Thailand door de ogen van kinderen

Privé familiereis Thailand

Met haar man Bart en dochters Dana (15 jaar) en Kira (10 jaar) is reisspecialist Anita deze zomer op privé familiereis geweest in Thailand. 
 

Waarom Thailand met kinderen?

Anita: 'Mijn oudste dochter is een puber, dus zij heeft andere 'wensen' dan de jongste. Juist omdat Thailand zo veelzijdig is, is deze bestemming uitermate geschikt voor een verre rondreis. 

In Bangkok moesten we natuurlijk minimaal één drankje drinken in een rooftop bar en fietsen door Bangkok is eveneens fantastisch om met kinderen te doen. Wij kozen de 5 uur durende ochtendtour, die heel goed te doen was. Tijdens deze fietsexcursie vaar je een stuk met de longtailboot door de klongs (de fietsen gaan gewoon mee op de boot) en een Thaise lunch is eveneens inclusief.


Ik raad de ochtendtour aan omdat het op dat tijdstip nog niet zo extreem heet is.   

In Kanchanaburi verbleven we in een hotel aan de River Kwai, wat een fantastische plek! Wij hebben de Hell Fire Pass bezocht en werden stil van de indrukwekkende verhalen. 

Ook de nachtrein naar Chiang Mai was een ervaring die we niet hadden willen missen! Chiang Mai is een prachtige stad en er is zoveel in de omgeving te doen, waarbij een bezoekje aan bijvoorbeeld Kanta Elephant Sanctuary niet mag ontbreken. Dit vinden kinderen van alle leeftijden (en volwassenen overigens ook) heel erg gaaf.


Ook een bezoekje aan het 3D Arts Museum was een schot in de roos, zeker op een hele hete of regenachtige dag. Even buiten Chiang Mai heb je het Grand Canyon Water Park, fantastisch voor kinderen. Je regelt eenvoudig in Chiang Mai een taxi die je in 20 minuten naar het waterpark brengt. Een aanrader!   

Ter afsluiting verbleven we op Koh Samui in een fijn hotel met zwembad, aan een mooi strand én waar ’s avonds ook nog wat te beleven was. Na alle activiteiten was dit een welkome afsluiter, hier heb ik eindelijk mijn boek uit kunnen lezen aan het strand.'            
 

Thailand door de ogen van kinderen

Wat vonden jullie de leukste activiteiten?
Dana:
'Eigenlijk alles! Maar als ik moet kiezen: fietstocht Bangkok, wandelen door de steden, snorkelen, waterpark in Chiang Mai, de olifanten in Chiang Mai en de kattencafés!'Kira 10 jaar:
'De Mahanakhon Sky Walk in Bangkok! Wat een belevenis om met de supersnelle lift naar de 77ste verdieping te gaan. Eenmaal boven aangekomen kan je over een glazen vloer lopen en 314 meter naar beneden te kijken. Ik vond het eerst even spannend want het was echt heel hoog maar eenmaal op de glazen plaat was het waanzinnig! Het fietsen in Bangkok vond ik gaaf. Het waterpark in Chiang Mai was superleuk en de olifanten in Chiang Mai waren erg groot maar ik was niet bang. Ook het 3D Arts Museum was tof. Heel knap hoe iemand iets met diepte kan schilderen. Sommige schilderingen leken net echt, alsof je écht op een hoog gebouw stond bijvoorbeeld of naast een afgrond.' 

Wat viel jullie het meest op in Thailand? 
Dana 15 jaar:
'De 7/11! Deze supermarkten zitten werkelijk overal en je kan er alles krijgen voor weinig geld. Verder de bekende ketens, zoals Starbucks, Mc Donalds etc.Opvallend waren de vele tuk-tuk’s, taxi’s en scooters op straat.'

Kira:
'Naast Thais eten kan je in Thailand gelukkig alles eten zoals Italiaans en sushi!'Thailand in één woord
Dana 15 jaar: 'Ik kan het echt niet in 1 woord omschrijven..!'
Kira:
'Supervet!'

Wat heb je tegen je vriendjes en vriendinnetjes over Thailand verteld? 
Dana 15 jaar:
'Gewoon, wat we hebben gedaan...'
Kira:
'Dat we hebben gesnorkeld, we hebben gezwommen bij de waterval, dat we katten hebben geknuffeld in de kattencafés en de olifanten in Chiang Mai. We hebben gegeten in een rooftop bar met heel mooi uitzicht over Bangkok.'

 

 

Verre familiereizen door de ogen van kinderen

Een verre rondreis met je gezin is een onvergetelijke belevenis, natuurlijk ook voor de kinderen. Ben je benieuwd hoe zij een verre familiereis ervaren? Wij vroegen het ook aan de kinderen van enkele FOX reisspecialisten die onlangs zijn teruggekeerd van een rondreis in:

  1. Zuid-Afrika
  2. Ecuador
  3. Sri Lanka
  4. Bali

 

Reisblog: op familie groepsreis door Ecuador

Reisspecialist Frank ging met zijn gezin op familie groepsreis naar Ecuador. Benieuwd naar zijn vakantie ervaringen?  

Lees verder

Waarom kiezen voor een familiereis met FOX?

Ontdek samen met andere gezinnen onder begeleiding van onze Nederlandssprekende reisleiding of privé met het eigen gezin op comfortabele wijze een verre bestemming.
Met FOX op familiereis

Familie rondreizen

Familie rondreizen, in groeps- of individueel verband, zijn speciaal afgestemd op het reizen met kinderen vanaf 6 of 8 jaar.

Naar het reisaanbod