TOP 5 - Bezienswaardigeden Moskou

TOP 5 - Bezienswaardigheden Moskou

Het geheimzinnige Kremlin, glorieuze kathedralen, een unieke cultuur en het wereldberoemde Rode Plein: Moskou heeft haar bezoekers veel te bieden. Neem zeker een duik in de omstreden geschiedenis van het land en verdwaal in de mooiste metrostations van de wereld. De pracht van deze metropool ligt verborgen op de meest verrassende plekjes. Wij hebben de vijf mooiste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

5. Christus -Verlosserkathedraal

Kathedraal met brug Moskou
Aan de Moskva rivier - niet ver van het Kremlin – glinsteren de gouden koepels van de Christus Verlosserkathedraal. Deze fascinerende basiliek staat symbool voor historische verandering. In 1931 werd de kathedraal opgeblazen in opdracht van Stalin, maar na de val van de Sovjet-Unie werd het meesterwerk opnieuw gebouwd.

Het is aan te raden om de kathedraal in te gaan, want de meest kostbare voorwerpen en kunstwerken zijn binnen te vinden. Daarnaast beschikt dit heiligdom over een veertig meter hoog observatiedek, vanwaar je een uniek zicht hebt op het centrum van Moskou.

4. Gorkipark

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de hoofdstad, dan biedt het bosrijke Gorkipark uitkomst. Hoewel dit recreatiepark in het centrum van Moskou ligt, heerst hier een lekker rustig sfeertje. Er bevinden zich diverse eetkraampjes, mooie fonteinen en voor de waaghalzen zijn er ook enkele spannende attracties. De bewoners van Moskou bezoeken het park met name voor een rustgevende wandeling in dit stukje natuur aan de Moskva rivier.

3. De metrostations

Als je in Moskou met het openbaar vervoer reist, raak je ongetwijfeld bevangen door de indrukwekkende schoonheid van de metrostations. Deze meeste van deze ondergrondse paleizen zijn in de jaren dertig en veertig aangelegd en ademen één en al Russische geschiedenis uit.

Statige beelden, fascinerende mozaïeken, fonkelende kroonluchters, marmeren nissen en gedetailleerde fresco’s: alles met een eigen historisch verhaal. De metrostations van Moskou zijn stuk voor stuk een museum op zich. Mocht je nou niet reizen met het openbaar vervoer, koop dan toch even een kaartje en daal af naar deze ondergrondse juweeltjes.

2. Kremlin

Het kremlin in Moskou
Het kloppende hart van Rusland is het imposante Kremlin in Moskou. Binnen de verstevigde muren van deze stadskern vind je onder meer paleizen, kathedralen, een theater en een museum. Eén van de meest opvallende bouwwerken van het Kremlin is de klokkentoren van Ivan de Grote. Met een hoogte van 81 meter is dit het hoogste gebouw van dit historische stadscentrum.

Vroeger was dit complex het onderkomen van de Tsaar (een Russische keizer) en dat heeft glorieuze sporen nagelaten. Een mooi nalatenschap zijn het reusachtige, 40 ton zware Tsarenkanon en de Tsarenklok: de grootste klok die ooit is gegoten.

1. Rode Plein

Basiliuskathedraal in Moskou overdag
Tijdens je bezoek aan Moskou is er één plek die je gewoonweg niet kan overslaan: het Rode Plein. Op dit centrale plein - gelegen aan het Kremlin - vind je onder meer het beroemde Lenin mausoleum. Hier kun je het gebalsemde lichaam van de oud-leider bekijken.

Het meest iconische gebouw op het plein, is zonder twijfel de Basiliuskathedraal. De beroemde rode gevels en de felgekleurde koepels, maken deze basiliek uniek in zijn soort. Het is zeker de moeite waard om vanaf het Rode Plein het Gum winkelcentrum binnen te lopen. Dit is een groots en luxe warenhuis met tal van peperdure winkels.

Reisaanbod Rusland

Nieuwsgierig geworden naar al het moois wat Rusland te bieden heeft? Bekijk snel ons aanbod!

Naar de reizen

Lees meer over Rusland

Ontdek het land van Tsaren, kathedralen, matroesjka's en de Gouden Ring!

Lees meer over Rusland

Arend in Moskou

Reisblog: op Single Stedentrip door Rusland

Reisspecialist Arend ging mee op de 7-daagse Single Stedentrip in Rusland. Benieuwd naar zijn ervaringen? 

Lees verder

10 fascinerende wereldsteden

Bruisend, groot, indrukwekkend en vol met bezienswaardigheden. Dit zijn de tien meest fascinerende steden ter wereld.

Lees meer

FOX brochure bestellen

Laat je inspireren door de vele prachtige foto’s en reisinformatie in onze met zorg samengestelde brochures 2020.

Brochure aanvragen

Nine arch bridge Sri Lanka

Mooiste treinreizen

Wat zijn de mooiste treinreizen ter wereld? Van China tot Peru en Zwitserland tot Mongolië, reizen per trein is een unieke ervaring!

Lees verder

FOX op Facebook

FOX op Facebook

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, foto's en videos van FOX? Volg ons dan op Facebook!

Naar Facebook