Ontdek de magie van Peru

Het land van de Inca's

De magische drie-eenheid: Peru, Machu Picchu en de Inca Trail

Geen land ter wereld kent zoveel variatie in landschap, klimaat en cultuur als Peru. De besneeuwde toppen van de Andes vormen de scheidslijn tussen enerzijds de droogste woestijn op aarde, anderzijds de altijd vochtige jungle van het Amazone regenwoudDe Inca’s uit Peru zijn vooral bekend van de intrigerende Machu Picchu en Incahoofdstad Cuzco. De Peruaanse Inca Trail is een reis over het meest bewandelde en beroemdste pad op weg naar Machu Picchu. Dwars door de Heilige Inca Vallei, met authentieke dorpen en ruïnes en stoïcijns kijkende lama’s op de achtergrond.

Titicacameer

Peru is onder andere bekend om het immense Titicacameer. Althans, het meer ligt deels in Peru en deels in buurland Bolivia. Het Titicacameer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld. De Uros indianen bouwden vroeger hun rieten huizen op zelf gevlochten drijvende eilanden. Deze rieten eilandjes, ook wel de Urso eilanden genoemd, zijn nog steeds te bezoeken!

Hoofdsteden Lima en Cuzco

De hoofdstad van Peru, Lima, kent een mooi oud stadscentrum. Er zijn prachtige kathedralen en parken te bezoeken, zoals het fonteinenpark ‘Parque de la Reserva’ en de presidentiële 'Catedral de Lima'. In de populaire wijk Miraflores zijn volop winkels, restaurantjes en mooie vergezichten op zee. Wist je dat er zelfs een piramide midden in Lima staat?

Voor de Spaanse verovering van het Inca-rijk in 1532 was Cuzco de hoofdstad van Peru. De Spanjaarden hebben veel Incabouwwerken vernield. Het puin en de ruïnes werden gebruikt als fundering voor de nieuwe Spaanse gebouwen. De overblijfselen van dit stukje geschiedenis zijn nog goed zichtbaar in deze stad. 

Machu Picchu

Wat de Spanjaarden echter over het hoofd hebben gezien, was Machu Picchu. Deze Inca-stad is dankzij haar ligging nooit ontdekt door de Spanjaarden. Daardoor is deze helemaal in tact gebleven.

Machu Picchu kennen we vandaag de dag als één van de moderne zeven wereldwonderen.

Inca Trail

In Machu Picchu is nog veel van de Inca-beschaving te zien. De Inca Trail is de oorspronkelijke weg die de Inca’s aflegden op weg naar Machu Picchu. De Inca Trail is nog altijd te bewandelen. Authentieker en indrukwekkender dan dit wordt het niet in Peru.

Vanuit het idyllische Ollantaytambo vertrekt de trein, die tot het stadje Aguas Calientes rijdt, vlakbij de Machu Picchu. In een twee-daagse (start vanaf kilometer 104) of vier-daagse trip (start net voorbij Ollantaytambo) loop je de laatste kilometers door de Heilige Inca Vallei, met de authentieke dorpen en ruïnes uit de oude Inca-tijd. Trek stevige wandelschoenen aan; niet alleen voor de  meer dan vier kilometer lange pas die moet worden gepasseerd. Ook om niet weggeblazen te worden door het overweldigende natuurschoon. 

Peru biedt alles, maar dan ook echt alles, wat een land aantrekkelijk maakt om in rond te reizen.

Rondreizen Midden & Zuid-Amerika

Op vakantie naar Midden & Zuid-Amerika? Alle rondreizen in Midden-Amerika en Zuid-Amerika op een rijtje!

Naar het reisaanbod

Zelf Peru ontdekken?

Bekijk onze rondreizen naar Peru om zelf de fantastische hoogtepunten te ontdekken!

Bekijk alle reizen

Top 10 Peru

Top 10 - Hoogtepunten van Peru

Peru, het land van Machu Picchu, de Nazca-lijnen en de condors in de Colca Canyon. Maar wat is de top 10?

Lees verder