Sri Lanka door de ogen van kinderen

Privé familiereis Sri Lanka 

FOX reisspecialist Chantal ging vorige zomer samen met haar man Jos en kinderen Lianne (zij werd 11 jaar tijdens de vakantie), Gijs (8 jaar) en Tom (5 jaar) op privé familiereis met gids/chauffeur naar Sri Lanka. Wil je weten wat zo leuk is aan deze bestemming, hoe het is om te reizen met kinderen en hoe zij zelf deze reis hebben ervaren en welke avonturen ze hebben beleefd? 

Waarom Sri Lanka met kinderen? 

Chantal: 'We vonden het een leuke en gevarieerde bestemming omdat je er zoveel verschillende dingen met de kinderen kunt doen. Zo hebben we meerdere jeepsafari’s gemaakt, maar ook bijvoorbeeld een boottocht op zee om te snorkelen. De kids waren heel enthousiast over de tuktuk tour naar een lokaal dorpje.

 

Ze mochten van de chauffeurs zelf ook een stukje sturen en daar hebben ze het nog steeds over.

Dit is gelijk een goed voorbeeld van hoe leuk de Sri Lankanen met kinderen omgaan. Ze zijn van nature al gastvrij en vriendelijk, maar kinderen hebben dan nog een streepje voor bij de locals. Een speciaal verzoek bij het diner? Geen probleem, niets is teveel gevraagd. Sri Lanka is niet al te groot en het voordeel is dat de reisafstanden goed te doen zijn. Dat was perfect voor de kinderen, die dan na de lunch meteen in het zwembad konden springen op onze nieuwe verblijfsplek.  

We hebben na de aanslagen in april wel getwijfeld of we zouden gaan, maar hebben echt niets gemerkt van wat er is gebeurd. Sri Lanka is een heerlijk land om rond te reizen en we hebben het echt enorm naar onze zin gehad. Een aanrader!'

Sri Lanka door de ogen van kinderen

Wat vonden jullie de leukste activiteiten? 
Gijs:

 • Op bezoek bij de mensen in het dorp en zien hoe ze leven. Hoe die mevrouw zo makkelijk eten voor ons kon maken vond ik supertof.

Lianne:  

 • De jeepsafari omdat je uit het dak kon kijken en van dichtbij een hele kudde olifanten kon zien. En er liep ook nog een jakhals langs de olifanten. 
 • We hebben schildpadden gezien aan het strand!
 • Ik was jarig op vakantie. Ik kreeg allemaal ballonnen op onze kamer en ‘s avonds gingen we eten op het strand.

Wat viel het meeste op?
Gijs:

 • Het is rustig op de weg en in Sri Lanka zijn overal tuktuks
 • Sommige mensen zijn heel arm en in Nederland heeft iedereen een groot huis
 • Er wordt heus niet door iedereen de hele dag rijst gegeten, mijn vader en moeder hadden dat wel gezegd!

Lianne:

 • Het is er echt heel warm, zó warm.
 • De mensen zijn anders, het is echt een heel ander land.
 • Wij hebben in Nederland heel veel luxe winkels en zij verkopen heel andere dingen dan wat wij hebben.
 • Dat ze aan de linkerkant rijden.
 • Dat ze paraplu’s boven hun hoofd houden omdat ze niet bruin willen worden.
 • Dat de vrouwen bijna altijd rokken dragen en dat de kinderen een schoolpakje hebben en de meisjes altijd vlechtjes hebben.

Sri Lanka in één woord?
Gijs: 'Supertof'
Lianne: 'Supermooi'


Wat ga je aan je vriendjes vertellen over Sri Lanka?
Gijs: 'Dat we een hele kolonie olifanten zagen. En een jakhals en heel veel van die dikke hagedissen.'

Lianne: 'Over de jeepsafari, mijn verjaardag in Sri Lanka en over het superleuke hotel dat midden in de theeplantages lag. En dat we een eigen chauffeur hadden die heel veel wilde vertellen over wat we zagen. Hij maakte zijn auto wel elke dag schoon.'

 

Verre familiereizen door de ogen van kinderen

Een verre rondreis met je gezin is een onvergetelijke belevenis, natuurlijk ook voor de kinderen. Benieuwd hoe zij een verre familiereis ervaren? Wij vroegen het ook aan de kinderen van enkele FOX reisspecialisten die onlangs zijn teruggekeerd van een rondreis in:

 1. Zuid-Afrika
 2. Thailand
 3. Ecuador
 4. Bali

Reisblog: op familie groepsreis door Ecuador

Reisspecialist Frank ging met zijn gezin op familie groepsreis naar Ecuador. Benieuwd naar zijn vakantie ervaringen?  

Lees verder

Waarom kiezen voor een familiereis met FOX?

Ontdek samen met andere gezinnen onder begeleiding van onze Nederlandssprekende reisleiding of privé met het eigen gezin op comfortabele wijze een verre bestemming.
Met FOX op familiereis

Familie rondreizen

Familie rondreizen, in groeps- of individueel verband, zijn speciaal afgestemd op het reizen met kinderen vanaf 6 of 8 jaar.

Naar het reisaanbod