Is het reizen in een groep iets voor mij?

Voor het eerst mee op singlereis

Zal ik het doen of niet?

Ik twijfelde. Is dat niet alleen voor oudere mensen, een singlereis? Ik ben pas 28. En hoe ziet zo’n groep er qua samenstelling uit? 

'Klik'. Mijn eerste singlereis is geboekt en dat voelt gelijk als een opluchting. Tegelijkertijd vind ik het nog spannend. 

Leuk gesprek met een reisleidster
Ik was speciaal naar de Vakantiebeurs gegaan en heb daar uiteindelijk geboekt. Hier maakte ik voor het eerst kennis met de FOX reisleiding. Al snel kwam ik in gesprek met een reisleidster. Zij vertelde mij dat vrijwel alle deelnemers aan een singlereis vooraf graag willen weten wat de groepssamenstelling is. Wat doet de groep, boeken anderen ook een strandverlenging of juist niet. Zij gaf mij veel nuttige tips en deelde haar ervaringen. Zo legde ze uit dat bij deze reis de mogelijkheid bestond om te kiezen uit een kamer met iemand delen of een kamer voor mezelf. 

Geen spijt
Dat gesprek was precies het zetje dat ik nodig had en waar ik geen spijt van heb gekregen. Aangezien ik ondernemend van aard ben en je toch veel tijd kwijt bent met het plannen van activiteiten, is zo'n georganiseerde rondreis echt een uitkomst. 

Kamer voor jezelf of toch delen?
Uiteraard ben ik ook prijsbewust. Zo is een kamer delen voordeliger dan een kamer voor jezelf. Daarnaast leverde de slinger aan het Rad van Fortuin op de beurs me nog een mooie korting op. Bovendien hoefde ik de reserveringskosten niet te betalen - scheelt toch ook mooi weer een paar tientjes. 

Kennismaking met overige deelnemers
De maanden erna chatte ik druk met mijn medereizigers via het forum. Uiteindelijk volgde zelfs een kennismakingsetentje met een deel van de groep. Was gelijk reuze gezellig. Grote gemene deler was onze passie voor reizen en uiteraard wisselden we veel reiservaringen uit. Sommige deelnemers hadden al vaker met FOX gereisd en bevestigden de juistheid van mijn keuze. 

De dag van vertrek
Eenmaal op Schiphol op de dag van vertrek was ik gezond gespannen. Een deel van de groep kende ik al en het andere deel was al snel te herkennen aan de FOX labels op de koffers. Wat een hoop namen zeg. Ik schudde ruim 20 handen. De begroeting was gelijk hartelijk en eenmaal in het vliegtuig voelde alles vertrouwd aan. Gewoon zin in een nieuw avontuur. 

Conclusie
Achteraf kan ik niet anders zeggen dat ik heb genoten van alle facetten van de prima georganiseerde reis: het complete programma, de goede overnachtingshotels, de professionele Nederlandssprekende reisleiding en een gezellige groep reisgenoten.  

Groetjes, Myrte

Single groepsreizen

Samen met andere singles een verre bestemming ontdekken. 

Naar alle singlereizen