Land van eindeloze verhalen, hemelse gerechten en sprookjesachtige natuur

TOP 10 - Hoogtepunten van China

Weinig plekken kennen een geschiedenis zo intrigerend als die van China. Ontelbare bouwwerken, heiligdommen en artefacten laten reizigers kennis maken met de historische rijkdom van het land. Een sterk contrast is te vinden in de steden, waar eeuwenoude tempels en futuristische wolkenkrabbers naast elkaar bestaan. Beleef een mix van traditie en moderne internationale invloeden in dit land van eindeloze verhalen, hemelse gerechten en sprookjesachtige natuur. 

#10 Panda's in Chengdu

Chengdu, de stad die beroemd is om China's populairste diersoort: de reuzenpanda. Het onderzoekscentrum heeft de leefomgeving van de zeldzame panda's geïmiteerd en probeert de dieren te fokken. Ontmoet deze prachtige beschermde diersoort in de natuurlijke omgeving van de provincie Sichuan.

Bekijk onze rondreizen naar Chengdu in China

#09 Zhongdian

Gelegen aan de voet van de Himalaya, is dit de ideale bestemming voor wie de Tibetaanse sfeer wil proeven. Zhongdian staat inmiddels ook bekend als Shangri-la, naar het paradijs uit de roman 'The Lost Horizon'. Een paradijs is het zeker: een bergachtige omgeving, traditionele Tibetaanse kloosters en de gekleurde gebedsvlaggen geven de stad een mysterieuze uitstraling.

Bekijk onze rondreizen naar Zhongdian in China

#08 Lijiang

Deze sprookjesachtige bestemming is gezegend met een frisse berglucht, helder water uit de natuur en adembenemende uitzichten. Het oude stadscentrum van Lijiang bestaat uit kasseien straten, scheve houten huisjes en snel stromende grachten. Het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen brengt nog een extra dimensie aan de sfeervolle stad - dit is dé plek om los te gaan met het fototoestel!

Bekijk onze rondreizen naar Lijiang in China

#07 Fietsen door Yangshuo

Gelegen tussen het platteland en bizarre kalksteenrotsen van regio Guangxi, ligt het stadje Yangshuo. De plek is een populaire bestemming en lijkt in eerste instantie erg toeristisch. Maar wie op de fiets springt, maakt binnen de kortste keren kennis met de authentieke omgeving van het Chinese platteland en de gastvrije lokale bevolking.

Bekijk onze rondreizen naar Yangshuo in China

#06 Wereldstad Shanghai

Architectuurliefhebbers zullen in Shanghai hun ogen uitkijken in deze stad van extremen. De bijzondere wolkenkrabbers worden afgewisseld met tempels in authentieke Chinese tuinen. Het indrukwekkendst zijn echter de koloniale gebouwen langs de promenade van de Bund. Europese architectuur ligt hier verstopt tussen de enorme hoogbouw die de rest van de stad kenmerkt.

Bekijk onze rondreizen naar Shanghai in China

#05 Cruise over de Yangtze-rivier

Van de drukste steden tot de idyllische, serene omgeving van de Yangtze-rivier. Het kalme water wordt afgebakend door bergachtige rivierbeddingen: dit is werkelijk een van de mooiste landschappen van China. De kleuren van de omgeving veranderen mee met de seizoenen: donkergroen in de zomer, feloranje in de herfst en sneeuwwit in de winter. De beste manier om dit prachtige gebied te ontdekken is via een boottocht over de rivier. Een bezoek aan de Drie Kloven Dam mag daarbij niet ontbreken.

Bekijk onze rondreizen naar China

#04 Hong Kong

Hong Kong is zonder twijfel de hipste metropool in China. Door internationale invloeden is de havenstad met geen andere stad te vergelijken. Ervaar de iconische skyline, de unieke culinaire traditie en een verfijnd netwerk van historische trams, splinternieuwe metrolijnen en de beroemde veerboten.

Bekijk onze rondreizen naar Hong Kong

#03 Verboden Stad - Beijing

Veel Chinezen vinden de Verboden Stad de indrukwekkendste bezienswaardigheid van de Chinese hoofdstad. Het gigantische paleis, een complex van bijna duizend gebouwen, ligt in het hart van Beijing. Omringd door groene parken, vormen de majestueuze constructies een soort 'veilige haven' in de drukte van de stad.

Bekijk onze rondreizen naar Beijing in China

#02 Het Terracottaleger - Xi'an

Schouder aan schouder staan de krijgers in rijen opgesteld. Hun stenen gezichten kijken strak voor zich uit. Het omvangrijke Terracottaleger in Xi'an werd meer dan 2.000 jaar geleden gemaakt voor keizer Qin Shi Huang en moest hem beschermen in het hiernamaals. Het grootste deel van de duizenden soldaten, paarden en strijdwagens ligt nog altijd onder de grond, maar het voorproefje dat reizigers te zien krijgen, geeft een goed beeld van de immense mankracht die nodig was voor de bouw van het mausoleum.

Bekijk onze rondreizen naar Xi'an in China

#01 Chinese Muur - Beijing

Wie denkt aan China, denkt aan de Chinese Muur. Deze imposante constructie loopt dwars door de adembenemendste landschappen van China - van de gebergten rond Beijing tot stranden aan de Gele Zee. Bewandel een deel van de Muur en sta oog in oog met het nalatenschap van China's machtigste dynastieën.

Bekijk onze rondreizen naar China

Thailand

Rondreizen Azië

Op vakantie naar Azië? Alle rondreizen in Azië op een rijtje!

Naar het reisaanbod

5 reistips voor China

Binnenkort op reis naar China? Lees onze reistips!

Naar reistips voor China!

Zelf China ontdekken?

Wilt u ook kennis maken met de hoogtepunten van China?
Bekijk dan onze rondreizen!

Naar de reizen

Nine arch bridge Sri Lanka

Mooiste treinreizen

Wat zijn de mooiste treinreizen ter wereld? Van China tot Peru en Zwitserland tot Mongolië, reizen per trein is een unieke ervaring!

Lees verder