De Vietnamese keuken

Smaakvol, vers en gezond!

Het eten in Vietnam is heerlijk, zeer verfijnd en de oorsprong ligt in de Chinese keuken. Er wordt veel groente gebruikt en de diversiteit in de gerechten maakt het eten bijzonder smaakvol.

De Vietnamese keuken is beroemd en dit gaat verder dan de bekende gefrituurde loempia’s. De verse, niet gefrituurde variant van deze snack, is bijzonder smaakvol en een stuk gezonder! Ook de Franse overheersing in Vietnam heeft invloed gehad op de keuken. Ontdek tijdens de rondreis door Vietnam het typisch Franse ontbijt: een heerlijk stokbrood met jam en koffie of thee. Of wat dacht je van Banh mi? Een lekkere baguette rijkelijk belegd met vlees, verse groenten en veel koriander.

Rijst dient als basis ingrediënt van de meeste Vietnamese maaltijden en wanneer er geen rijst wordt gereserveerd, zijn het vaak noedels. Veel Vietnamese gerechten worden op smaak gebracht met Nuoc Mam, de welbekende vissaus. Delicatessen als krab, kreeft, langoesten en garnalen zijn zeer populair in Vietnam en de smakelijke rijst met groente en vlees of vis dienst vaak als basismaaltijd, heerlijk onder het genot van een goed glas Franse wijn.

Lunch in Halong Bay met overheerlijke verse vis of breng de lunch op een zeer bijzondere plaats in de Verboden Stad in Hue door, namelijk aan tafel bij boeddhistische nonnen! Kom tijdens deze leerzame lunch meer te weten over het dagelijks leven en rituelen van de nonnen en geniet daarbij van het heerlijke lokale eten.

Klassieke gerechten

Heerlijke klassieke gerechten zijn verse Vietnamese loempia’s en Cha Ca. De loempia is het bekendste Vietnamese gerecht en bestaat met vullingen in veel verschillende varianten, zowel vegetarisch als met vlees of garnalen. Cha Ca is een bekend visgerecht in Vietnam dat wordt geserveerd met rijstnoedels en pinda’s, proef dit zeker ook een keer tijdens je rondreis door Vietnam!

De Vietnamese keuken

Proef samen met ons de heerlijkste gerechten in Vietnam.

Bekijk het reisaanbod