Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Canada en nog veel meer bestemmingen

Top 10 mooiste autorondreis routes

Verken de mooiste landen op eigen gelegenheid én met eigen huurauto. Wij hebben de mooiste autorondreis routes voor u op een rij gezet.

#10 De Tuinroute in Zuid-Afrika

 De Tuinroute is een niet te versmaden Zuid-Afrikaans hoofdgerecht tussen Kaapstad en Port Elizabeth in het uiterste zuiden van de 'Rainbow Nation' langs de Indische Oceaan.

De overvloed van natuurlijk afwisselende en sterk verschillende landschappen is overweldigend. Bezoek kunstenaarsstad Knysna, surfspot Plettenberg Bay aan een zoutwaterlagune waar u robben, dolfijnen en zelfs walvissen kunt spotten.

En verder Tsitsikamma National Park, met haar wandelpaden door het oerwoud en de spectaculaire wandelhangbrug over de Storms River, Mosselbay voor een strandstop en uiteraard Addo Elephant National Park, het olifantenreservaat en thuis van de Big Five.

#09 Ruta 40 in Argentinië

Wij hebben goed en slecht nieuws voor u. Het slechte nieuws is dat de hoogtepunten van Argentinië over alle uithoeken van het land verspreid zijn. Het goede nieuws is dat de 5.000 kilometer lange (!) Ruta 40 vele van deze verbindt!

Echte avonturiers opgelet, u rijdt grotendeels door niemandsland over deels onverharde wegen. Een reis over de afgelegen flanken van de Andes en woestijnachtige hooglanden.

Als een gaucho over de ruggengraat van Argentinië langs uitgestrekte wijngaarden, talloze natuurparken, de krakende ijsmassa's van de Perito Moreno tot net boven Tierra del Fuego.

#08 Icefields Parkway in Canada

Highway 93, oftewel de Icefields Parkway, combineert de bekende nationale parken van Banff en Jasper in de Rocky Mountains. De beminde route lijkt op de weg geschilderd en is voor de fijnproevers van machtige natuurverschijnselen en ongekend gevarieerd wildlife het summum.

Hier ziet u letterlijk beren op de weg. De fotogenieke hoogtepunten zijn ontelbaar. Maak genoeg stops, trek uw wandelschoenen aan en ga vooral op pad. Met sneeuw bedekte bergtoppen, duizelingwekkende canyons, ontelbare gletsjers, turquoise meren zoals Lake Louise, gezellige wintersportoorden als Banff en Jasper, fleurige bergweiden en een rijk dierenleven.

#07 Chapman's Peak Drive in Zuid-Afrika

Het zijn er maar negen, maar wel o zo mooie kilometers over de Chapman’s Peak Drive in zuid-westen van Zuid-Afrika, even onder Kaapstad. Door locals worden ze liefkozend de ‘Chappies’ genoemd.

U reist hier zwierend langs 114 bochten van Noordhoek naar de vissersplaats Hout Bay. Opkijkend naar gracieuze, door de zon ingekleurde bergtoppen enerzijds en neerkijkend op de machtige Atlantische Oceaan anderzijds, ziet u langzaam Kaapstad en de Tafelberg opdoemen.

Einde winter, begin voorjaar spot u hier walvissen. Lekker ‘slow travelling’ hier, want de maximum snelheid is 40 kilometer per uur.

#06 The Overseas Highway (Florida) in Amerika

Foto: Peter W. Cross voor Visit Florida
De 'Highway that goes to the Sea' in Florida, Amerika verbindt talloze koraal- en kalksteen eilandjes (ook wel ‘keys' genoemd) met het vasteland van Florida.

Dit avontuur leidt u langs ontelbare keys over een lappendeken van een ingenieus in elkaar overgaand bruggen- en dammenstelsel, waarvan de Seven Mile Bridge de bekendste is.

Geen kunstenaarspalet is zo kleurrijk als hier: wuivende palmen, Caribische stranden, koraalriffen, bonte tropische vogels, dolfijnen, mangrovebossen en kraakheldere zeezichten over de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico worden afgewisseld door kleurrijke dorpjes. Betreed de bijzondere wereld van de Florida Keys!

#05 Milford Road in Nieuw-Zeeland

De teruggetrokken, 120 kilometer lange, route slingert door ruige natuur tussen Te Anau en Milford Sound op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Fiordland National Park vormt de inspiratiebron voor de beschrijving van Midden-Aarde in Tolkiens Lord of the Rings.

Eglinton Valley is minstens zo indrukwekkend als de spiegelgladde Mirror Lakes en de Avenue of the Disappearing Mountain. Hier wordt u op het verkeerde been gezet: de naderende berg wordt kleiner in plaats van groter! Strek de benen bij de watervallen van The Chasm. Dit is een "awesome journey on four wheels"!

Zin om dit avontuur zelf te beleven?

 

#04 Pacific Coast Highway in Amerika

Van 'celebrities' spotten langs de 17 Mile Drive tot nieuwsgierige zeeotters in Point Lobos Reserve. De 200 kilometer lange Californische roadtrip over de aan de bergwanden vastgeplakte Pacific Coast Highway tussen Monterey en Morro Bay bezorgt u ‘good vibrations’!

Kolonies zeeleeuwen (Morro Bay) en zeeolifanten (Big Sur), migrerende walvissen (Monterey Bay), prachtige beschermde natuurgebieden zoals Julia Pfeiffer Burns State Park met haar tot in de hemelrijkende sequoiabossen en de niet te missen McWay strandwaterval, maar ook het historische landhuis Hearst Castle en Monterrey Bay Aquarium zijn absolute hoogtepunten van deze Amerikaanse autoroute. 

#03 Panorama Route in Zuid-Afrika

Bekijk hierboven een bijzonder filmpje van onze reisvloggers Olivier en Julian

Het landschap van Zuid-Afrika met haar oogverblindende panorama's, is de absolute hoofrolspeler. Vanaf de eerste rang krijgt u de meest spectaculaire vergezichten op een presenteerblaadje: betreed het podium met haar unieke decor.

De Blyde River Canyon met zijn potholes (diepe gaten) en klaterende watervallen, indrukwekkende uitzichtpunten als God’s Window en diverse private game reserves. Met in de belangrijkste bijrol het cultureel erfgoed in de vorm van pittoreske koloniale stadjes, kunstmarktjes, verlaten goudmijnen en statige landhuizen. De route ligt in het noordoosten van Mpumalanga en begint bij Lydenburg en eindigt bij Hazyview.

Zin gekregen om deze panorama's zelf te gaan zien?

#02 Route 66 in de Verenigde Staten

Bekijk het filmpje van onze reisvlogger Ilja over Josua Tree NP & Route 66

Legendarischer dan de Route 66 bestaat gewoonweg niet. Acht staten van Amerika doorkruisend, drie tijdzones passerend. De ultieme American Dream van menig vrije vogel wordt hier werkelijkheid: 4.000 kilometer lang met de vlam in de pijp cruisen van Chicago naar de Pacific Coast, met Go West van Pet Shop Boys uit de boxen schallend. Want dit was voor veel Amerikanen na WO II de route naar een nieuw leven aan de westkust.

Geniet van de billboards, de motels in ' the middle of nowhere', de uiteenlopende panorama’s en proef vooral de historie van Amerikaanse pioniersgeest.

Droom niet verder!

 

#01 Great Ocean Road in Australië

Onze nummer één! Bent u in Australië en reist u naar Melbourne, dan kunt u niet om de epische Great Ocean Road heen. Het is heerlijk cruisen over de kustweg terwijl u geniet van de onmetelijke uitzichten, ruige surf stranden, steile rode kleikliffen en de beroemde uit de oceaan torenende Twaalf Apostelen rotspartijen.

Wij raden u aan ook een blik inwaarts te werpen. Zo staat u zo maar oog in oog met een groep kangoeroes, spot u koala’s of wandelt u in een regenwoud en ontdekt verborgen watervallen. 

Ziet u zichzelf al rijden over deze fatastische weg?

Skyline New York, VS

TOP 10 - Mooiste steden Amerika

Er zijn meer dan 19.000 steden in de VS, maar welke tien zijn het mooist? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

Lees verder

Auto fly drive

Fly drive – Een rondreis met huurauto

Wil je op rondreis met een eigen huurauto? Bekijk al onze fly & drives!

Bekijk alle fly & drives

Bryce Canyon

TOP 10 Nationale Parken van Amerika

Benieuwd naar de mooiste Nationale Parken van de Verenigde Staten? Wij hebben er tien op een rijtje gezet!

Lees verder

Rondreizen Afrika

Binnenkort op vakantie naar Afrika? Alle rondreizen in Afrika op een rijtje! 

Naar het reisaanbod

Rondreizen Noord-Amerika

Op vakantie naar Noord-Amerika? Alle rondreizen in Amerika en Canada op een rijtje!

Rondreizen Noord-Amerika

Rondreizen Australië en Nieuw-Zeeland

Op vakantie naar Australië of Nieuw-Zeeland? Alle rondreizen in Oceanië op een rijtje!

Naar het reisaanbod

Zelf ontdekken?

Ben u ook helemaal enthousiast geworden en wilt u de mooiste autoroutes zelf ontdekken? 
Bekijk dan onze privé rondreizen!

Naar de reizen

Nine arch bridge Sri Lanka

Mooiste treinreizen

Wat zijn de mooiste treinreizen ter wereld? Van China tot Peru en Zwitserland tot Mongolië, reizen per trein is een unieke ervaring!

Lees verder

Hokitika Gorge in Nieuw-Zeeland

TOP 10 - Verre bestemminingen 2019!

Benieuwd naar de top 10 verre reizen van 2019? Van Australië tot Japan en Zuid-Afrika tot Egypte.

Naar de top 10