Top 7 - Natuurrijke hoogtepunten Costa Rica

Costa Rica is de vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Nevelwouden, vele nationale parken, een rijke dierenwereld en een actieve vulkaan zorgen ervoor dat je de tijd van je leven hebt. Ben je benieuwd welke 7 plekken je bezocht moet hebben? Lees dan snel verder!

#07 Puerto Viejo de Sarapiqui

In de Caribische laaglanden van Costa Rica ligt Puerto Viejo de Sarapiqui. In Sarapiqui is genoeg te beleven en dat maakt dat deze plek in de top 7 thuishoort! Stap in een bootje en vaar over de rivier om kaaimannen, luiaards, toekans en aapjes te spotten. Wil je liever je adrenaline een boost geven? Dan kun je ook raften over de rivier. 

#06 Cahuita

In het dorpje Cahuita gelegen aan de Caribische kust van Costa Rica kunt je genieten van Jamaicaanse muziek en een zeer ontspannen sfeer. Cahuita is het Afro-Caribische deel van het land en het lijkt soms net alsof de tijd hier heeft stil gestaan! Cahuita kent haar eigen nationale park en dat is zeker een must-do als je hier bent. Tijdens het wandelen geniet je van witte en zwarte stranden, jungle en moeras. Kijk goed om je heen want de kans dat je een luiaard of brulaap ziet is groot! De entree van het park bedraagt op dit moment USD 15,- per persoon..

#05 Rincón de la Vieja

In het noordwesten van Costa Rica ligt het indrukwekkende Rincón de la Vieja National Park. Het park staat bekend om allerlei borrelende modderpoelen, warmwaterbronnen en een vulkaan. In Rincón de la Vieja bruist het letterlijk van de activiteiten. Verken de omgeving door middel van een canopy tour, beklim de voet van de vulkaan of dompel jezelf onder in één van de helende modderbaden. Ook staat het gebied bekend als één van de beste plaatsen om miereneters, slingerapen en gordeldieren van dichtbij te bekijken. 

#04 La Fortuna

Slechts 7 km van de krater van de vulkaan Arenal ligt het dorpje La Fortuna. De Arenal vulkaan is nog actief en wordt door zijn kegelvorm vaak de mooiste vulkaan van de wereld genoemd. En juist om die reden is dit een plek die je moet bezoeken tijdens je verblijf in Costa Rica. Het nationale park waar de vulkaan onderdeel van is, bestaat voornamelijk uit regenwoud, watervallen en warmwaterbronnen. 

#03 Manuel Antonio

Één van de populairste nationale parken van Costa Rica is gelegen aan de Pacifische Oceaan. In Manuel Antonio National Park vind je de perfecte combinatie van zon, zee, strand en jungle. In het nationale park leven meer dan 350 verschillende vogelsoorten. Daarnaast slingeren de apen van boom naar boom en is de kans groot om een luiaard, wasbeer of leguaan te spotten. Tip: neem tijdens je bezoek genoeg eten en drinken mee, in het park kun je dit namelijk niet kopen. Pas wel op dat de brutale wasberen er niet mee vandoor gaan! 

 

#02 Tortuguero

De plaats Tortuguero is alleen te bereiken per boot en dat is ook dé manier om in aanraking te komen met het oerwoud en het rijke dierenleven. De kans is zeer groot dat je apen, gifkikkers en verschillende soorten vogels gaat zien. Tussen juli en september is het strand van Tortuguero de nestplaats voor soepschildpadden en in mei komen grote lederschildpadden aan land. Een indrukwekkend gezicht! Houd hier zeker rekening mee wanneer je van plan bent naar Costa Rica af te reizen.

#01 Monteverde

Op zoek naar de mooiste nevelwouden van Costa Rica? Monteverde is dé plek! De weg naar Monteverde is al een waar avontuur met prachtige uitzichten. Het Monteverde National Park ligt op circa 1850 meter hoogte en vanwege de hoge luchtvochtigheid is het er vaak mistig en groeit er op veel bomen mos. Wandel over de hangbruggen, hoor de verschillende vogels fluiten en geniet van het magische uitzicht om je heen. Tip: neem een poncho mee aangezien het hier uit het niets ineens kan gaan regenen! 

Nog meer interessante artikelen

Rondreizen Midden & Zuid-Amerika

Op vakantie naar Midden & Zuid-Amerika? Alle rondreizen in Midden-Amerika en Zuid-Amerika op een rijtje!

Naar het reisaanbod

Reisaanbod Costa Rica

Costa Rica een rijke dieren wereld, met luiaards, gifkikkers, kaaimannen, leguanen en vele vogelsoorten. Je kunt er bovendien ook genieten van tropische palmstranden!

Naar het reisaanbod naar Costa Rica

Olifanten in Zuid-Afrika

Mooiste natuurbestemmingen

Op zoek naar een mooie reis vol natuur? Bekijk alle natuurreizen!

Bekijk alle natuurreizen

Landinformatie Costa Rica

Costa Rica is een land vol natuurschatten. Het heeft alle typen natuur binnen zijn grenzen, variërend van tropische regenwouden, nevelwouden, droog tropisch bos en savannen tot vulkanisch gebied en mangrove wouden. 

Lees meer over Costa RIca

Jungle wandeltocht in Suriname

Optimaal genieten van de natuur

Wat zijn de top 10 mooiste natuurrijke landen ter wereld? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

Lees verder