Top 5 - Landschappen van Namibië

#5 Caprivi strook

Caprivi Game Park heeft Namibië te danken aan de Duitse rijkskanselier Leo von Carprivi. Tijdens een ‘landjeruil-conferentie’ in de 19e eeuw wist hij toenmalig Duits-Zuidwest-Afrika (het huidige Namibië) via een corridor te verbinden met de Zambezi rivier. Deze weelderige lange strook vormt een mooie springplank naar Chobe National Park en de Okavanga Delta in Botswana en de Vicoria Falls in Zimbabwe en Zambia. In het kleine wildpark leeft de zeldzame sabelantilope. Juist het feit dat Namibië gortdroog is zonder noemenswaardige rivieren en dat in deze rare landstrook wél vier krachtige rivieren stromen maakt deze regio het bezoeken waard. 

#4 Kalahari woestijn

In de lokale taal betekent Kalahari ‘grote dorst’, een toepasselijke naam voor een woestijn. Echter in het regenseizoen valt er voldoende regen om de Kalahari het hele jaar door te voorzien van de nodige begroeiing, hier ligt dus niet enkel zand. Een grote tegenstelling dus tot de andere bekende woestijn in Namibië, de Namib, één van de droogste plekken op aarde. Groot voordeel van begroeiing van de Kalahari is dat dit wildlife aantrekt, zo kunt u hier zebra’s, gnoes, gemsbokken en zelfs leeuwen tegenkomen! Dus pak uw camera of verrekijker en ga op pad!  

#3 Fish River Canyon

Toegegeven, de verzengende wegen door de woestijn op weg naar de Fish River Canyon zijn even stoffig als hobbelig, maar daar staat tegenover dat u volop wildlife spot zoals gemsbokken of struisvogels. Eens in de twintig jaar staat de woestijn in bloei en u zult maar net het geluk hebben hier getuige van te zijn. De kloof ligt ver genoeg van de beschaving om alleen echte liefhebbers te trekken. Het is hier alles behalve toeristisch. De heldere kleurschakeringen tekenen de rotsen bij zonsopgang met penseelstreken waar menig oudhollandse meester jaloers op zou zijn. Tuur in de honderden meters diepe kloven en geniet van de oneindige uitzichten.

#2 Namib woestijn

In de Namib woestijn kunt u niet om de rode zandduinen van Sossusvlei heen. Het moment dat de zon het wint van de duisternis en de eerste kleurschakeringen de duintoppen een adembenemende rode gloed geven, is gewoonweg indrukwekkend. In Sossusvlei Area mag een stop bij de indrukwekkende Duin 45 niet uitblijven. Er is een kans dat u gezandstraald van de berg komt, maar dat is het laatste wat u hindert. Bezoek ook de Deadvlei, een pan met veel dode bomen met de rode zandduinen als decor. Stond de tijd maar stil… 

#1 Etosha National Park

Ons mooiste moment in Etosha NP? Dat is ’s avonds. Met een kampvuurtje onder een kristalheldere sterrenhemel die we in Nederland niet kennen. Lekker wijntje erbij en een overheerlijke ‘braai’ op het menu. Jakhalsjes azen op de 'left-overs'. En dan komen de verhalen vanzelf. Om stil van te worden. Het wildpark ligt rond een zoutvlakte in het noorden van Namibië en is één van de grootste en belangrijkste van Zuidelijk Afrika. In de droge periode zijn de dieren hier gemakkelijk te spotten.

Rondreizen Afrika

Binnenkort op vakantie naar Afrika? Alle rondreizen in Afrika op een rijtje! 

Naar het reisaanbod

Reisaanbod Namibië

Nieuwsgierig geworden naar deze plekken?
Bekijk dan onze rondreizen!

Naar de reizen

Ngrongoro

Safariparken in Kenia en Tanzania

Wat zijn de mooiste 5 mooiste safariparken in Tanzania en Kenia?

Lees verder