9 redenen om Colombia te bezoeken

Colombia, dé nieuwe topbestemming van Zuid-Amerika

Een land in opkomst onder reizigers is het Zuid-Amerikaanse Colombia. En terecht, want dit land heeft het allemaal: veelzijdige natuur, supervriendelijke mensen, prachtige stranden, authentieke dorpjes en hippe steden. Tot op heden zijn vele mooie plekjes in Colombia nog redelijk onontdekt, maar daar komt langzaam verandering in. Daarom is nu hét moment om naar Zuid-Amerika af te reizen en zelf de pracht te ervaren die Colombia te bieden heeft. 

Vriendelijke mensen

Je zal je zeker thuis voelen in het gastvrije Colombia. De bevolking van dit land is bijzonder vriendelijk en de mensen maken graag tijd voor een gezellig praatje met de bezoekers. Of je nu door de bruisende straatjes van Cartagena wandelt, of op een bootje vaart in het Amazonegebied: de lokale bewoners zullen je altijd hoffelijk begroeten met een warme lach.

Bruisend Medellín

De stralende lach van de Colombianen zal zeker niet ontbreken in Medellín. Jarenlang is deze stad in handen geweest van het drugskartel van Pablo Escobar, maar tegenwoordig is het misschien wel de leukste stad van Colombia. Hippe cafeetjes schieten als paddenstoelen uit de grond en de stad kent een bruisend nachtleven. Medellín heeft een duister verleden, maar de geschiedenis is daardoor erg interessant. Sporen uit de tijd van Escobar zie je nog overal terug in het fascinerende – en tegenwoordig zéér veilige - Medellín.

Fernando Botero

Medellín is tevens de geboortestad van de wereldberoemde kunstenaar Fernando Botero. Hij werkte in eerste instantie als schilder en hij was gefascineerd door het spelen met volume. Dit leidde tot veelbesproken schilderijen en standbeelden, waarin mensen en objecten tot grote proporties werden opgeblazen. Zijn opmerkelijke kunstwerken zijn te bewonderen in musea over heel de wereld, maar in Medellín zie je ze op elke straathoek. Het hoogtepunt is Botero Plaza, waar maar liefst 23 van zijn bronzen beelden te vinden zijn.

Veelzijdige natuur

Los van de kleurrijke steden, staat Colombia bekend om de veelzijdige natuur. De hoge biodiversiteit die dit Latijns-Amerikaanse land rijk is, maakt het rondreizen hier een vakantie op zich. Vanuit jouw raampje van onze bus, zie je de landschappen onophoudelijk veranderen. Het indrukwekkende Andesgebergte brengt je adembenemende vergezichten en de uitgestrekte woestijnen geven je prachtige rotsformaties. In het dichtbegroeide Amazonegebied bestaat de kans dat je oog in oog komt te staan met verschillende soorten apen en zelfs met de jaguar. Aan de kust van Colombia kan je volledig tot rust komen op de parelwitte stranden aan de Caribische zee.

Tayrona National Park

Aan deze Caribische zee ligt het meest bekende nationale park van het land; Tayrona. In dit park wisselen kustlijn en ongerepte jungle elkaar af. Neem een frisse duik in de meest idyllische baaien omringd door kokospalmen, of maak een wandeling door het dichtbegroeide oerwoud. Direct aan het strand, bieden wij als enige reisorganisatie een verblijf aan in een bijzonder eco-hotel. Mocht je een dagje willen relaxen dan biedt deze plek – inclusief zwembad –  het ultieme vakantiegevoel.

Koloniale steden

Aan diezelfde paradijselijke kust ligt de koloniale havenstad Cartagena. Het rijke verleden van deze stad is met name terug te vinden in het oude gedeelte. Hier vind je sfeervolle pleinen, prachtige kerken en kleurrijke straatjes vol bloemen en vrolijke mensen. Een ander koloniaal hoogstandje is het rustieke Villa de Leyva. Kenmerkende witte huisjes, kleine balkonnetjes, grote stadspleinen en de bergen op de achtergrond, zorgen voor de pittoreske uitstraling van dit plaatsje. Ook het historische centrum van Bogotá is absoluut een bezoekje waard. Geniet van straattheater, drink een bakje Colombiaanse koffie en kom heerlijk tot rust in de drukke hoofdstad.

De koffieregio

Koffie en Colombia zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De koffiebonen die vanuit dit Zuid-Amerikaanse land worden geëxporteerd, worden overal ter wereld geroemd. De bonen worden geproduceerd in De Zona Cafetera, ofwel de koffieregio. Deze ligt in de uitlopers van het Andesgebergte en herbergt de nationale boom van Colombia: de waspalm. De palmen groeien tot wel zestig meter hoogte en zijn daarmee de hoogste palmbomen ter wereld. De surrealistische omgeving leent zich perfect voor een unieke wandeling. Droom vervolgens lekker weg in een authentieke haciënda en begin de volgende dag goed, met een lekker bakje koffie.

Zoutkathedraal van Zipaquirá

In Colombia zijn de vele kerken en kathedralen een lust voor het oog. Maar het meest bijzondere heiligdom is bij uitstek de Zoutkathedraal van Zipaquirá. Deze kathedraal is ondergronds uitgehouwen in een oude zoutmijn en is uniek in de wereld. Zodra je de mijn betreedt, kom je eerst langs veertien kapellen die de kruisweg van Jezus weergeven. Uiteindelijk mondt dit gangenstelsel uit in een indrukwekkende kerk. De kleurrijke verlichting in dit bouwwerk, geeft dit heiligdom een mysterieuze uitstraling.

Volksspel Tejo

Tot slot is het een must om je tijdens je verblijf in Colombia minimaal één keer onder te dompelen in het volksspel genaamd tejo. De deelnemers proberen vanaf zo’n 20 meter, metalen schijven (de tejo) op met buskruit gevulde enveloppen te gooien. Zodra er een envelop geraakt wordt, volgt er een explosie en krijgt de werper punten. Degene die als eerst het aantal vooraf bepaalde punten bereikt, wint. Hele dorpen lopen er voor uit als er een serieuze wedstrijd plaatsvindt. Tejo is na voetbal dan ook de meest populaire sport van Colombia.

Caragena de Indias straat

Reisaanbod Colombia

Op zoek naar een rondreis door Colombia? Kijk tussen onze mooie reizen naar Colombia!

Naar het reisaanbod

Sprinkhanen in Thailand

Bijzondere gerechten

Bent u benieuwd naar de bijzondere gerechten vanuit alle windstreken van onze aardbol?  

Lees snel verder