Niet te missen to-do's in Jeruzalem

Bezienswaardigheden Jeruzalem

Bijzondere to-do’s en bezienswaardigheden in Jeruzalem

Shalom Y’all, en welkom in Israël. Israël, geliefd en gehaat. Een land met een bewogen geschiedenis. Een geschiedenis die ervoor gezorgd heeft dat het land, ondanks dat het vrij klein is, bol van historische hoogtepunten staat. Het middelpunt van deze schatkist aan rijkdommen is te vinden in een van ’s werelds oudste steden: Jeruzalem.

De stad waar drie verschillende geloven, het jodendom, de islam en het christendom samenkomen op een gebied dat niet groter is dan enkele vierkante kilometers.

Wie door deze stad rond dwaalt, merkt direct de mystieke sfeer van het oude Jeruzalem, de kleine straten, de afgesleten gladde treden die richting de Tempelberg lopen en de trappetjes omhoog naar de dakterrassen. Jeruzalem is een waar bolwerk van geschiedenis, verschillende culturen, religie maar ook intrigerende steegjes en restaurantjes.

Om een beter overzicht te scheppen van deze fascinerende stad hebben wij de mooiste en meest bijzondere to-do’s en bezienswaardigheden van Jeruzalem op een rijtje gezet.

Deze bezienswaardigheden in Jeruzalem mag je niet missen!

Oude stad Jeruzalem, Israël
Biddende joden voor de Klaagmuur of Westmuur in Jeruzalem, Israël
Rotskoepel, Israël
Heilige Grafkerk, Jeruzalem, Israël
Mahane Yehuda Markt, Jeruzalem, Israël

Reisaanbod Israël

Van het hippe en moderne Tel Aviv tot het eeuwenoude Jeruzalem. Bezoek dit enorm fascinerende land met FOX.

Naar alle rondreizen in Israël

Landinformatie Israël

Er zijn weinig landen met een rijkere historie dan Israël, meer weten over de bevolking, natuur en geschiedenis van dit land?

Lees meer over Israël