Koffer, rugzak of reistas...

Wat neem ik mee op reis?

Marketeers hebben een mooie naam bedacht voor het proces hoe u, als klant, een vakantie beleeft. Van de oriëntatiefase, het daadwerkelijk boeken, de vakantie zelf en de terugkomst: de customer journey. Een onderbelicht onderdeel van deze 'reis' is de zogenaamde kofferstress. 

Kofferstress
Hoelang van tevoren pakt u uw koffer, welke koffers neemt u mee? Wat voor kleding neemt u allemaal mee. Gemakkelijk of juist stijlvol? Of allebei; voor elke gelegenheid een nieuw setje? Alleen luchtig of toch ook rekening houden met slecht weer? Wat neemt u mee als handbagage? 
Wanneer u reist met kinderen, rijzen nog meer vragen op. Kan ik daar een was doen? Nemen we spelletjes mee? En de tablet? Keuzes, keuzes, het valt niet mee. Kortom, pakstress. U zult zien. Eenmaal aangekomen en na een nachtje goed slapen, bent u weer ontspannen. U vraagt zichzelf af waarom u zich zo druk heeft gemaakt. Wat blijkt? In negen van de tien gevallen heeft u toch veel meer meegenomen dan noodzakelijk. Herkenbaar? 

Bagagekeuze
Graag geven wij u advies over de bagagekeuze. Wordt het een koffer, rugzak of reistas? Tijdens het overgrote deel van onze vakanties reist u comfortabel en dan voldoet een harde koffer met wieltjes prima. Er gelden wel een paar uitzonderingen en zaken waar u rekening mee dient te houden. 
Wist u bijvoorbeeld dat voor een reis naar Amerika wij het gebruik van een koffer met een TSA-slot adviseren? De douane-instantie TSA (Transport Security Administration) opent bagage met dergelijke sloten met een loper zonder uw koffer te beschadigen. Wanneer een medewerker een koffer niet kan openen, loopt u de kans dat deze opengebroken wordt met een kapot slot tot gevolg. 

Extra reistas

Bij een aantal van onze - meer avontuurlijke - reizen adviseren wij een additionele reistas mee te nemen. Zo is het niet mogelijk om bijvoorbeeld uw koffer op sommige boottripjes mee te nemen, zoals in Suriname. In zo’n geval blijft uw koffer gewoon achter in het overnachtingshotel. Ook voor islandhopping reizen in bijvoorbeeld Thailand is een harde koffer niet praktisch. Hier wordt bagage geadviseerd die u zelf makkelijk kunt dragen.

Souvenirs
Neem vooral niet teveel mee. Zo heeft u ruimte genoeg voor souvenirs. Grote koffers zijn bovendien niet altijd praktisch aangezien de bagageruimte in de bus vaak beperkt is. Ze mogen dan ook niet zwaarder wegen dan 20 kg. Zo houdt u ook rekening met de kofferjongens.

Mode-item
Tot slot; tegenwoordig is de koffer veel meer dan een middel om uw kleding en spullen te vervoeren. Lichtgewicht, hard, zacht, met of zonder print; de koffer is steeds meer een mode-item, een verlengstuk van stijl. Verliest u daarbij niet uit het oog dat een koffer ook praktisch moeten zijn en moet passen bij het type reis dat u boekt.

PS: onze ervaring is dat hoe vaker u reist, hoe gemakkelijker u uw koffer pakt.
 

Wellicht ook interessant voor u

Handige reisapps

Wanneer uw op rondreis bent is het altijd handig om wat apps op de telefoon te hebben die het leven ter plaatse extra makkelijk maken! Wilt u weten welke apps?

Lees snel verder

10 tips voor slim koffers inpakken

Ga goed voorbereid op vakantie met onze 10 tips om slim uw koffer in te pakken!

Lees snel verder

Hoeveel zakgeld hebben we nodig?

Wilt u een mooie reis maken, maar vraagt u zich af met hoeveel zakgeld u nog rekening moet houden?

Lees snel verder!