TOP 10 - Hoogtepunten van Japan

Een combinatie van traditionele tempels en moderne architectuur, een lange lijst van heerlijke gerechten en een unieke geschiedenis: Japan is een bestemming waar elke reiziger onvergetelijke ervaringen zal beleven. Dankzij het betrouwbare openbaar vervoer en de uiterst veilige steden is Japan geschikt voor elk soort bezoeker. Wij stelden een lijst met highlights samen die elke reiziger gezien zou moeten hebben in deze gastvrije eilandengroep in Azië.

#10 Nagasaki

Wat veel Nederlanders niet weten, is dat Japan en Nederland een unieke relatie hebben. In de zeventiende eeuw was Nederland het enige westerse land dat het geïsoleerde Japan mocht binnentreden voor handel en culturele uitwisselingen. In Nagasaki ligt Dejima, de voormalige thuisbasis van de Nederlandse VOC. Op dit kleine stukje land zijn de authentieke overblijfselen te zien van deze bijzondere samenwerking tussen Nederland en Japan. Beleef het verleden, maar ontdek ook de moderne kanten van de hippe havenstad Nagasaki!

#09 De 'heetwater hellen' in Beppu

Een tripje naar de hel klinkt niet bepaald aanlokkelijk, maar in deze Japanese 'heetwater hellen' wanen reizigers zich in de Zevende Hemel! De Chinoike Jigoku en Umi Jigoku worden door Japanners 'hellen' genoemd vanwege het bijzondere natuurverschijnsel dat hier plaatsvindt. Het water van Chinoike Jigoku is bloedrood en het kokende water van Umi Jigoku helderblauw. Door vulkanische activiteit stijgt er bovendien een mysterieuze zwaveldamp op uit de bronnen in Beppu. Rond de natuurlijke bronnen liggen traditionele Japanse kuuroorden, waar bezoekers kunnen badderen en zich laten verwennen met een massage of moddermasker vol gezonde mineralen.

#08 Ritje met de beroemde Shinkansen-trein

Dit is een ervaring die iedereen een keer gehad moet hebben in Japan. De Shinkansen (of kogeltrein) is de beroemde Japanse hogesnelheidstrein die de grote steden van Japan met elkaar verbindt. Geniet van een luxe, comfortabele rit met fenomenale uitzichten over gelaagde rijstvelden, uitgestrekte kustlandschappen en authentieke Japanse dorpjes. Aangename bijkomstigheid is dat de trein uiterst punctueel is. Het bezoeken van een station is al een hele ervaring, hier verloopt alles ordelijk, de mensen staan netjes achter elkaar in de rij.

Tip: koop een bentobox, een heerlijke en gezonde lunch voor in de trein!

#07 Nikko National Park

Japan kent enorme steden, maar is ook ontzettend rijk aan natuur. Ervaar in Nikko National Park zelf een verzameling van de schoonste natuurwonderen in Japan. Wandel door een serene omgeving van indrukwekkende watervallen, dramatische berglandschappen en de schildvulkaan Nikko-Shirane. Boeddhistische tempels en shintoschrijnen maken het sprookjesachtige plaatje compleet.

#06 Spectaculair uitzicht over het Kawaguchimeer

Deze wonderschone locatie is talloze malen vastgelegd door kunstenaars en beschreven door dichters. Dat heeft een goede reden: het is een van de beste punten voor uitzicht op de berg Fuji. Met een beetje geluk genieten reizigers van een onverstoord zicht op deze majestueuze Japanse berg.

#5 Hiroshima: van tragisch verleden tot uitnodigend heden

Hiroshima is vooral bekend vanwege de tragische gebeurtenissen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. In het indrukwekkende 'Museum ter herdenking van de Vrede' wordt het verhaal verteld van de atoomexplosie en de nasleep hiervan. De stad heeft zich inmiddels hersteld van dit trauma tot een gezellige mengeling van restaurants, winkels en bars. Probeer de lokale specialiteit 'okonomiyaki', een soort gevulde pannenkoek met keuze uit noedels, zeevruchten, vlees en groenten. 

#04 Miyajima en de Istukushima-schrijn

Vanuit Hiroshima reist een veerpont op en neer naar dit heilige eiland. Op Miyajima ligt de Itsukushima-schrijn, een van de meest fotogenieke plaatsen in Japan! De rode toegangspoort van het heiligdom staat bij vloed in het water; bij eb is het mogelijk ernaartoe te lopen. Op Miyajima staan een aantal traditionele Japanse huisjes, maar de meeste bewoners van het eiland zijn geen mensen: het zijn de tamme herten die hier overal rondlopen! Neem de kabelbaan naar de top van de berg Misen om te genieten van een onvergetelijk uitzicht over omringende eilanden in de zee.

#03 Wereldstad Tokio

De Japanse hoofdstad is bijna als een land op zich: elke wijk van Tokio lijkt weer een nieuwe stad met een uniek karakter. Ontdek de enorme schaal van één van 's werelds grootste metropolen, maar vind ook rust in de parken, tempels en musea die het oude Japan weerspiegelen. Heerlijke authentieke gerechten, de coolste nieuwe gadgets en de mooiste mix van architectuur. In Tokio is alles mogelijk: kies zelf maar uit!

#02 Hertjes voeren in Nara

Nara ligt vlakbij Kyoto en is bekend om het enorme bronzen Boeddhabeeld in de Todaiji-tempel. Behalve voor de prachtige parken en traditionele tempels, komen reizigers naar Nara om de 'heilige' herten te zien die vrij door de stad rondlopen. De hertjes voeren kan, maar op eigen risico: wie een zakje hertenvoer koopt, moet voorbereid zijn op een kudde enthousiaste en hongerige dieren.

#01 Kyoto

Het is onmogelijk om Japan te bezoeken zonder naar Kyoto te gaan. In deze idyllische stad bestaan traditie en vooruitstrevendheid in harmonie naast elkaar. De indrukwekkendste bezienswaardigheden van Japan liggen in Kyoto verzameld, zoals het Nijo-kasteel, de Kiyomizu-tempel en de Gouden Tempel. In de wijk Gion zitten de straten vol authentieke restaurants en barretjes - hier zijn ook regelmatig echte geisha's te zien! Het moderne Japan wordt vertegenwoordigd door de imposante Kyoto Tower, het enorme centrale station en het populaire Manga Museum.

Thailand

Rondreizen Azië

Op vakantie naar Azië? Alle rondreizen in Azië op een rijtje!

Naar het reisaanbod

Zelf ook naar Japan?

Bekijk onze rondreis naar Japan en ervaar zelf de gastvrijheid van dit bijzondere land!

Naar de reis

De FOX brochure al besteld?

Laat u inspireren door de vele prachtige foto’s en vele reisinformatie in onze met zorg samengestelde brochures 2019.

Brochure aanvragen