tafereel van dichtbij bekijken. De kans bestaat ook dat je één van de gelukkigen bent die pasgeboren schildpadjes uit het zand ziet kruipen. Het is bijzonder aandoenlijk om met eigen ogen te aanschouwen hoe deze kwetsbare diertjes de oceaan proberen te bereiken. Ook in Frederiksdorp is het mogelijk om te zien hoe verschillende soorten reuzenschildpadden aan land hun eieren leggen. Vanaf Plantage Johanna Margaretha stap je over in een klein bootje richting het schildpaddenstrand. Een wandeling van zo'n 8 kilometer geeft je de kans om de zeeschildpadden te spotten! 

De mensen

De levendige bevolking van Suriname bestaat uit een mix van verschillende culturen die opvallend respectvol met elkaar omgaan. Arm in arm vieren zij het leven en dat kan er uitbundig aan toegaan. Iedereen is welkom en dat zal je als bezoeker te allen tijde ervaren. De mensen zijn swingend, gastvrij en bijzonder vriendelijk. De Surinamers staan altijd open voor een gezellig praatje en dat is uitgerekend voor ons Nederlanders prima te doen. De moedertaal van de meeste bewoners is namelijk Nederlands.

Landinformatie Suriname

Maak kennis met de jungle, het geweldige Paramaribo en de swingende bevolking! 

Lees meer over Suriname

Laat u nog meer inspireren

We hebben vele inspirerende artikelen geschreven. Neem eens een kijkje en droom weg bij al het moois dat deze wereld ons te bieden heeft. 

Meer reisinspiratie

FOX Groepsreizen

Ontmoet je reisgenoten!

Via het Forum per Reis komt u makkelijk in contact met uw aanstaande reisgenoten. Probeer het eens!

Ontmoet je reisgenoten!