In groepsverband 'alleen op reis'

Waarom een singlereis bij FOX maken?

In groepsverband toch 'alleen op reis'! Samen met andere alleenstaanden en alleengaanden een land echt leren kennen, dat is het uitgangspunt van al onze single reizen. Nieuwe vrienden maken en andere mensen ontmoeten tijdens een fantastische reis, daar gaat het om.

5 redenen waarom een single groepsreis echt heel leuk is!

1. Je hoeft niet zelf op zoek naar een reisgenoot

Een single groepsreis is dé oplossing als er niemand met je mee op reis kan. Je kunt deze reis doen omdat je vrijgezel bent, maar natuurlijk ook als je vaste reismaatje een keer niet mee kan of als je een bestemming wilt bezoeken waar niemand van je vrienden heen wil.

Single groepsreizen zijn geen datingreizen, het idee is dat iedereen alleen mee gaat op zo'n reis. Aangezien iedereen alleen is, hoef je je geen zorgen te maken over een reismaatje tijdens de reis, die zijn er meer dan genoeg! 

2. Tijdens een groepsreis zie je veel in korte tijd en je hoeft niks zelf te regelen

Het grote voordeel van een single groepsreis is dat je veel ziet en doet in een redelijk korte tijd. De reisprogramma's van de singlereizen zijn intensief en avontuurlijk, maar we zorgen altijd voor genoeg tijd om optionele excursies te doen of om er zelf op uit te gaan.

Je gaat op pad met een reisleider die je alles van het land zal vertellen en je de leukste plekjes laat zien. Je hoeft dus zelf niks uit te zoeken en dat scheelt op vakantie natuurlijk een hele hoop tijd. Als je echt alles uit je reis wilt halen, dan is een single groepsreis dus een goede keuze. 

3. Het is heel gezellig om in een groep te reizen en je leert snel nieuwe mensen kennen

Tijdens een single groepsreis reist iedereen alleen, dus je maakt heel snel contact. Iedereen staat open voor vriendschappen tijdens de reis en je leert elkaar goed kennen tijdens een vakantie. De gesprekken zijn minder oppervlakkig dan de gesprekken die je zou hebben tijdens een individuele reis, omdat je langer de tijd hebt om elkaar te leren kennen.

De maximale groepsgrootte is bij de meeste reizen 25 personen. Met deze groep beleef je samen leuke dingen die in je eentje toch een stuk minder gezellig zouden zijn. 

Als je alleen met een single groepsreis meegaat dan is het leuk om van tevoren al iets te weten te komen over je medereizigers. Je kunt bij al onze reizen daarom vooraf al zien hoeveel reizigers er mee gaan op de reis, hoeveel mannen en vrouwen dat zijn en wat de leeftijdscategorie van de groep is.

En wist je dat er ook een forum per vertrekdatum beschikbaar is bij elke reis? Zo kun je al kennis maken met je reisgenoten voordat de reis begint. 

4. Sommige bestemmingen zijn fijner om met een groep te bezoeken

Alleen reizen zonder reisgenoten kan best spannend zijn en het is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn landen waar je je als soloreiziger misschien niet helemaal op je gemak voelt - het kan er soms gevaarlijk zijn of de grootte van een land kan je onzeker maken. Daarom is het fijn om zo'n bestemming met een singlereis te ontdekken. Je reist toch 'alleen', maar met de veiligheid van een groep en de vertrouwdheid van een reisleider die met je meereist.

5. Je kunt een kamer voor alleen gebruik boeken

Een veelgehoorde opmerking: 'Moet ik dan met een vreemde op de kamer slapen?' In het begin is het natuurlijk even wennen om een kamer te delen met iemand die je nog niet kent. Het is goed om te weten dat we altijd een kamer met aparte bedden voor je boeken, dus je hoeft nooit een bed te delen. En we delen je natuurlijk altijd in met iemand van hetzelfde geslacht.

Slaap je toch liever alleen op een kamer, dan kun je er tegen een meerprijs een voor alleen gebruik boeken. Als slechte slaper heb je dan geen last van je kamergenoot of je kunt je na een drukke dag met de groep even terugtrekken in je kamer om bijvoorbeeld rustig een boek te lezen.

Altijd de keuze uit een kamer op indeling of een tweepersoonskamer voor alleen gebruik

Akira Resort Koh Lipe Thailand

Je verblijft tijdens de meeste reizen standaard in een tweepersoonskamer op indeling. Deze indeling is willekeurig en wordt gebaseerd op geslacht. Je hebt echter de keuze om tegen een meerprijs een kamer voor alleengebruik te boeken. 

Wij kiezen bewust voor comfortabele accommodaties, meestal drie- en viersterrenhotels, met goede kamers meestal voorzien van een eigen badkamer en airco. Omdat we de hotels persoonlijk contracteren, kiezen we veelal voor een mooie ligging of juist voor een bijzondere sfeer. De meeste hotels hebben een zwembad.

Ken je onze single stedentrips al?

Central Park In New York uitzicht

Korte single groepsreizen naar steden die je gezien moet hebben! Wil je graag een korte stedentrip maken, maar doe je dat liever niet alleen? Dan hebben wij goed nieuws. Speciaal voor onze singlereizigers bieden wij complete stedentrips aan, naar steden als New York, IstanbulDubai en Kaapstad. Of stedentrips waarbij je zelfs twee steden combineert, zoals Moskou & St. Petersburg


Wat zijn single stedentrips?

  • Eén aantrekkelijke stad of een combinatie van twee aantrekkelijke steden.
  • Verblijf in een centraal gelegen en comfortabel hotel, van waaruit we verschillende activiteiten ondernemen. Openbaar vervoer voorzieningen zijn nabij het hotel.
  • Een welkomstdiner of lunch is inbegrepen, zodat je je reisgenoten snel leert kennen.
  • Diverse activiteiten zijn inbegrepen, maar er is ook voldoende vrije tijd.
  • Onder leiding van een Nederlandssprekende reisleider.
  • Keuze uit kamer op indeling of tweepersoonskamer voor alleengebruik.

Is een singlereis iets voor mij?

Kaap die goeie hoop, singlereis

Veel mensen twijfelen over het boeken van een singlereis. ''Is dat niet alleen voor oudere mensen, een singlereis? Ik ben pas 28. En hoe ziet zo'n groep er qua samenstelling uit?" Een van onze klanten ging mee op singlereis en schreef daar een kort verslag over. Benieuwd naar haar verhaal en ervaringen met de singlereis? Lees dan snel verder. 


Single groepsreizen

Samen met andere singles een verre bestemming ontdekken. 

Naar alle singlereizen

Single Forum

Ontmoet je reisgenoten via ons drukbezochte forum!

Naar het forum

We inspireren je graag

We hebben vele inspirerende artikelen geschreven. Neem eens een kijkje en droom weg bij al het moois dat deze wereld ons te bieden heeft. 

Bekijk alle artikelen