Koffer, rugzak of reistas...

Wat neem ik mee op reis?

Hoelang van tevoren pak je je koffer, welke koffers neem je mee? Wat voor kleding neem je allemaal mee. Gemakkelijk of juist stijlvol? Of allebei; voor elke gelegenheid een nieuw setje? Alleen luchtig of toch ook rekening houden met slecht weer? Wat neem je mee als handbagage? 

Wanneer je reist met kinderen, rijzen nog meer vragen op. Kan ik daar een was doen? Nemen we spelletjes mee? En de tablet? Keuzes, keuzes, het valt niet mee. Kortom, pakstress! Je zult zien. Eenmaal aangekomen en na een nachtje goed slapen, ben je weer ontspannen. Je vraagt jezelf af waarom je je zo druk hebt gemaakt. Wat blijkt? In negen van de tien gevallen heb je toch veel meer meegenomen dan noodzakelijk. Herkenbaar? 

Bagagekeuze
Graag geven wij advies over de bagagekeuze. Wordt het een koffer, rugzak of reistas? Tijdens het overgrote deel van onze vakanties reis je comfortabel en dan voldoet een harde koffer met wieltjes prima. Er gelden wel een paar uitzonderingen en zaken waar je rekening mee dient te houden. 

Neem als hangbagage bij voorkeur een rugzak, handtas of weekendtas mee tijdens een rondreis. Een trolley of rolkoffertje past als handbagage meestal niet in de bagagerekken van de bus. En wist je bijvoorbeeld dat voor een reis naar Amerika wij het gebruik van een koffer met een TSA-slot adviseren? De douane-instantie TSA (Transport Security Administration) opent bagage met dergelijke sloten met een loper zonder je koffer te beschadigen. Wanneer een medewerker een koffer niet kan openen, loop je de kans dat deze opengebroken wordt, met een kapot slot tot gevolg. 

Extra reistas

Bij een aantal van onze - meer avontuurlijke - reizen adviseren wij een additionele reistas mee te nemen. Zo is het niet mogelijk om bijvoorbeeld je koffer op sommige boottripjes mee te nemen, zoals in Suriname. In zo’n geval blijft je koffer gewoon achter in het overnachtingshotel. Ook voor eilandhopreizen in bijvoorbeeld Thailand is een harde koffer niet praktisch. Hier wordt bagage geadviseerd die je zelf makkelijk kunt dragen.

Souvenirs
Neem vooral niet teveel mee. Zo heb je ruimte genoeg voor souvenirs. Grote koffers zijn bovendien niet altijd praktisch aangezien de bagageruimte in de bus vaak beperkt is. Ze mogen dan ook niet zwaarder wegen dan 20 kg. Zo houd je ook rekening met de kofferjongens.

Mode-item
Tot slot; tegenwoordig is de koffer veel meer dan een middel om je kleding en spullen te vervoeren. Lichtgewicht, hard, zacht, met of zonder print; de koffer is steeds meer een mode-item, een verlengstuk van stijl. Verlies daarbij niet uit het oog dat een koffer ook praktisch moeten zijn en moet passen bij het type reis dat je boekt.

PS: onze ervaring is dat hoe vaker je reist, hoe gemakkelijker je je koffer pakt.

Wellicht ook interessant

Handige reisapps

Wanneer je op rondreis bent is het altijd handig om wat apps op de telefoon te hebben die het leven ter plaatse extra makkelijk maken! Wil je weten welke apps?

Lees snel verder

10 tips voor slim koffers inpakken

Ga goed voorbereid op vakantie met onze 10 tips om slim je koffer in te pakken!

Lees snel verder

Hoeveel zakgeld hebben we nodig?

Wil je een mooie reis maken, maar vraag je jezelf af met hoeveel zakgeld je nog rekening moet houden?

Lees snel verder!