Value for money

Voordelig rondreizen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika, twee keer zoveel plezier van uw vakantiegeld

Oog in oog staan met de Big five in het Krugerpark, genieten van heerlijke wijnen in Stellenbosch, struinen door het indrukwekkende Kaapstad of Johannesburg, wie wil dat nou niet? Duur zegt u? Integendeel, in Zuid-Afrika krijgt u waar voor uw geld. 

Het maakt niet uit of u een groepsrondreis of een privé rondreis maakt, de prijzen voor de veelvoorkomende kosten ter plaatse in Zuid-Afrika zullen u doen verbazen. 

Tweemaal zoveel kilometers

Misschien kiest u voor de Tuinroute of rijdt u door de Drakensbergen. Het maakt niet uit hoeveel kilometers u aflegt, zo nu en dan zal er getankt moeten worden. In Nederland betaald u bij een gemiddeld benzinestation al snel €1,50 per liter brandstof. In Zuid-Afrika ligt de prijs bijna de helft lager, de gemiddelde prijs die u daar afrekent komt op €0,77 ct/per liter. 

Gaat u een avond uit eten en heeft u geen zin om zelf te rijden? Dat vraagt om een taxirit! Waar u in Amsterdam een starttarief van €2,80 betaalt, start uw Zuid-Afrikaanse chauffeur de motor vanaf €1,38. Het wordt nog beter, in Nederland tikt de meter voor een bedrag van €2,08 per kilometer, maar in Zuid-Afrika ligt het bedrag per kilometer op €0,87 ct. 

Wat kost een diner voor twee?

In Nederland dient u voor een diner bij een goed restaurant behoorlijk in de buidel te tasten, maar in Zuid-Afrika eet u voor een relatief lage prijs bij vele top restaurants. Wist u dat u voor een diner voor twee in een middenklasse restaurant slechts €30,- kwijt bent? 

Braai, biltong of een cheeseburger?

In Zuid-Afrika kunt u heerlijk eten. Braai, biltong of misschien probeert u wel de zogeheten vetkoek uit, een lekkernij die zich het beste laat vergelijken met de Nederlandse oliebol. Vergis u niet wanneer u op de kaart ‘afval’ ziet staan, dit is geen gerecht uit de prullenbak maar een groentegerecht. 

Mocht u een keer zin hebben in een gemakkelijke hap, stap dan een van de fastfoodketens binnen. Voor een cheeseburger betaalt u ongeveer €1,13 (in Nederland €1,95), van het prijsverschil trakteert u zichzelf op een beker met verkoelende frisdrank. 

Om wild van te worden!

Waar denkt u aan bij het land Zuid-Afrika? Waarschijnlijk direct aan wilde dieren. Het Krugerpark is een plek die u absoluut niet over mag slaan, maar het land herbergt nog zoveel meer prachtige wildparken. Voor een prijs waarvoor u dierentuin Artis in Amsterdam niet binnenkomt (het entreegeld voor het Nationaal park Addo Elephant bedraagt €14,07) staat u oog in oog met wilde dieren in hun natuurlijke habitat!

Reisaanbod Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kunt u op zoek naar de Big-Five in de nationale parken. Geniet van de heerlijke wijnen, breng een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en natuurlijk aan Kaapstad! 

Naar het reisaanbod

Landinformatie Zuid-Afrika

Zuid-Afrika wordt vaak 'de Wereld in één Land' genoemd en dat is niet voor niets. Het is misschien wel het meest afwisselende land ter wereld! 

Lees meer over Zuid-Afrika