Kleurrijke religies in Thailand

Naast de mogelijkheden om te genieten van de zon op één van de heerlijke stranden beschikt Thailand over vele historische rijkdommen en serene boeddhistische tempels. Ga met ons mee op rondreis door Thailand en maak op een fantastische wijze kennis met het Land van de Glimlach, haar gastvrije bevolking en haar kleurrijke religies en tradities.

Bezoek samen met onze professionele reisleider de meest interessante bezienswaardigheden van Thailand en laat u verwonderen door wat het land te bieden heeft. Boeddhisme speelt een belangrijke rol in het leven van de Thai en dit wordt op vele manieren tot uiting gebracht. Zie tijdens een rondreis door Thailand het imposante en kleurrijke Koninklijk Paleis van Bangkok, bewonder de prachtige vervallen pagodes en boeddhabeelden van Ayutthaya en ontdek ook zeker de groene jungle bij de River Kwai.

Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis van Bangkok is één van de belangrijkste plekken van Thailand. Het Koninklijk Paleis is een enorm complex dat door de Thaise koning uitsluitend gebruikt wordt voor officiële ceremonies, waaronder zijn eigen verjaardag. In de nabije omgeving van het indrukwekkende paleis zijn de schitterende tempels van de Gouden Boeddha en de Emerald Boeddha te vinden. De tempel van de Emerald Boeddha is één van de meest bekende tempels van Thailand die een zeer indrukwekkende indruk achterlaat.

Chiang Rai

In Chiang Rai ligt de Lanjia Lodge dat gebouwd is in de traditionele Hmong-stijl. Ervaar samen met ons hoe het is om met een dorpeling rondgeleid te worden door het dorpje van de hier wonende bergstammen. Tijdens deze unieke beleving zien we onder andere hoe belangrijk de machtige Mekong rivier die hier stroomt is voor de traditionele bergstammen. Bezoek het huis van een medicijnman om door een interessante uitleg meer te leren over de verschillende tradities van de Hmong en de Lahu stammen.

Chao Praya rivier, Ayutthaya en Phitsanulok

Vaar tijdens uw rondreis door Thailand mee met een lokale boottocht over de ‘klongs’ van de imposante Chao Praya rivier die dwars door de stad loopt. De boot voert langs verschillende kanalen waarbij het oude Bangkok wordt bewonderd en waar monniken bij de tempels hun voedseloffers ontvangen. Laat u verbazen door de oude hoofdstad van Siam, zoals Thailand vroeger heette, genaamd Ayutthaya. Ayutthaya ligt aan drie rivieren en een bezoek aan deze stad met haar indrukwekkende overblijfselen en pagodes uit een rijk verleden maakt de reis helemaal compleet. Bezoek vervolgens het volksmuseum in Phitsanulok evenals een fabriekje dat bronzen Boeddhabeelden maakt. De Thai geloven dat het schenken van een Boeddhabeeld aan de tempel geluk brengt, hoe groter het beeld hoe beter!

Doi Suthep

Een aanrader vanuit eigen ervaring is ongetwijfeld de indrukwekkende Doi Suthep in Chiang Mai. Doi Suthep is een belangrijk pelgrimsoord voor vele boeddhisten. Bezoek dit schitterende gouden tempelcomplex samen met ons tijdens uw rondreis door Thailand, waarbij er uiteraard ook de gelegenheid is om zelf rond te kijken en onder andere de prachtige goudkleurige Chedi te bewonderen. De tempel ligt op een berg net buiten de stad en biedt een fantastisch uitzicht op de vallei.