Bali door de ogen van kinderen

Privé familiereis Bali

Met zijn vrouw Bruun en zoon Gijs (13 jaar) is Gert-Jan, algemeen directeur van FOX, vorige zomer op privé familiereis naar Bali geweest.

Waarom Bali met kinderen?

Gert-Jan: 'De keuze is voor ons op Bali gevallen omdat onze zoon Gijs daar heel graag naartoe wilde.

Dit was onze eerste verre reis met hem en wij wilden graag een afwisselende bestemming. Het eiland is een heerlijke vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen.

Reisafstanden zijn lekker kort. Je kan er genieten van de natuur, cultuur, stranden en tal van leuke activiteiten zoals snorkelen, fietsen, jungletochten en raften.En je kan er natuurlijk heerlijk eten. De vele overheerlijke Balinese gerechten zijn voornamelijk op rijst gebaseerd. Je slaagt er overigens ook als je trek hebt in een pizza of hamburger.  

Wij verbleven op verschillende plaatsen, waaronder Ubud in het binnenland en Lovina in het noorden. Daardoor konden we overal wat langer verblijven, hoef je niet elke dag weer je koffer in en uit te pakken en van konden we van daaruit dan steeds weer de omgeving ontdekken.' 

Bali door de ogen van kinderen

Hoe heb je je in het vliegtuig vermaakt?
Gijs: 'Ik heb veel films gekeken, muziek geluisterd en zelfs nog eventjes geslapen.'

Wat vond je de leukste activiteiten tijdens de vakantie?
'Ik heb echt genoten van de fietstocht dwars door de binnenlanden van Bali. We hebben door de rijstvelden gefietst en langs kleine dorpjes waar we ook een huisje van de bevolking hebben bezocht. Ook het snorkelen vond ik erg leuk. We hebben veel gekleurd koraal gezien en ook heel veel mooie vissen. Gelukkig was het water ook lekker warm. En natuurlijk lekker zwemmen in de zwembaden van alle hotels.'


Wat viel je het meest op op Bali?
'Ik had verwacht dat er nog meer natuur zou zijn, maar overal waar we kwamen waren wel huizen en dorpjes te zien. Maar we hebben nog wel mooie wandeltochten door de rijstvelden en jungle gemaakt. Ook waren er heel veel Fransen op vakantie. En het viel me op dat iedereen daar op een scooter rijdt.'

 

Bali in één woord?
'Het is onmogelijk om Bali in één woord te omschrijven.'

Wat heb je tegen je vriendjes over Bali verteld?
'Dat het een hele gave vakantie was!'

Familierondreizen Indonesië

Verre familiereizen door de ogen van kinderen

Een verre rondreis met je gezin is een onvergetelijke belevenis, natuurlijk ook voor de kinderen. Ben je benieuwd hoe zij een verre familiereis ervaren? Wij vroegen het ook aan de kinderen van enkele FOX reisspecialisten die onlangs zijn teruggekeerd van een rondreis in:

  1. Zuid-Afrika
  2. Ecuador
  3. Sri Lanka 
  4. Thailand

 

Reisblog: op familie groepsreis door Ecuador

Reisspecialist Frank ging met zijn gezin op familie groepsreis naar Ecuador. Benieuwd naar zijn vakantie ervaringen?  

Lees verder

Waarom kiezen voor een familiereis met FOX?

Ontdek samen met andere gezinnen onder begeleiding van onze Nederlandssprekende reisleiding of privé met het eigen gezin op comfortabele wijze een verre bestemming.
Met FOX op familiereis

Familie rondreizen

Familie rondreizen, in groeps- of individueel verband, zijn speciaal afgestemd op het reizen met kinderen vanaf 6 of 8 jaar.

Naar het reisaanbod