TOP 5 – Bezienswaardigheden Marokko

Marokko is hét land waar je je volledig kunt onderdompelen in Oosterse sferen en tevens kunt genieten van de imponerende natuurpracht. Moskeeën, paleizen, kasbahs, magiërs en kleurrijke markten: in Marokko ontkom je er niet aan. De iconische zandduinen in de Saharawoestijn en de grillige rotsformaties in het Atlasgebergte geven de Marokkaanse natuur een uniek karakter. In onze top 5 mag uiteraard niets van alle bovengenoemde pracht ontbreken. 

5. Marrakech

Eén van de parels tijdens een rondreis in Marokko is het levendige Marrakech. Een wandeling door de medina van deze Koningsstad, is een belevenis op zich. Het is een doolhof van kleurrijke straatjes met prachtige moskeeën, oude werkplaatsen en overal de geur van Marokkaanse kruiden. In het hart van de medina ligt Djemaa el Fna: hét marktplein van Marrakech. Hier wemelt het van de slangenbezweerders, magiërs, acrobaten en zelfs tandentrekkers. Djemaa el Fna ligt in de schaduw van de indrukwekkende Koutobia moskee, die hoog boven het plein uittorent. Het Djemaa el Fna plein in Marrakech bruist met name in de avond.

Bekijk alle rondreizen naar Marrakech in Marokko

4. Atlasgebergte

Het meest spectaculaire gebied van Marokko is het Atlasgebergte. Deze bergketen wordt gekenmerkt door machtige rotsformaties, diepe kloven en adembenemende vergezichten. Al rijdend over Tizi-n-tichka (de hoogste bergpas van Afrika) zie je het landschap voortdurend veranderen. Een absoluut hoogtepunt is de Todra Kloof. De weg gaat hier dwars doorheen en volgt een kabbelend beekje dat ooit een woeste rivier was die deze kloof heeft uitgeslepen. Langzaam komen de torenhoge rotswanden zo dicht bij elkaar dat ze elkaar bijna raken. Zodra je dit smalle gedeelte achter je laat, verschijnen er authentieke dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

3. Aït Ben Haddou kasbah

Het is alsof je richting een gigantisch zandkasteel rijdt, wanneer je vanuit de woestijn de rivier oversteekt. Voor je ligt de mooiste en best bewaarde kasbah van Marokko. De Aït Ben Haddou kasbah is gemaakt van modder en stro en is een treffend voorbeeld van de oude Zuid-Marokkaanse architectuur. Deze kasbah was een verplichte rustplaats voor iedereen die het gevaarlijke Atlasgebergte wilde oversteken. Beschermd door hoge muren met daarachter een labyrint aan straatjes, was de Aït Ben Haddou kasbah een veilige haven om tot rust te komen. Nu is het één van de meest bezochte plekjes van Marokko.

Bekijk alle rondreizen naar Aït Ben Haddou kasbah in Marokko

2. Woestijnen

Glooiende zandduinen, een brandende zon, verborgen oases en een schitterende sterrenhemel. Als je naar Marokko reist, dan mag een bezoekje aan de magische Sahara woestijn niet ontbreken. De zandduinen van Merzouga vormen de meest idyllische omgeving om per landrover of kameel doorheen te reizen. Ervaar de prachtige zonsondergang vanuit een nomadisch tentenkamp en geniet van een traditioneel Marokkaans diner. Overnacht middenin de woestijn en laat je verrassen door misschien wel de mooiste sterrenhemel die je ooit hebt gezien.

Bekijk alle rondreizen naar Merzouga in Marokko

1. Koningssteden

Rabat, Meknès, Fès en Marrakech waren ooit de gloriërende steden vanwaar het land bestuurd werd door een welvarende dynastie. De macht en de rijkdom uit die tijd is nog altijd te bewonderen in de statige paleizen, moskeeën en mausolea. Ook de middeleeuwse straatjes en markten zijn nog steeds belangrijke handelsplaatsen voor de lokale bewoners. Al je zintuigen worden geprikkeld wanneer je door de oude medina’s van deze steden struint. Sprookjesvertellers, mystieke muziek, schreeuwende kooplieden en kleurrijke mozaïeken: in de vier wervelende Koningssteden kom je oren en ogen te kort.

Bekijk alle rondreizen naar Marokko

Wellicht ook interessant voor u

Vogelspinnen Cambodja

Bijzondere gerechten

Olifanten bij drinkplaats in Namibië

TOP 5 - Landschappen Namibië

Top 5 - Mooiste stranden in de wereld

Landinformatie Marokko

Marokko ligt op slechts 5 uur vliegen van Nederland maar is toch een wereld van verschil! 

Lees meer over Marokko

We inspireren je graag

We hebben vele inspirerende artikelen geschreven. Neem eens een kijkje en droom weg bij al het moois dat deze wereld ons te bieden heeft. 

Bekijk alle artikelen

Rondreizen Afrika

Binnenkort op vakantie naar Afrika? Alle rondreizen in Afrika op een rijtje! 

Naar het reisaanbod

Tropische vissen met kleurrijk koraal in de Rode Zee bij Hurghada in Egypte

Hoogtepunten van Egypte

Wat zijn de top bezienswaardigheden van Egypte? Wij hebben de 5 hoogtepunten op een rijtje gezet.

Lees verder