Value for money

Voordelig rondreizen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika, twee keer zoveel plezier van je vakantiegeld

Oog in oog staan met de Big five in het Krugerpark, genieten van heerlijke wijnen in Stellenbosch, struinen door het indrukwekkende Kaapstad of Johannesburg, wie wil dat nou niet? In Zuid-Afrika krijg je waar voor je geld!

Het maakt niet uit of je een groepsrondreis of een privé rondreis maakt, de prijzen voor de veelvoorkomende kosten ter plaatse in Zuid-Afrika zullen je doen verbazen. 

Tweemaal zoveel kilometers

Misschien kiest je voor de Tuinroute of rijd je door de Drakensbergen. Het maakt niet uit hoeveel kilometers je aflegt, zo nu en dan zal er getankt moeten worden. In Nederland betaal je bij een gemiddeld benzinestation al snel €1,50 per liter brandstof. In Zuid-Afrika ligt de prijs bijna de helft lager, de gemiddelde prijs die je daar afrekent komt op €0,77 ct/per liter. 

Ga je een avond uit eten en heb je geen zin om zelf te rijden? Dat vraagt om een taxirit! Waar je in Amsterdam een starttarief van €2,80 betaalt, start je Zuid-Afrikaanse chauffeur de motor vanaf €1,38. Het wordt nog beter, in Nederland tikt de meter voor een bedrag van €2,08 per kilometer, in Zuid-Afrika ligt het bedrag per kilometer op €0,87 ct. 

Wat kost een diner voor twee?

In Nederland dien je voor een diner bij een goed restaurant behoorlijk in de buidel te tasten, maar in Zuid-Afrika eet je voor een relatief lage prijs bij vele top restaurants. Wist je dat je voor een diner voor twee in een middenklasse restaurant slechts €30,- kwijt bent? 

Braai, biltong of een cheeseburger?

In Zuid-Afrika kun je heerlijk eten. Braai, biltong of misschien probeer je wel de zogeheten vetkoek uit, een lekkernij die zich het beste laat vergelijken met de Nederlandse oliebol. Vergis je niet wanneer je op de kaart ‘afval’ ziet staan, dit is geen gerecht uit de prullenbak maar een groentegerecht. 

Mocht je een keer zin hebben in een gemakkelijke hap, stap dan een van de fastfoodketens binnen. Voor een cheeseburger betaal je ongeveer €1,13 (in Nederland €1,95), van het prijsverschil trakteer je jezelf op een beker met verkoelende frisdrank. 

Om wild van te worden!

Waar denk je aan bij het land Zuid-Afrika? Waarschijnlijk direct aan wilde dieren. Het Krugerpark is een plek die je absoluut niet over mag slaan, maar het land herbergt nog zoveel meer prachtige wildparken. Voor een prijs waarvoor je dierentuin Artis in Amsterdam niet binnenkomt (het entreegeld voor het Nationaal park Addo Elephant bedraagt €14,07) sta je oog in oog met wilde dieren in hun natuurlijke habitat!

Reisaanbod Zuid-Afrika

Ga in Zuid-Afrika op zoek naar de Big-Five in de nationale parken, geniet van de heerlijke wijnen en breng een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en natuurlijk Kaapstad! 

Naar het reisaanbod

Landinformatie Zuid-Afrika

Zuid-Afrika wordt vaak 'de Wereld in één Land' genoemd en dat is niet voor niets. Het is misschien wel het meest afwisselende land ter wereld! 

Lees meer over Zuid-Afrika