Optimaal genieten van de natuur

Top 10 mooiste natuurrijke vakantielanden

Bent u op zoek naar een vakantiebestemming vol natuurlijke hoogtepunten? Waar u heerlijk kunt wandelen, dieren kunt spotten en kunt genieten van adembenemende uitzichtpunten? Wij hebben tien prachtige natuurrijke bestemmingen voor u op een rijtje gezet.

#10 Chili

De natuur in het langgerekte Chili is ongekend afwisselend en kent vele klimaten. Dat woestijnen droog zijn, is geen gewaagde uitspraak. Maar droger dan de meest droge, noordelijk gelegen, Atacama woestijn, bestaat niet. Een maanlandschap met vulkanen, zoutmeren, duinen en prachtige bruingekleurde berglandschappen. 

Extreem (mooi) is ook Altiplano, een plateau in de Andes, waar wilde kamelen leven. Reizend naar het zuiden verandert de woestijn in steppelandschap naar mediterraan met rond Santiago de bekende wijnstreken. Richting het natte, winderige en fjordenrijke Patagonië en Vuurland stikt het in de kustwateren van pinguïns, zeeolifanten en walvissen. 

Bekijk onze reizen naar Chili

#09 Botswana

Botswana is grotendeels bedekt door een uit de Kalahari afkomstige laag zand. Zonder een robuuste 4WD komt u niet ver. De Okavango Delta, ook wel ‘de rivier die nooit de zee vindt’ genoemd, is de grootste binnenlandse moerasdelta ter wereld met haar rijke vogelleven. 

Moremi Game Reserve is ideaal voor een kampeersafari. Praat 's avonds na onder een heldere sterrenhemel bij het kampvuur over de Big Five. De wildlife experience in Chobe NP is weer de overtreffende trap. Dat qua avontuurlijkheid weer voorbij gestreefd wordt door Central Kalahari Reserve.

Bekijk onze reizen naar Botswana

#08 Sri Lanka

Tijdens een bezoek aan het groene Sri Lanka, belandt u vaak al snel in een kruidentuintje. Voor het weet staat u na een uitleg met een tasje vol kruidige thee en lokale smeersels tegen allerlei welvaartsziekten weer buiten.

Beter trekt u erop uit, want Sri Lanka is gewoon één grote geurenmelange met een enorm rijke flora! Ontdek het tropische laagland, de berglandschappen en de dichte jungle en graslanden en vergeet niet het project ‘vrienden van de olifant’ te bezoeken.

De bountystranden zijn minstens zo aantrekkelijk met tal van prachtige duiklocaties. Aan de oost- en zuidkust kunt u zelfs een walvissafari maken.

Bekijk onze reizen naar Sri Lanka

#07 Suriname

Duik diep het Amazonewoud in. De flora is ongekend divers. Waar piranha's in de visrijke rivieren op uw tenen loeren. In het oerwoud leven exoten als miereneters, vogelspinnen, luiaards, brulapen en ranke jagers als de poema en de jaguar. 

Maar ook reptielen en amfibieën zoals de kaaimannen en anaconda’s. Aan de tropische kuststranden leggen reuzenschildpadden hun eieren. U spot hier de meest kleurrijke vogelsoorten, zoals rode ibissen, ara’s en toekans. 

Let wel, alle wegen in Suriname leiden van en naar Paramaribo, per boot en over land. Hier staat het ecotoerisme nog in de kinderschoenen.  

Bekijk onze reizen naar Suriname

#06 Zuid-Afrika

In elk cliché schuilt een waarheid: Zuid-Afrika ís de wereld in één land. De diversiteit is onmogelijk in één alinea beschrijven. Het probleem zit hem in het feit dat al dit natuurschoon - in tegenstelling tot overige rijkdommen - wel eerlijk over het land verdeeld is.

U treft hier alle bekende Afrikaanse grootwildsoorten in de vele ongerepte nationale parken, zoals Kruger National Park, en game reserves, zoals het deels onverharde Hluhluwe. Uitgestrekte savannes, prachtige bergen en rotsformaties, paradijselijke baaien en stranden en groene kuststroken, maar ook de Tafelberg bij Kaapstad en walvissen en duiken met witte haaien voor de kust.

Bekijk onze reizen naar Zuid-Afrika

#05 Maleisië

Naast een heerlijke strandvakantiebestemming is Maleisië vooral een paradijs voor natuurliefhebbers. Hoewel ook hier veel jungle moet wijken voor palmolieplantages en ander winstbejag, bestaat nog steeds meer dan de helft van het land uit tropisch regenwoud. 

Bezoek in West-Maleisië de theevelden en ‘strawberry fields’(!) van Cameron Highlands. Taman Negara, dat gewoon ‘nationaal park’ betekent, is het oudste tropische regenwoud ter wereld. Bekend om de duizelingwekkende canopy walks. 

Ook het ongerepte oerwoud van Borneo van Oost-Maleisië is prachtig. En nergens in heel Zuidoost Azië kunt beter kunt duiken dan in Maleisië! 
 

Bekijk onze reizen naar Maleisië

#04 Tanzania

Wie Tanzania zegt, zegt safari. En wie safari zegt, zegt de Serengeti. Met aan het begin van het regenseizoen het grootste natuurspektakel ter wereld: ‘The Great Migration’. 

  • Maar ook de Kilimanjaro met 5.895 meter de hoogste berg van Afrika.
  • En uiteraard de Ngorongoro Krater met haar unieke habitat. Wildparken, gamedrives en uitbundig wildlife. Vredig grazende kuddes en jagende roofdieren op uitgestrekte Afrikaanse savannes, zo ver het oog reikt. 
  • De onvermijdelijke Big Five. 
  • En Zanzibar, met haar poederwitte zandstranden, koraalriffen en rijke onderwaterwereld. 
  • En uiteraard Hakuna Matata! 
Bekijk onze reizen naar Tanzania

#03 Nieuw-Zeeland

Oké, het is aan de andere kant van de wereld en een vreselijk eind reizen, maar de meest veelzijdige natuur van de Nieuw-Zeelands ‘Great Outdoors’ is dit meer dan waard. Alle natuurwonderen en -fenomenen zijn eerlijk verdeeld over de twee hoofdeilanden, met unieke dieren en (loop)vogels, zoals de kiwi. 

Van regenwouden met enorme boomvarens, knoesten van kauri naaldbomen, wijngaarden, groene vlakten tot vulkanisch landschap met geisers op het Noordereiland, tot machtige bergen en imponerende gletsjers, wilde rivieren, ruige kuststroken, idyllische meren en prachtige stranden op het Zuidereiland.

Bekijk onze reizen naar Nieuw-Zeeland

#02 Costa Rica

Costa Rica is een welvarend land in Midden-Amerika, dat als eerste ter wereld klimaatneutraal wil worden. Een groot deel is uitgeroepen tot beschermd natuurgebied: de absolute USP. 

Van borrelende vulkanen, tropische regenwouden en nevelbossen, mangroven, visrijke rivieren en meren tot beboste berglandschappen, koraalriffen en idyllische stranden. 

Hier staat u oog in oog met luiaards, neusbeertjes, apen, toekans, miereneters, kaaimannen, leguanen, felgekleurde gifkikkers en vele andere exoten tijdens uw ecovakantie in ‘Pura Vida’. Men zegt niet voor niets: “Hier moet de Ark van Noach gestrand zijn.” 
 

Bekijk onze reizen naar Costa Rica

#01 Canada

Onze nummer 1! Het onmetelijke, dunbevolkte Canada met haar ruimte en ruige natuur trekt ons volkje als een magneet en is niet voor niets nog steeds één van de populairste emigratielanden. Mocht u die plannen niet hebben dan is een rondreis natuurlijk een prima alternatief. De beschermde provinciale en nationale parken met alle natuurschoon en wildlife zijn hotspots waarbij beren spotten voor velen het hoogtepunt vormt.   

Bekijk onze reizen naar Canada

Hoogtepunten Zuid-Afrika

Prachtige natuurparken, boeiende steden en een rijke cultuur. Zuid-Afrika heeft wel honderden hoogtepunten. 

Bekijk onze Top 10

Rondreizen Afrika

Binnenkort op vakantie naar Afrika? Alle rondreizen in Afrika op een rijtje! 

Naar het reisaanbod

Rondreizen Noord-Amerika

Op vakantie naar Noord-Amerika? Alle rondreizen in Amerika en Canada op een rijtje!

Rondreizen Noord-Amerika

Rondreizen Australië en Nieuw-Zeeland

Op vakantie naar Australië of Nieuw-Zeeland? Alle rondreizen in Oceanië op een rijtje!

Naar het reisaanbod

De dierentuin van Costa Rica

In dit land vol dieren maakt u kennis met gifgroene kikkers, luiaarden en kleurrijke vogels, om er maar eens een paar te noemen. 

Lees meer over de dieren