Top 5 - Bestemmingen om te eilandhoppen

Wat zijn de beste vijf bestemmingen ter wereld om van eiland naar eiland te reizen? Ook al zijn ze prachtig, onze eigen TVTAS eilanden hebben de boot net gemist. We nemen u mee langs parelwitte stranden, turquoise blauwe zeeën en bijzondere onderwaterwerelden. Lees hier onze top 5 bestemmingen om te eilandhoppen.  

#05 Galapagos Eilanden

 Welkom in de oerwereld van de Galapagos eilandengroep. Een reis terug in de tijd naar een geïsoleerde prehistorische vulkaanarchipel vol unieke flora en fauna. Charles Darwins waarnemingen hier vormden de basis voor zijn leer, waarbij het draait om het aanpassingsvermogen van soorten aan hun omgeving. Zo is de zeeleguaan hier de enige hagedis die in zee kan leven. Galápago is Spaans voor reuzenschildpad. Deze ultieme overlever is niet alleen ’s werelds grootste schildpad maar ook het langst levende diersoort: zo stierf een door Charles Darwin in 1835 gevangen exemplaar pas in 2006. 

Bekijk onze reizen naar Ecuador

#04 Indonesië

 De Indonesische archipel met duizenden vulkaaneilanden strekt zich uit van Maleisië tot Australië. Eilandhoppen is dan ook populair, maar waar te beginnen? Naast de rondreizen door Sumatra en Java in combinatie met een strandvakantie op het ontspannen Bali zijn natuurlijk tal van andere opties mogelijk. Zoals Sulawesi-Bali-Lombok-Gili-eilanden of Flores-Komodo-Bali-Lombok. Elk eiland biedt een palet aan unieke reiservaringen: van de rijke onderwaterwereld en de mysterieuze Torajaland dodencultuur op Sulawesi tot de Komodovaranen, de paradijselijke Gili-eilanden en de sawaterrassen op Lombok.   

Bekijk onze Indonesië reizen

#03 Barbados

Minder bekend dan de ABC-eilanden zijn de bovenwindse vakantie-eilanden Barbados, St. Lucia en Grenada. Bovendien een prima alternatief wanneer u op zoek bent naar een ontspannen Caribische bestemming vol vrolijkheid en sfeer. Verdwijn tijdens uw vakantie lekker van de radar in deze ‘Bermuda Driehoek’ vol ‘tropical heat’ en avontuur. Wat u te wachten staat? Langgerekte, brede en koraalgekleurde stranden, een turquoise zee en een kleurrijke onderwaterwereld. Maar ook groene berglandschappen, kruidige binnenlanden, koloniale gebouwen, klaterende watervallen en smaakvolle lokale visspecialiteiten.   

Bekijk onze reizen naar Barbados

#02 Thailand

Heerlijk ontspannen aan de tropische stranden van Thailand na een rondreis: we kunnen het een ieder aanraden. Zo is de Samui-archipel met duikersparadijsje Koh Tao, en hotspot Koh Samui in de Golf van Thailand erg geliefd. Ook Koh Chang voor de kust van Cambodja is een ideaal chill-eiland. 

Het bekende Phuket, maar ook Koh Phi Phi en Koh Lanta zijn heerlijke vakantie-eilanden aan de Andaman Zee. Geliefd om de heerlijk warme, azuurblauwe zee, goudgele stranden, overvloedige koralen en steile kalksteenrotsen. Niet te vergeten is natuurlijk het in het zuiden van Thailand gelegen Koh Lipe, ook wel de Malediven van Thailand genoemd, met schitterende duik- en snorkelopties en nog niet ontdekt door het massa toerisme.   

Bekijk onze Thailand reizen

#01 De Seychellen

De Seychellen in de Indische Oceaan vormen een tropisch strandparadijs met een hoog bounty-gehalte. Op de stranden van het gemoedelijke eiland Praslin krijgt u het gevoel dat Robinson Crusoe elk moment kan aanspoelen. Meer waarschijnlijk is een reusachtige Coco de Mer kokosnoot. Deze erotische dubbelvrucht, die ook wel wordt vergeleken met vrouwenbillen, is afkomstig uit de Seychellen. Vanuit Mahé, waar alle intercontinentale vluchten aankomen, reist u per boot of vliegtuig door naar Praslin, dé ideale uitvalsbasis om te eilandhoppen: maak een boottocht naar de eilandjes Cousin (met zeldzame vogels), Curieuze (met een reuzenschildpaddenkolonie) en St. Pierre (kleurrijke onderwaterwereld). Tip: bezoek ook het eiland Mahé: nergens anders vindt u de kwalboom. Met bloemen die eruitzien als de tentakels van kwallen...! 

Bekijk onze Seychellen reizen

De beste tips voor Bali

Bali is een van de populairste eilanden van Indonesië.

Lees onze tips voor Bali

Koh Tao in Thailand

Thailands mooiste eilanden

Wat zijn de mooiste eilanden van Thailand? Lees het snel!

Bekijk de mooiste Thaise eilanden

Hotelcombinatie vakanties

Genieten van de strand & stad, cultuur & ontspanning? Boek dan één van onze hotelcombinatie vakanties!

Naar de hotelcombinatie vakanties

Bezoek de Indonesische archipel

Zelf Indonesië ontdekken? 
Een heerlijke rondreis maken of ontspannen tijdens een strandvakantie op Bali? Bekijk onze reizen!

Naar de reizen

De fijnste strandvakanties

Ziet u uzelf al liggen op één van deze heerlijke stranden? Bekijk dan snel ons aanbod strandvakanties!

Naar de strandvakanties