Elk park is uniek

Top 10 - Mooiste nationale parken van Amerika

Moeder Natuur weet ons vaak goed onder de indruk te krijgen met haar vele gezichten. En daar gaan we voorzichtig mee om. Sinds 1872 kent Amerika nationale parken, ter bescherming van de unieke plant- en diersoorten die zich in deze parels ophouden. Bezoekers kunnen zo optimaal genieten van het natuurschoon.

Elk nationaal park kenmerkt zich weer door met een unieke combinatie van bezienswaardigheden, klimaat, natuur en activiteiten.

Dit zijn de tien mooiste nationale parken van Amerika:

#10 Crater Lake National Park

Crater Lake National Park is het kratermeer in de niet meer actieve vulkaan Mount Mazama. Met meer dan 500 meter diepte is dit het diepste meer van Amerika. Maar wat dit kratermeer zo bijzonder maakt is de ongekend diepblauwe kleur van het water. 

Door de strenge winters zijn veel wegen slecht begaanbaar. Crater Lake National Park is daarom het best te bezoeken in de zomermaanden.

De Rim Drive is een route die leidt langs verschillende trails, waar je prachtig kan wandelen of juist even stilstaan bij een van de uitkijkpunten. Beren, vossen, herten, salamanders en zeer zeldzame vogels komen voor in de oerbossen van dit nationaal park. Ook kent het park meer dan 500 bomen en plantsoorten. Een zeer geliefd park bij echte natuurliefhebbers!

#09 Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park, in de staat California, bestaat voor een groot deel uit woestijnlandschap. Het park is ter bescherming van de Joshua Tree opgericht, omdat dit de enige plek ter wereld is waar deze yuccaplant is te vinden.

Joshua Tree National Park is zeer geschikt om te wandelen, bijvoorbeeld langs 'The jumbo rocks' die de Hidden Valley omsluiten. Grote kans dat u hier rotsbeklimmers in actie zult zien. In de buurt is een picknickplaats en er zijn veel paden aangelegd om te paardrijden door dit kurkdroge landschap. Release your inner cowboy!

#08 Arches National Park

Arches National Park is vernoemd naar de kenmerkende rotsformaties in boogvorm. Het is de grootste verzameling zandsteenbogen ter wereld!

Het park biedt veel wandelroutes om de mooiste rotsbogen te bezoeken (en eventueel hoogtevrees te trotseren!). Bezoek de Devils Garden, de Delicate Arch, de Fiery Furnace, de Double O Arch of bewonder deze imposante formaties vanaf een panorama point. Vanaf het Dead Horse Point heeft u fantastisch uitzicht op de Colorado rivier, die zich met een grote bocht om een rotsplateau heen kronkelt.

Wilt u dit gebied op een andere manier ontdekken? Dan zijn mountain biking in Moab over de wereldberoemde Slickrock Bike Trail of rijdend met een 4WD absolute tips!

#07 Zion National Park

Zion National Park, in de Amerikaanse staat Utah, is het toonbeeld van overweldigende natuur. De imposante rotsen, soms tot wel 2.500 meter hoogte, en canyons zijn ontstaan door miljoenen jaren uitslijting van de Virgin River.

Ontdek het park langs de 'hiking trails' voor intensieve wandelingen langs de bezienswaardigheden; tot kniehoogte door het water lopen in het ravijn The Narrows, de goed te bewandelen Emerald Pool trails of ga voor uitdagende hoogtes bij de Angels Landing trail of naar het Observation Point. Beide wandelingen zijn een flinke klim, maar geven u een beloning in de vorm van het mooiste uitzicht om rustig op adem te komen.

#06 Everglades National Park

Als u een rondreis door Miami, of heel Florida maakt, is het een absolute tip om het Everglades National Park te bezoeken. Dit immense uitgestrekte moerasgebied is de leefomgeving voor veel zeldzame en bedreigde plant- en diersoorten, zoals krokodillen, alligators, roze lepelaars, de watervogel anhinga en zelfs een aantal poema's.

Voor behoud van de natuur zijn er slechts twee routes om met de auto langs de highlights van de Everglades te rijden. Maar de alternatieven zijn minstens zo aantrekkelijk! U kunt het moeras en de ‘wild life’ ontdekken met een avontuurlijke airboat/ hovercraft boat tour. Of neem er lekker de tijd voor en ontdek de mangroves per kajak of over de houten loopbruggen van de Anhinga Trail. Gaat u toch met de auto? Zorg dan wel voor een goede airco als u reist door dit subtropische klimaat!

#05 Denali National Park

Denali National Park ligt in de dunbevolktste staat van Amerika; Alaska. Het is vernoemd naar de Denali, met ruim 6.000 meter de hoogste berg van Noord-Amerika. Tot 2015 heette deze berg de Mount McKinley.

Voor behoud van het park is het verboden om met eigen vervoer het park te betreden. Maar dat doet geen afbreuk aan de mogelijkheden die het park biedt! Er zijn veel, met name korte, maar schitterende hiking trails voor trektochten van zo’n drie uur, waar u optimaal kunt genieten van de subarctische wildernis. Daarnaast is het park de thuishaven van vele grote zoogdieren zoals wolven, schapen, kariboes en elanden. En wat dacht u van een bezoek aan het Grizzly Bear Resort of een trekking te paard door het ijskoude klimaat? Een ding staat vast; de vele excursies staan garant voor een onvergetelijke ervaring. 

#04 Yosemite National Park

Yosemite National Park, in de staat Californië, is een van de populairste national parken van de Verenigde Staten. Deze vallei is door een gletsjer gevormd. De combinatie van de immense rotsformaties, de duizelingwekkend hoge Yosemite Falls watervallen en heel gevarieerde flora en fauna, maken dit park uniek.

Een absolute aanrader is een wandeling maken door het bos van Giant Sequoias. Deze bomen kunnen wel 80 meter hoog en 2.000 jaar oud worden! Zie die maar eens op de foto te krijgen. En als u uw fototoestel toch bij de hand heeft: vanaf het uitzichtpunt van Glacier Point heeft u een ongekende blik over de Yosemite Valley. 

#03 Grand Canyon National Park

De Grand Canyon is een kloof die is ontstaan door de erosie van de stroming van rivier de Colorado. De kloof verdeelt de canyon in twee helften; de North Rim en de drukker bezochte South Rim. De Grand Canyon is ‘s werelds grootste stelsel van diepe en brede kloven en ravijnen. De kleurrijke, grillige rotsen en bijzondere maken dit park niet zonder reden een populaire bestemming in Amerika.

Weinig mensen weten dat je met een Navajo-indiaan een tour kan maken, die u dichterbij de rotsformaties brengt en de geheimen van de canyon kan vertellen. Is dat nog niet avontuurlijk genoeg? De Grand Canyon is een absolute aanrader voor klimmers. Vanaf een kleine lokale airport is het ook mogelijk om de Grand Canyon per vliegtuigje of helikopter te bewonderen.

#02 Bryce Canyon National Park

Laat u in Bryce Canyon National Park verrassen door de meest prachtige rotsformaties. De steenpilaren, de zogenaamde ‘hoodoos’, variëren in kleur van roze, oranje tot warm rood. Vooral tegen zonsondergang of vlak na zonsopkomst zijn de kleuren van de hoodoos schitterend om te zien. Een leuke tip is om een wandeling door de vallei te maken tussen de hoodoos door, omdat u telkens een andere perspectief op deze formaties krijgt.

Zomers rijdt een gratis shuttlebus langs alle highlights van het Bryce Canyon National Park, zoals de amfitheaters, valleien en de schitterende uitzichtpunten die vergezichten bieden over de canyon.
In de winter, vanaf november, december, is het park heel goed zelfstandig begaanbaar met een huurauto. 

#01 Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is het eerste en grootste nationale park van Amerika. Het park ligt op een hotspot; een plek waar de aardkorst heel dun is. Dit zorgt voor honderden warmwaterbronnen en ontelbare geisers. De meest bekende geiser is Old Faithful. Elk half uur spuit deze geiser een straal van 30 meter in de lucht! De echte bezienswaardigheid van Yellowstone is toch wel de grootste vulkaankrater van de wereld; De Yellowstonecaldera. Yellowstone is een van de grootste geometrische gebieden. Het is een toevluchtsoord voor veel wildlife, zoals grizzlyberen, bizons en wolven. Dat maakt dit park tot een echte ‘must do’ voor jong en oud!

Voordelig de parken bezoeken?

Wilt u meerdere nationale parken in Amerika bezoeken? Dan kan de 'America the Beautiful pass', een nationale parken-pas voordeliger zijn! Deze kunt u bij de ingang van de parken aanschaffen.

Rondreizen Noord-Amerika

Op vakantie naar Noord-Amerika? Alle rondreizen in Amerika en Canada op een rijtje!

Rondreizen Noord-Amerika

Zelf de VS ontdekken?

Nieuwsgierig geworden naar deze prachtige parken?
Bekijk dan onze rondreizen!

Naar de reizen