Vraag een Zuid-Afrikaan waar hij niet zonder kan en het antwoord zal in veel gevallen ‘vlees’ zijn. En wel van de braai. Braaien is de Zuid-Afrikaanse variant van onze barbecue. Het grootste verschil is dat ze braaien op open houtvuur en niet op kolen. En het vlees heet net even anders; boerewors, sosatie en mielies. Daarnaast is braaien meer dan vlees grillen alleen. Het is een echte sociale aangelegenheid.
De West-Kaapregio is wereldberoemd om de wijnproductie. Plaatsjes als Stellenbosch, Franschhoek, Robertson en Paarl kennen we van de etiketten op de flessen wijn. Een bezoek aan een wijnboerderij mag in deze regio dan ook niet ontbreken tijdens een rondreis door Zuid-Afrika. Geniet van een wijnproeverij of vul een picknickmand met de mooiste wijn en heerlijk eten en maak een fietstocht door het schitterende landschap vol wijnvelden. Ultiem genieten!
Biltong is een zoute Zuid-Afrikaanse snack, gemaakt van gedroogde reepjes vlees. Voornamelijk rundvlees, koedoe en struisvogel. Biltong is onmisbaar tijdens de braai of een rugbywedstrijd, maar de Zuid-Afrikaners snacken het ook gewoon tussendoor. Een leuk weetje: Biltong is geïntroduceerd door de Hollanders die naar Zuid-Afrika kwamen. Vandaar ook de naam. De vorm is als een tong en het vlees dat gebruikt werd is afkomstig van… de billen!
Prachtige natuurparken, boeiende steden en een rijke cultuur. Zuid-Afrika heeft wel honderden hoogtepunten.
In Zuid-Afrika kunt u op zoek naar de Big-Five in de nationale parken. Geniet van de heerlijke wijnen, breng een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en natuurlijk aan Kaapstad!